Şimdi Ara

Araç almak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Eylül ayında evlendik ve düğünde takılan altınlarla araç alsak mı acaba diye bir düşüncemiz var ama çok kararsızım ben.


    Yaklaşık olarak 500.000 liralık bir araç bakıyoruz. Hatchback 5 kapılı, önce otomatik diyorduk ama yılına göre otomatik almak da pek mantıklı olmayacak gibi onun için manuel de olur diye düşünüyoruz.


    Öneriniz nedir acaba? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Araç marka-model olarak paylaşırsanız iyi olur.




  • 500bine misler gibi punto corsa i20 bir sürü araç alınır. Ayağı yerden keser, ite köpeğe muhtaç etmez, otobüslerde süründürmez. Bu pembe popolu yokluk görmemişlerin yüksekten uçmalarından da bıktım artık.

    Konu sahibine gelirsek. Mobilite ihtiyacı varsa araba alınır yoksa alınmaz. Araba almak mantıklı mı diye konu açan biri için araba almak mantıklı değildir. Arabaya ihtiyacı olan adam böyle konu açmaz. Alır geçer.
  • Eviniz yoksa ev almaya çalışın derim. Araba sonra ki iştir. Altınları arabaya vermek mantıklı değildir, sürekli değer kaybeder kaza olur vs. yine değeri düşer. Eviniz varsa alınabilir tabi ki, bütçeyi bir tık arttırıp otomatik almanızı tavsiye ederim.
  • Vay be eskiden düğünde takılan altınlarla son model araç alinabilirdi. Şimdi doğru düzgün araç bile alinamıyor
  • 25 yıllık çöp evlere 2.5 m diyorlar . nasıl alacak adam 500binle . tavsiyem bist 30 da temettü dağıtan şirketlere parayı bölerek yatırmak olur. yoksa altın olarak dursun .

  • Megane 3 1.5 dci leri tavsiye ederim.

  • altınları satmak için bekleyin, önümüzdeki 3 ay altın artacak, araba fiyatları sabit kalacak. şuan fluence alabilecekseniz bekleyip sattığınızda sıfıra yakın egealar alabilirsiniz veya clio




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 12 Mayıs 2024; 23:53:24 >
  • araba ihtiyacı yoksa alınmaz tabi. son 4 yılda 300 bin liraya alınan araç 1.25 milyona çıkmışken aynı paraya 4 yıl önce 1 kilo altın alınıyormuş ki altın 2.5 milyona çıkmış. altın arabaya göre iki kat fazla ediyor şu an ama altına binip gezemiyorsun, araç kiraları da günlük 2 bin liradan başlıyor.


    araba büyük rahatlık, ama altınınız daha değerli kalabilir.

  • Arabasız aile olmaz,temiz bir araba Alın geçin.
  • Evet altınları satıp araba al

  • ben olsam satmam hele araba almak için hiç satmam sıfır sıfıra yakın bir araba alacaksanız tamam ama gidipte eski haşatı çıkmış arabalara kenardaki güvencemi vermezdim

  • fabrizo kullanıcısına yanıt

    Hocam bu forumda herkes sabancı masallah 500000'e alınacak arabayı kücümsemeyin sokaklarda hep son model araba mı var külüstür arabalar da var onların da piyasası var onlara da binenler var, alırken anlayan biriyle gidip temiz bir sey bulmaya calısacak.. Sonra isterse yine satar biraz daha koyar yükselte yükselte gider.. Adam esiyle toplu tasımaya mı binsin? Hatta simdi alsın fırsatı kacırmasın burası Türkiye ikinci el piyasasına bir zam daha gelir, bu sefer elindeki altınla sahin alabilir.. Böyle olmasa bile bu adam elindeki altını harcar zaten altın biriktirme ve harcamama konusunda rakip tanımıyorum fakat genel böyle değildir harcarlar..  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Mayıs 2024; 11:12:30 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    500bine misler gibi punto corsa i20 bir sürü araç alınır. Ayağı yerden keser, ite köpeğe muhtaç etmez, otobüslerde süründürmez. Bu pembe popolu yokluk görmemişlerin yüksekten uçmalarından da bıktım artık.

    Konu sahibine gelirsek. Mobilite ihtiyacı varsa araba alınır yoksa alınmaz. Araba almak mantıklı mı diye konu açan biri için araba almak mantıklı değildir. Arabaya ihtiyacı olan adam böyle konu açmaz. Alır geçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 13 Mayıs 2024; 15:58:24 >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

    Onlar forumda oldukları icin o sekil yazıyorlar.. Fakat araba piyasası altından hızlı da artabilir. Ben özellikle ona dikkat cektim. Yani simdi 500000 TL'lik altını varsa ve diyelim punto alabiliyorsa, 2 sene sonra punto alamayabilir.. Altındaki para erimiyor fakat arac piyasası daha hızlı artarsa daha kötü araba alır..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Mayıs 2024; 16:26:52 >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

    Corsa ve Hyundai de olur fakat bence Fiesta ve Punto daha iyi diyorum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Mayıs 2024; 16:38:9 >
  • Öncelikle Allah hayırlı geçim versin, 2.el araç fiyatları yüksek bence altın dursun sürekli yükseliyor saten, araba alma bisiklet al...

  • Araba bir tüketim malzemesidir. Araca ihtiyaç varsa iki alternatif vardır:


    1- Satın almak


    2- Kiralamak



    Bu iki seçenek de ekonomik olarak masraflıdır. Seçimi kendi koşullarınıza göre hangisinin daha az masraflı olduğunu değerlendirerek yapmanız gerekir


    İki seçeneğin dışında kalarak da hayatınızı sürdürebiliyorsanız zaten almayın

  • Ya kardeşim sana yorum yazanların çoğunun arabası bile yok. Teorik olarak yazıp yazıp sallıyorlar. Arabayı al gitsin. 500bine yok külüstür falan yazmışlar birde, sanki bişey biliyorlarmış gibi. 500bine ihtiyacını giderecek güzel bir araba bulursun. Araştır al bin eşinle.
  • Araç alın ama tüm paranızla değil, sürprizlere hazırlıklı olmak için kenarda mutlaka bir miktar hazırda paranız olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.