Şimdi Ara

Araç içi kamera Tavsiyesi (1562. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
31.396
Cevap
825
Favori
1.708.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15601561156215631564
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet deneyerek göreceğiz en kötü. bu arada ön cam filmi olduğunda nasıl etkileniyor acaba. şuan yok ama yapılacak yaz girmeden ( geldi bu arada yaz ama seçim öncesi diyeyim )

  • KcRasco K kullanıcısına yanıt

    Evet hocam öyle de denebilir, obd2'den çekilebilen araç bilgilerini gösteren kameralar da var hatta. Bir diğer avantajı da park modu için sigorta vs ile uğraşmaya garantim bozuldu mu diye endişelenmeye gerek kalmaması.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KcRasco K kullanıcısına yanıt
    Kart için bu kadar yatırım yapmaya gerek yok,
    32-64 gb kart fazlası ile is görür.
    Amaç sorun olduğunda kayıt etmesi ve bir süre saklayabilmesi, bu yüzden 2 saat kayıt alıyor olması fazlası ile yeterli zaten. Bir sorun olduğunda durup telefona hemen alabilirsiniz.

    Ben yıllardır 32-64 gb kullanıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadir_yilmaz kullanıcısına yanıt

    2019 ortasında aldığım viofo a129 duo yu halen kullanmakta olduğumdan sorunuza ben cevaplayabilirim...

    (Geç bir cevap oldu ama uzun zamandır bu başlığa girmemiştim)


    Viofo kameralar özellikli, kaliteli ve pahalıdır.


    Kapasitörlüdür, novatek işlemcili, sony image sensörlü. Park modunda time-lapse, harekete duyarlı, darbe uyarımlı, düşük bitrate gibi... farklı kayıt seçenekleri vardır (Tabi akünüze güvenirseniz  ) , GPS modüllüdür, hareket halinde bir tuşla resim çekme özelliği de var.


    Çekim kalitesine gelirsek... Genel olarak gündüz çekim kalitesi çok iyi, gece çekimi idare eder...

    Ben 2019 da almıştım ve hareket halinde bile (yüksek hızda değilse) yan şeritten akan araç plakaları okunabiliyordu. Fakat yaklaşık bir yıldan bu yana görüntü kalitesi bozuldu karıncalı görünüyor. Mesela ışıklarda beklerken sağımdan solumdan giden motosiklet plakasını kayıttan okuyamıyorum.


    Bu kameraları otomobilde kullanırken genelde ön cephede güneş varsa polarize filtre kullanılmadığında göğüslükteki yansıma olumsuz etkiliyor. Polarize filtreleri pahalı. Ben kendim 3d gözlük camından yapmıştım ön arkada öyle kullanıyorum. Belki de görüntü bozukluğunun sebebi bu da olabilir. Çözüm için detaylı ilgilenemiyorum.





  • 1 yıldır 70MAI A400 dash-cam kullanıyorum. Zamanında ön-arka mı yoksa sadece ön için M300 mü alacağıma karar verememiştim, en sonunda arka görüntü de lazım olur diye A400 & RC09 satın aldım.


    Araç park halinde de tehlikede olduğu için(birkaç vaka oldu) hardware kit almaya karar verdim.



    technopat sosyal
    İnceleme: 70MAI A400 & RC09 Araç-içi Kamera detaylı inceleme
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/70mai-a400-rc09-arac-ici-kamera-detayli-inceleme.2678098/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turgineer -- 15 Mart 2024; 14:55:5 >
  • kadobay kullanıcısına yanıt

    aynı ürünü uzun yıllardır kullanmakta idim. bi gün kendiliğinden kapandı ve açamadık. hala tek viofo a129 mu ya da alternatif mi alsam diye düşünüyorum. 3-4 ay oldu kamerasız geziyorum.

  • burcink kullanıcısına yanıt

    Sanırım araçlarda uzun süre kullanabileceğimiz bir kamera modeli yok...

    Ben 5 yıldır kullanıyorum ama her an gitti gidecek diye düşünmeye başladım. araç kameralarıyla ilgili dashcamtalk nokta kom diye sitede de bi ara baktığımda 5-6 yıldan daha uzun süreli kullananların pek olmadığını görmüştüm.


    Şayet bi gün benim kamera da bozulacak olursa bağırsaklarına kadar söküp incelemek olacak. Genelde ilk arıza nedenleri kapasitörler oluyormuş. Ya kapasitör ölmesi ya bağlantı/lehim kopması vs...

  • Yavuz Alper kullanıcısına yanıt

    Kapasitörlü olması daha ön planda tutulmalı bence...


    viofo a129 duo kullanıyorum, hem kapasitörlü hem wifisi var. Wifi bağlantıyı ilk aldığım zamanlarda 3-5 kez telefon bağlantısı ile kullanmıştım, bana gereksiz geldi, zaten telefon ekranı üzerinden de görüntüler detaylı izlenemiyor ekran küçüklüğünden. İhtiyaç olduğunda sd kartı söküp yedeğini takıyorum veya kamera soketini çıkarıp kızağından kaydırıp kamerayı alıp evde bilgisayara bağlıyorum.


    Yanlış anlama viofo reklamı yapmıyorum 5 yıldır kullandığım kameranın görüntü kalitesi de bozuldu diyerek onu da kötüleyeyim  

  • İroad alma arifesindeyken 10k-12k fiyat biraz fazla geldi araştırırken Amazon’da redtiger markasını keşfettim. Satıcı firma oldukça ilgili ; aklıma takılanları sordum ilgiyle cevapladılar . Siparişimi oluşturdum , gelmesini bekliyorum . 4k ön kamera 2.5k arka kamera , dahili gps , tr dil desteği , ön kamera 170 derece görüş açısı vs vs özellikleri oldukça tatmin edici geldi. Vergi dahil 3078tl .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    evet aliexpressteki ürünü satana da yazdım. youtubeda araştırdım. gezdim dolandım diyar diyar 

    ürün açıklamasına ilave olarak, ürün 70 mai park gözetim modunu aktif etmez diyorlar, aracı kapattıktan sonra güç sağlamaya devam edecek böylece kameranız kaydetmeye devam edecek diyor. yani sürekli açık gibi kayıt yapacakmış.

    youtubeda bi arkadaş bu şekilde kullandığını belirtmiş. arabayı stop ettikten sonra 128 gb sd kart ile 12 saat kayıt yaptığını söylemiş. zaten bi süre sonra akü koruma için kapatıyormuş. bu şekilde bir nevi yurtdışında powerpack dedikleri harici batarya gibi kullanımı olmuş oluyor. powerbank gibi yani.


    park modu mantığını da araştırdım biraz. park modunda çarpışma olduğunda devreye girip 7-10sn içinde kayda başlıyor, izlediğim videolarda denemeler yapanlar vardı. biraz geç kayda başlıyor gibi ama yeni yazılımlarla belki düzeltilmiştir daha. deneyen varsa tecrübelerini yazsın lütfen.


    time lapse da ise her saniye 1 kare alacak şekilde foto alıp daha sonra her 30 dklık bölümleri 1 dk videoya sıkıştırıyormuş. bunda da youtubeda bu modları karşılaştıran birinin videosunu izledim, anlattığına göre çarpışma olursa çarpışma öncesi 10 sn ve çarpışma sonrası 50 snden 1 dklık video çıkartıyor.


    motion yakalama yok zaten bunda.


    sizce en mantıklısı hangisi? öyle ya da böyle park kablosu ile bağlamak ve time lapse açmak sanırım en iyisi.

    benim anladığım olaydan bu. farklı bilgisi ya da şu kısmı yanlış diyen yoksa sanırım mantığı böyle çalışıyor bu modların.


    70mainin resmi olarak OBD2 kablo çıkartmasını beklemekte bi seçenek. birisi a810 için çıkartacak falan dyordu. belki ondan sonra ancak OBD2 bağlantısı mantıklı hale gelir.


    her gün araç kullanan biri değilim. bazen 1 hafta yatıyor kapalı parkta.







  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Hocam 70mai a500s bilindik model diye istiyorum. Hatta siparişi verdim. Ancak aklımda hala viofo a119 v3 ve redtiger f7np var. Ridtiger özellikleri çok iddialı. Fiyatı da güzel. Karar veremedim. Ama aklımda redtiger var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu dikiz aynasının üstüne takılanlar hakkında bilgisi tecrübesi olan var mı?

    https://www.amazon.com/Driving-Assistant-Control-Parking-Monitoring/dp/B0BF4WCZ8Q/


    VIOFO A229 Plus'ın da sesle kumanda edilmesi hoiuma gitti.


    Çok fazla seçenek çok fazla değişken var :/





  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Teşşekür ederim cevabınız için.
    Yaza kadar acelem yok fakat seçimden sonra ne olacağı belli olmayacağı için Viofo’nun a139 veya t130 modellerinden birini seçimden önce almayı düşünüyorum. Özellikle pazaramada 9 taksit olması da çok iyi bir avantaj.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, viofo a129 araç kameramın uzağı bulanık çektiğini farkettim 30 cm yakındaki cisimleri net çekerken ilerisini bulanık çekiyor. Ne yapmalıyım ?

    Açıkçası kamera miyop olmuş gibi, ben de kameranın önüne miyop gözlük camı koydum ve görüntü netleşti. Başka bir yolu var mı ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu Amazon’da 4k diye çok satılan Redtiger gerçek 4k değil.

    https://dashcamtalk.com/redtiger-f7n/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön kamerası 170 derece de değil diye düşünüyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ayaccak A kullanıcısına yanıt

    Bu tip kameralarda da focus (netleştirme) ayarı var ve bu fabrikasyon ayarlanıp bu konumda yapışkanla sabitlenip objektif netliğinin bozulmaması sağlanıyor. 8-10 yıl önce ucuz bi kamera almıştım ve kısa sürede görüntü kalitesi bozulunca söküp incelemiştim onda da böyle bi ayar vardı. Konuya gelirsek, netliğin bozulması bu ayarın bi şekilde kaçmış olmasından kaynaklı olabilir. dashcamtalk nokta kom forum sitesinde viofo konusunda da benzer bi başlık açılmış ve şöyle bi öneri var...



    Elim yatkın ve risk alırım derseniz viofo kameranın nasıl söküleceğine dair youtubeda videolar var. Anlatıldığı şekilde lensi açığa çıkarıp netlik ayarını kendiniz deneyebilirsiniz...



    BC Hobbyistyoutube
    Disassemble the VIOFO A119S DashCam. Open the back cover plate by removing the four screws with Philips #0 screwdriver. View more videos covering menu setup, install, tips, firmware update, firmware modification, DIY repair, disassemble, alignment, focusing, CPL filter, GPS mount, lens cleaning, unboxing and test footage. Thanks for Watching! -=-=-=- Get 1 Free Month using NordVPN https://ref.nordvpn.com/uHjZFyQYtrL Get 1 Free Stock using US/UK/CA Wealthsimple Trading APP https://my.wealthsimple.com/app/public/trade-referral-signup?code=S4K-3Q -=-=-=- Viofo A129 Duo Dash Cam Review: https://viofo-a129-duo-dash-cam-review.blogspot.com Viofo A119S Dash Cam Review: https://viofo-a119s-dashcam-review.blogspot.com Viofo A119 Pro Dash Cam Review: https://viofo-a119-pro-dash-cam-review.blogspot.com Viofo A119 Dash Cam Review: https://viofo-a119-dash-cam-review.blogspot.com A119Pro MOD Comparison #7: https://www.youtube.com/watch?v=qMvvoi4vL38 A119S MOD Comparison #6: https://www.youtube.com/watch?v=MEnAp5eck48 A119S MOD Comparison #5: https://www.youtube.com/watch?v=SLxyXQv_e9U How to Install Modified Firmware https://viofo-dash-cam-modified-firmware.blogspot.com Setup Tips #2: https://www.youtube.com/watch?v=gJfpI1b9k2E CPL Alignment: https://www.youtube.com/watch?v=hgRIL9Q16n8 Power Requirements: https://www.youtube.com/watch?v=KHK2WoNM5UY Format Card: https://www.youtube.com/watch?v=bElXJJKkrE4 Parking Mode: https://www.youtube.com/watch?v=G9vRHZ3cAjc GPS v2 Install: https://www.youtube.com/watch?v=igvmq08i4EU 60-30FPS Comparison: https://www.youtube.com/watch?v=vGgfoSGD2Sw Apply EVA Pad: https://www.youtube.com/watch?v=3LYXwE9LLEU WDR Comparison: https://www.youtube.com/watch?v=as12rjzCQnY Firmware Comparison: https://www.youtube.com/watch?v=ufp0ZHIvjtU Lens Comparison: https://www.youtube.com/watch?v=x1sSxLt6Z3o Frequency Bug: https://www.youtube.com/watch?v=lqBh7B9a698 Improve Conductivity: https://www.youtube.com/watch?v=dQM1RvLpEq4 Update Firmware: https://www.youtube.com/watch?v=C6eG5mvyc0c Hot Pixels: https://www.youtube.com/watch?v=-Q_2UI06hEw A119 vs A119S: https://www.youtube.com/watch?v=LR--D7XnToA Road Test: https://www.youtube.com/watch?v=hBAKDfCDLsg GPS Module MOD: https://www.youtube.com/watch?v=LSLFfjg8GWE Tips: https://www.youtube.com/watch?v=IKo6S8S8-S0 Disassemble: https://www.youtube.com/watch?v=EMModUzs-JU Lens Alignment: https://www.youtube.com/watch?v=wZI4cTvnNog Lens Refocus: https://www.youtube.com/watch?v=wZTNLIIYsj8 Lens Cleaning: https://www.youtube.com/watch?v=88psKmch9TU Mount Removal: https://www.youtube.com/watch?v=tSUthqtp9mE Install: https://www.youtube.com/watch?v=z2A8JGl66Os Setup: https://www.youtube.com/watch?v=uuZ_ylJpa0U Unboxing: https://www.youtube.com/watch?v=9j1GLoaZe8c VIOFO A119S Dashcam // Specifications // - 1920x1080P @ 60fps & 30fps - Novatek NT96660 chipset - Sony IMX291 2MP Exmor sensor - 7G F1.6 Lens with metal base - 130 or 140 degree field of view - 2 inch LCD display - G-sensor & Motion Detection & Parking Mode - SuperCapacitor powered - quick release mount - MP4 video format - GPS logger (optional) - CPL Circular Polarizing Lens filter (optional) = must have Browse all BCHobbyist WorkShop videos: https://www.youtube.com/user/bchobbyist/videos Thanks for Subscribing ! VIOFO website: http://www.viofo.com/home/34-a119s-1080p-60fps-car-dash-cam.html All videos captured by my Cameras and Dashcams are from my vehicle and public property. All videos created and edited by me, I own all rights to videos posted to this channel. All Music supplied by YouTube royalty free.
    https://www.youtube.com/watch?t=177&v=EMModUzs-JU&feature=youtu.be




  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için çok teşekkür ederim. Deneyeceğim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yavuz Alper kullanıcısına yanıt

    Her satılan malın, cihazın, ürünün farklı özellikleri olup seçenek çokluğundan kararsızlık yaşanması normal. Öncelikle ihtiyaçlarınızı belirleyin, buna uygun özellikli cihazları sıralayın, minimum maliyetle marjinal fayda sağlayacağınız ürünü belirleyip alacaksınız.

    70 mai de yıllardır bilinen ve genelde alanların olumlu yorumlar yaptığı güzel bi ürün (sanırım). Ben kullanmadım, ancak viofoyu almadan önce ben de sizin gibi karasızlık yaşamıştım ve 5-6 yıl önce şöyle bi liste hazırlayıp nettten detaylı bulabildiğim özellikleri yazıp sonra tercihimi yapmıştım. Benim için öncelik kapasitörlü modeller olduğundan viofoya yönelmiştim...

    Not: Liste güncel değildir, 5-6 yıl önceki araştırmayla elde ettiğim notlardan ibarettir.





  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Tekrar çok teşekkür ederim, sayenizde tamir ettim. İlk günkü gibi oldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 15601561156215631564
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.