Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı hakkında avukat tarafından arandım. Vekalet istedi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yaklaşık 4 ay önce satışını vermiş olduğum araç ile kaza geçirmiş, karşı taraf %100 kusurlu durumda idi. Az önce ekspertiz tarafından arandım ve benden aşağıda görmüş olduğunuz vekaletnameyi vermemi istedi. yaklaşık 25 iş günü içerisinde sigortadan araç hasar değer kaybı ile ilgili para alıp göndereceklerini söyledi. Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. başımıza bir iş gelmesin. yani alacabileceğimden daha azını almaktan bahsetmiyorum.

    Araç Değer Kaybı hakkında avukat tarafından arandım. Vekalet istedi.







  • Merhaba bu işi takip eden ve değer kaybı münasabetiyle kazazedelere ulaşıp vekaletname isteyen avukatlar var evet.Ben 2 kazada da karşı tarafın sigorta şirketine dilekçe ile başvurarak kendim aldım değer kaybını.Artık çok meşakatli bir iş değil.Hatta yardımcı oluyor bile sigorta şirketlerinin müşteri hizmetleri.Başvuru dilekçesini mail olarak atıyorlar vs.

  • Değer kaybı için dava açma süresi 2 yıl. Yani 2 yıl içinde bu dava açılıyor.

    Yaşadığım sıfır kusurlu bir kaza sonrası bu sürenin dolmasına 3 hafta kalmışken bu işi yapan 3 / 5 hukuk firması tarafından aramış ve aklımda hiç yokken kısmen bildik bir firma ile bu olaya dahil olmuştum.

    Siz hiç bir şey ile uğraşıyorsunuz ama bu işin 20 25 günde bitmesi mümkün değil. Süreç biraz daha uzun sürüyor ve hasar bedeline göre kısmen de olsa tatminkar bir tutar alıyorsunuz.

    Birde (bildiğim kadarı ile yanılıyor olabilirim) bu iş ekspertizin işi değil. Muhtemelen komisyon karşılığı aracılık yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 15 Haziran 2023; 15:44:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet sadece bu işi yapan avukatlık büroları ve avukatlar var. Nerde kaza varsa bulup suçsuz olan kişiye ulaşıp değer kaybı başvurusu yaptırmak istiyorlar. Tabii bundan komisyon da alıyorlar. Ortalama yüzde 15 komisyon alıyorlar, bilginiz olsun.


    Güvenilir birilerinden yardım almanızı öneririm. Bu işi yapan avukatlar gerçekten bu işin kurdu olmuşlar. Kendi başınıza başvuru yaptığınızda az bir ödeme alırken, avukat aracılığıyla yaparsanız çok daha yüksek bedeller alabiliyorsunuz.


    Şöyle örnek vereyim: Ben de kaza yaptığımda kendi basvurumla karşı tarafın sigortasından 2500 gibi bir ödeme aldım. Fakat aynı kazada daha sonra bedeli beğenmeyip avukat aracılığıyla başvuru yaptım. Ve 2500 aldığım ödemeye ek olarak 4500 gibi bir ödeme daha aldım. Yani toplamda 7 bin almış oldum.


    Ha tabi öyle 1 ay falan sürmüyor, kim diyorsa yalan söylüyor. Ortalama 4-5 ay gibi sürüyor. Ama siz hiçbir şeye karışmıyorsunuz. Vekaleti verip keyfinize bakiyorsunuz. Süreç sonunda avukat kazandığınız paradan komisyonunu kesip size kalan kısmı gönderiyor. Tabii güvenilir birisi olması şart benden söylemesi.


    Bu arada avukatlar sadece sizden komisyon almakla kalmıyor. Karşı taraftan da avukatlık ucretini vs. alarak yüklü miktarda gelir elde ediyor. Bu da küçük bir bilgi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Avukatlık ofisi güvenilir ise verebilirsiniz. Sorun olmaz. Sadece bunu gelir kapısı yapan avukatlık büroları var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sigorta şirketine gerekli bilgileri ekleyip mail attım. 1 ay kadar sonra para hesabımdaydı. Benide aradı avukatlar ben kendim hallederim dedim. Siz yapamazsınız falan diyende oldu. Ben hallederim deyip suratına kapattım teli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt

    olay parayi alip gecmek degil, alinabilecek maksimum parayi almak. siz sigorta sirketine basvurunca sigorta kendi kafasina gore oder. avukat anlasmali eksperine hesaplatir dogrudan tahkime gider sigortada itiraz edemez (isterse eder tabii de hakli cikmaz). Yanlis hatirlamiyorsam kullanici kendi basina tahkime gidemiyor. gidebiliyorsa da itiraz gelme ihtimali cok daha yuksek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 16 Haziran 2023; 10:19:10 >
  • Daha fazla değer kaybı alma işini bilmem ama avukata boşa para vermeyin, evet bazı bürolar bu işleri takip edip kazanç sağlar olmuşlar.


    Bir şey yaptıkları da yok açıkçası, bir arkadaşı da böyle aradılar hasardan sonra, dolandırıcı falan sandı, adamlarla ters konuşup kapattı, ben bi araştırayım diye. Sigortayı aradı, böyle böyle beni aradılar doğru mudur dedi, sigorta şirketi de avukata gerek yok biz yardımcı olalım demiş, form falan yollamış, arkadaş hemen başvurup 1 ay içerisinde parasını almıştı. Öyle 4-5 ay falan sürmüyor. Belki hasar dosyası şu bu işlere göre değişiyordur bilemem de...


    Süreç çok basitmiş yani, bilesiniz.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    4 sene önce 3000 tl gibi bir ödeme yapıldı bana. Avukata verseydim 4500 alır 3000 lirasını bana 1500ünü kendine alacaktı. Ne anladım ben o işten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - sigortalı aranır

    -vekalet versin diye 50 bin alırız 100 bin alırız diye heveslendirilir

    -sigorta şirketiyle gidip 25 e anlaşır aradan komisyonunu alır

    - sigorta şirketine kendin başvursaydın zaten 25 alacaktın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 16 Haziran 2023; 13:9:12 >
  • ben kendim başvurdum bişey vermediler.

    sürekli aradı avukatlık büroları, bişey vermediler deyince tamam o zaman deyip kapatıyorlar, kapanmış dosya ile uğraşmak istemiyorlar sanırım.

  • 2 farklı kazada karşı tarafın yüzde 100 kusurlu olduğunu öğrenince tüm süreci kendim takip ettim:


    Önce bağımsız eksperden değer kaybı raporunu ücreti mukabilinde aldım.

    Bu raporun örneğini karşı tarafın trafik sigortasını yapan firmaya gönderdim.

    Firma red cevabı verir veya istenen bedelin daha altında bir tutar ödemeyi teklif ettiğinde bağımsız eksper raporunun aslını ve diğer belgeleri Sigortacılık Tahkim Komisyonu başvuru formunu doldurup Tahkim Komisyonuna posta ile gönderdim.


    Normalde 3 ay sonra süreç lehe sonuçlanıp bağımsız eksper raporunun belirlediği ücret başvuru formunda bildirmiş olduğunuz IBAN' a otomatik yatar.


    Ancak ikinci olayda Axa Sigorta "Bu eksperin raporu muteber değildir" itirazı yapınca Tahkim Komisyonu Bursa Asli Yargı Komisyonu (Axa Sigorta Şirketinin adresinin bağlı olduğu yer)' ndan bir bilirkişi belirleyip bilirkişi ücretini belirtilen sürece Tahkim Komisyonu hesabına ödemem için tarafıma tebligat çıkardı.

    Zaman kaybetmeden bilirkişi ücretini yatırdım.


    Bir 3 ay sonra yeni atanan bilirkişi de aynı değerin ödenmesi gerektiği yönünde rapor verince hem değer kaybını hem de diğer masrafları şirketten tahsil ettim...





  • eger rakamlar gercek ise baska avukat bakabilirdiniz. benim tanidigim avukat bu isi yaparken sigortaliya odenen paradan herhangi bir pay almiyordu, zaten sigortadan karsi vekalet ucreti olarak sigortalinin aldigi kadar aliyordu (10000tlye kadar olmasi lazim).

    rakamlar degismistir illaki ancak mantik olarak bu sekilde calistigina eminim. muvekkil sadece vekaletname ucreti oduyor sigortanin deger kaybi olarak odedigi rakamin tamamini aliyordu. bu isi yapmaya basladiginda insanlar neden avukatla ugrasiyor sigortaya kendi basvurunca da aliyor dedigimde bu sekilde aciklamisti yani 1) sigortali daha az almiyor hatta cogunlukla daha cok aliyor 2) surecle ugrasmiyor


    sigortali diyip durdum ama magdurmu demek lazim bilmiyorum artik herneyse.


    ozetle sizi arayan avukatin yuksek komisyonla calisiyor olmasi bu durumu tum avukatlara genellemiyor.


    son olarak belirtmek isterim ki reklam vs pesinde degilim, tanidigim avukat artik bu isi yapmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 16 Haziran 2023; 19:41:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.