Şimdi Ara

Araç değer kaybı alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 10 gün önce aracımla seyir halindeyken önümdeki otobüsün durması sonucu biz de durduk bekliyoruz saat akşam 10 bu arada arkadan dacia sandero'nun biri vurdu ben de önümdeki araca vurdum ama onda bir şey yoktu kazaya karıştığı için bekliyordu neyse adam indi araçtan ehliyet yok ve alkollü sorun çıkardı tabi bunun üzerine arabaya bindi üzerimize sürdü ve önümdeki hiç bir şeyi olmayan arabanın ön tamponuna vurarak kaçtı tampon olduğu gibi düştü. Bunların üzerine trafik polisi vs. geldi tabi 40 dk da anca geldiler sağolsunlar şikayet falan ettik ama adam çoktan uzaklaşmıştı. Araç 2014 qashqai şimdi araçta aşağı yukarı 20 bine yakın hasar kaydı bekleniyor ben bu aracın değer kaybını alabilir miyim alırsam aşağı yukarı ne kadar alınır bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Bu arada olayın kaza fotoları falan var sanderonun önümdeki aracın üzerine çıkmasının falan







  • Geçmiş olsun. Çarpan aracın resmini plakasını alabildiniz mi? Benim başıma gelen kazada benim ilk aklıma gelen ve yaptığım kaçar maçar diye çarpan aracın ön arka resimlerini çekmek oldu.

    Resimler varsa tutanak polis tarafından tutulmuştur zaten bunlarla birlikte kaskonuz varsa kaskodan aracınızı yaptıracaksınız. Yoksa durum biraz karışık olabilir. Karşı taraf alkollü ise trafik sigortası karşılamıyor şahsın üzerine yıkıyor borcu. Kaskonuz varsa bu işlerle kasko uğraşıyor. Donuna kadar alır.

    Değer kaybı olayına gelince karşı tarafın trafik sigortası tarafından karşılanmayacağı için (alkollü olduğunu varsayıyorum) karşı tarafa değer kaybı davası açmanız gerekebilir. Trafik sigortasından karşılanırsa direkt olarak trafik sigortasına başvuru yapıyorsunuz. Eksperi ister karşı tarafın trafik sigortasından isterseniz bireysel olarak ayarlama hakkınız var. Eksper masrafını da değer kaybına ekliyorsunuz o şekilde talep ediyorsunuz.

    4 yaşında boyasız değişensiz piyasa fiyatı o zaman 40.000TL olan aracıma 8.000TL'lik tamirat yapıldı. Sol iki kapı, sol ayna, arka tampon, sol arka jant, lastik, sol arka çamurluk değişti. 2330TL değer kaybı almıştım karşı tarafın sigortası olan Anadolu Sigorta'dan.

    Trafik sigortası muadil parça üzerinden fiyatlandırma yapıyor. Orijinal parça ile değişim olacak parçalar için servis sizden bir fark isteyecektir ve bunu kabul ettiğinize dair evrağı baştan imzalamanızı istiyor. 1750TL fark ödemeiştim ben.

    Yani sığırın biri yüzünden işimden gücümden oldum, yollarda kaldım sefillik çektim, 30 gün araçsız kaldım, üzerine bir de fark ödedim tamir için. Ama bu kaza sayesinde ev sahibi oldum. Sıfır araç alma niyetindeydim, kazadan 3 ay sonra sıfır ev aldım.

    "Her şerde bir hayır vardır"ı bizzat yaşadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 22 Kasım 2018; 14:19:52 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.