Şimdi Ara

Araç Çalışmama Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 2004 Seat Toledo 1.6 16valf lpgli aracım bazen kafasına göre çalışmama problemi yapıyor. Marş alıyor ama ateşlemiyor gibi belli bir saniyeden sonra da yağ lambası yanıyor yağ olmasına rağmen. Bir süre bekledikten sonra da çalışıyor. Araç çalıştıktan sonra kesinlikle yağ lambası vs. yakmıyor. Konuyla alakalı çektiğim videoları buraya ekliyorum. Sorunu yaşayan var mıdır veya fikri olan var mıdır ? Şimdiden teşekkür ederim.

    https://www.youtube.com/watch?v=ObME8RGXEJ4

    https://www.youtube.com/watch?v=9DZ7aEDlUP0

    https://www.youtube.com/watch?v=eH78CPQKLqE







  • Öncelikle imkanın ve bilgin varsa ateşleme sisteminin sigortalarını kontrol et, bozuksa hiç çalışmaz aslında ama yine de bak derim.

    İyi bir tamirci sorunun ateşleme mi yoksa, yakıt yüzünden mi olduğunu bilir. Bunların kontrolünü yapmak zor değil. Aynı sorun benzinde de yaşanıyor mu? Eğer ne yakıt ne de ateşlemede sorun yoksa o zaman krank sensörü veya bilmediğim bir başka sensör kaynaklı sorun olabilir.

    En kötü ihtimal araca subap lastiklerinden yağ sızıyor olması olabilir veya daha kötüsü o kadar bitik bir motor ki artık kompresyon olmadığından dolayı çalışmakta zorlanıyor.

    Benim tavsiyem bizzat bu otomobillerle uğraşan bir ustayı bulman ve ona gitmen, bazı araçların kendine has problemi oluyor. Başka usta deneme yanılma yaparken bu otomobilden anlayan biri anında sorunu çözebilir, o yüzden hem vakit hem de maddi açıdan en doğrusu bu yola gitmen.

    Bu arada video yanıltmadıysa yağın zift gibi olmuş, benzinli otomobillerde o kadar kararmadan yağı değiştirmeni tavsiye ederim, bilhassa böyle yaşlı otomobillerin yağına daha çok dikkat edilmeli. Bir de çalışmayan arabayı çalışması için zorlama, çalışmayınca bırak. Uzun uzun marşa basıyorsun ve sık sık yapıyorsun marş dinamosunun ömründen yiyorsun. Marşı 5-6 saniye bas ve bir sonraki marş için 10 saniye kadar bekle yoksa onu da bu zaman diliminde bozacaksın.

    Bulunduğun yerde bir usta biliyorsan ona git, yoksa burdaki arkadaşlar tavsiye vereceklerdir... Geçmiş olsun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Sıralı sistem araç zaten önce benzinde çalışıyor yani sorun benzindeyken oluyor evet. Aracın motoru komple sıfır rektefeli yani kompresyon testinde yüzde 88 alan bir motoru var. Evet yağ bakımı geldi 10k km doldu, komple yağ filtre bakımına sokacağım. Benzin pompası mı diye düşündüm ama çalışmadığı esnada motordan benzin kokuyor yani pompa benzini pompalıyor motora. Yağ pompasından mı acaba diye düşünüyorum yağ pompası arızalı olsa ama sonradan nasıl çalışır ki diyorum sonradan.
  • Normal kullanımda egzozda duman yada çiğ yakıt kokusu var mı? Anlattıklarına göre ateşleme problemine benziyor eğer değilse sensör kaynaklı bir problem. İlk etapta ateşleme sistemini kontrol edeceksin internette nasıl kontrol edileceği detaylıca var ama seni tanımıyorum o yüzden tavsiye edemem, bence bir atölyede kontrolünü yaptır. Çünkü eğer yalıtkan eldiven kullanılmazsa o atlayan elektrik ciddi can yakıyor, başıma geldi biliyorum. O yüzden burda anlattığın gibi ustaya anlat. Bu arada sıcak soğuk farkediyor mu o durumu da anlat ustaya. Ama ara sıra ateşleme problemi çıkartması ilginç eğer sorun ateşleme problemiyse, sonucu burda yazarsan sevinirim. Çünkü ben de merak ettim.

    Yağ pompası çalışmaya engel değil ama çalıştıktan sonra ciddi hasar oluşur eğer bozuksa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Evet duman atma vs. kesinlikle yok. Çiğ benzin kokusu çalışmadığı zaman yapıyor videodaki marş bastığım an sanırım benzine boğuluyor çok bastığım için. Ve sıcakken asla bu olmuyor. Bu sorunu soğukken yapıyor. Bayramdan sonra servise gideceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg tecrübem hiç yok ama şöyle bir bilgi buldum, belki işine yarayabilir.

    https://forum.donanimhaber.com/motor-sogukken-motoru-zor-calisanlara-cozum--18173714

    Ayrıca 3. sayfada eagle15 kullanıcı adlı kişi de birşeyler yazmış, ona da bak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 12 Ağustos 2019; 20:38:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.