Şimdi Ara

Araç kamerası G30 Araç içi kamera Dash Cam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aldığım üründen kısaca bahsetmek istiyorum.

    Öncelikle Ürünün Çakmaları, orijinalinden daha çok. Orijinali dediğime bakmayın, Orijinal çin malı :)

    Nasıl ayırt edilir?

    Öncelikle Ekran boyutundan. Orijinalinin ekranı dikdörtgen ve büyük.... Çakmasının ki bariz belli küçük.

    Diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise, HDMI girişinin ve AV girişinin olup olmadığı. Orijinalinde var. Yalnız piyasanın %90'ı çakma satıyor, herkes orijinalinin fotoğrafını koyuyor :)

    Çinden alacaksınız en az 20 dolar olması gerekli. 12 dolara falan bulursanız, bilin ki sahte. 20 ye buldun, onunda orijinal olacağından emin olamazsın. En iyisi nereden alacaksan daha önce alanlar fotoğraflarını koymuşsa HDMI ve av girişi varsa işte o orijinaldir.

    Araç kamerası G30 Araç içi kamera  Dash Cam

    Orijinalini buldunuz diyelim.

    Kaliteye gelince bildiğin kaliteli çin malı. Xioaimi kadar olmasada Anakartı, PCB kalitesi falan iyi.

    1080P ye aldığınızda görüntü net, fakat 480P kalitesinde. 1080p falan yalan yani. Şöyle 300Tl ve üzerini gözden çıkarırsanız, gerçek 1080 veya 720P görüntü alabilirsiniz. Zioami 70mai gerçekten güzel. Fakat benim bütçeye fazla...

    Araç kamerası G30 Araç içi kamera  Dash Cam


    Çinden aldım. 31 lirada gümrük vergisi ödedim. Kutulu gönderince bizim gümrükçüler açıyor :) zaten çinli satıcılar 18 dolarlık ürüne 7 dolar yazmış. direkt gel bana vargi kitle der gibi :((

    Araç kamerası G30 Araç içi kamera  Dash Cam


    Aldım ama hevesim kursağımda kaldı. İçini alçtım, çin malı lityum polimer pil. Sıcakta yazın, araba içi çok rahat 60 dereceyi geçiyor. birde bu cihaz direkt güneş altında. Tam bir saatli bomba.

    Lityum polimer piller gerçekten tam bir bomba. Youtube a """"""""""""""""" lithium polymer batter explosion"""""""""""""""" yazın. demek istediğimi anlayacaksınz.

    100 liralık alet için arabadan olmaya gerek yok. Kullanmamaya karar verdim. Sonradan aklıma, sedan arabada bagajın serin olduğu aklıma geldi.

    Kamerayı açıp pili bagaja koymaya karar verdim. Ama hala içim rahat değil. polimer pil çok dengesiz bir kimyaya sahiptir.

    O yüzden polimer pil yerine, Lityum - İon pil kullanmaya karar verdim. Bu piller cep telefonlarında kullanılan pildir. Veya laptop bataryalarında da kullanılır 6 tane...

    Ben eski laptopumdan çıkardığım samsung marka pilleri kullanmaya karar verdim.

    pili bagaja kadar uzatmak için, cihazın kendi pilini çıkarıp, kablo lehimledim.

    Dahili bataryası 150mAh. Benim kullanacağım ortalama 2500mAh.

    Araç kamerası G30 Araç içi kamera  Dash Cam

    Xioami 70mai de veya daha pahalı, 1000Tl lik kameralarda ne var derseniz:) Onlarda da Li-po pil var :) Risk aynı mı? Kaliteli pil varsa risk daha az. sadece daha az...

    Peki en güvenlisi ne??? İçinde Pil, yani batarya yerine kondansatör olanlar. Bu tiplerin içinde pil yerine kondansatör var, pil kadar cihazı çalıştırmaz, tek görevi, siz kontağı kapatınca, cihazın sağlıklı kapanması için 10 saniye falan kazandırmak.

    Lipo piller yazın en ama en fazla 5-6 ay gider. Sonra pil çalışmaz. içini açarsınız, pil balon gibi olmuş, şişmiş, içi gaz dolmuş. eğer bir lehim veya vida ucu veya sivri plastik çıkıntısı delerse, arabanız cayır cayır yanabilir Allah göstermesin. 5-6 ayda bir gına geliyor insana, sürekli içini aç, kırılma, bozulma derdi bir yana, elin kolun yanma derdi cabası... Yani sen bu kameraların, en babasını da alsan pil teknolojisinin geldiği son nokta lityum pillerdir. hepsinde aynısı kullanılır. Malum son dan kaçamazsınız.

    Sadece kamera mı? hayır. Navigasyonlar için de aynı şey geçerli.


    İşte bunca zahmete bunun için kalkıştım. İçim rahat etsin diye.

    Birde bu cihazlara ekran çok saçma abi, cihazın boyutu büyüyor ve çoğu cihazda da ekranı komple kapatma özelliği yok. Gece arabayı çalıştırdınız, en kısa süre olarak 1 dk ekran açık kalıyor ve aşırı rahatsız ediyor.

    Buna çare olarak da, cihazın LCD aydınlatmasına giden hatta anahtar koydum. Hoparlör deliğinin yerine tam oturdu. istediğim zaman ekranı tamamen açıp kapatabiliyorum. Kayıt ettiğini ise, bildirim led'inden anlıyorum.

    Araç kamerası G30 Araç içi kamera  Dash Cam

    Araç kamerası G30 Araç içi kamera  Dash Cam

    Araç kamerası G30 Araç içi kamera  Dash Cam

    Araç kamerası G30 Araç içi kamera  Dash Cam

    Araç kamerası G30 Araç içi kamera  Dash Cam


    Peki pilsiz çalışmaz mı? Çalışır, ama siz kontağı kapattığınızda cihaz aniden kapanır, yani bilgisayarın fişini prizden çekip kapatmak gibi. Belli bir süre sonra kesinlikle bozulacaktır.

    Araç kamerası G30 Araç içi kamera  Dash Cam

    Peki bu pilin başka ne avantajı var derseniz, cihazın Park Modu özelliği var. Aracınız kitleyip gittikten sonra, en ufak bir sarsıntıda, cihaz 4-5 saniye içinde açılıp, 20 saniye görüntü kaydediyor. Bu özelliği kullanacaksanız, pil önemli.

    Cihazın yeni pili ile 1 hafta 10 gün gidiyor park modu özelliği, sonra pil bitince haliyle açılamıyor cihaz. taki, siz aracı çalıştırıp, aküden cihaza enerji gidene kadar. Bundan sonra boşalan pil, doldurulmaya başlıyor...

    Bir de Motion detection özelliği var, o bay bi hassas. Yani park modu gibi, aracı kitleyip gittikten sonra, kameranın önünden biri, birşey geçerse yine 20 saniye kayıt yapmaya başlıyor. Bu özellik sokağa koyulan arabalarda işe yaraz haliyle, çünkü gerekli gereksiz kayıt alacak, pili boşaltacaktır.

    Araç kamerası G30 Araç içi kamera  Dash Cam


    """"""""""eğer cihaz çakma ise, Bu iki özellik olmayacaktır. Ve daha başka özelliklerde. Forumlarda görüyorum; Park modunu aktif edemedim, Hareket sensörü çalışmıyor, kızıl ötesi çalışmıyor diye :) Yok ki çalışsın....Görüntü kalitesi ise tam bir çamur olacaktır. A101 - bim de satılan 60 liralık cihazlar gibi."""""""""""""

    Araç kamerası G30 Araç içi kamera  Dash Cam

    Buda şarj cihazı. çakmaklığa takılıyor. Ben göğüslüğü söküp, çakmaklık hattına bağladım. Cihaz 5v ile çalışıyor. bu aparat, 12V'u 5V'a düşürüyor. 5V'ta en fazla 250mAh çekiyor. ekran açık, kayıt yapılırken ve piş şarj işlemi yapılırken. Zaten başka güç çekecek bir özelliği yok.

    Araç kamerası G30 Araç içi kamera  Dash Cam


    Bunun haricinde, sesi kaydetmesini engelleyebiliyorsunuz, aracı çalıştırıp, cihaza elektrik gittikten sonra, 1-3-5-10dk aralıklarında ekranı otomatik katıyor. ama dediğim gibi gece o 1 dakika, rahatsız ediyor.

    Tarih saati, isterseniz gösterebiliyorsunuz.

    Araç kamerası G30 Araç içi kamera  Dash Cam


    geri görüş kameranız varsa, Av girişinden bağlayıp, ekranda hem ön hem arka yı görebiliyorsunuz, diyeceğim ama 3 kesme şeker boyutundan ne görünür onu bilemem :)

    Araç kamerası G30 Araç içi kamera  Dash Cam



    Geri kamera bağlanınca, onu da kaydeder mi bilmem?

    HDMI dan bilgisayara bağlanıp, WEB cam olarak kullanılıyor sanırsam.

    _________________________________________________


    Gelelim asıl işe yarayacak konulara.

    Fiyatı 100-150 arası iş görecek bir kamera alacaksan, bu kameradan başkasını alma. Fena değil, iş görür.
    Bim - A101 falan hiç bulaşma. Bırak plaka okumayı, otomobil mi vurdu, hafif ticari araç mı onu seçemezsin :) O derece kötü...

    max 32GB micro sd takılıyor. BEn 16lık ile sözde 1080p de 2saat 15 dk kayıt alıyorum. 480Pye getirdiğimde 5 saati buluyor ki, zaten gerek yok, Net olsun, 2 saat olsun. O bile fazla. Zaten kaydı döngüler ile yapıyor. Size kalmış. 1dk -3-5-10 dk uzunluğunda videolar olarak kaydediyor, yer deolduğunda en eski videodan silip yerine yenisini yazıyor.

    Benim en çok sevdiğim özellik ise, Park modu özelliği. 2G -4G -8G diye arabanın sarsılma kuvvetini seçebiliyorsunuz. Ben 'G de tutuyorum arabaya , başka bir araç ufacık dokunsa bile, 20saniye kayıt yapıyor, ve otomatik kapanıyor. en azından ön tampondan, sağ-sol ön çamurluktan vuranı görüyorsun.


    _____________

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, ben biraz da eli bu işe yatkınlar için bilgi vermeye çalıştım. Cihazın özelliklerini anlatan youtube da bir çok video var. oradan da bilgi sahibi olabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termometre -- 8 Ocak 2019; 16:25:4 >







  • g30 bendede var gearbestten aldım orjınal,tam bir işkence,ucuza kacacak varsa alsın yoksa bedava verseler ıstemem
    6 ayda bır pılını degıstırıyorum yoksa çat dıye kapanıyor bıde hergun aracı calıstırınca elle acıyorum bıktım artık
    baska kamera alsam bunu cekıcle kırıcam o derece bıktırdı,pılı degıstırmek ayrı dert ıcını sokunce bıdaha ekran var onuda sokuyon pılı en altta yanı 2 kat assagı ınıyon,su an evde sıfır pıl var degıstırmeye usenıyorum,onun yerıne hergun elle acma ıskencesıne katlanıyorum
    baska pıllı kameram var 4 yıldır pılı bıtmedı bır ona bak bır buna bak
    sıf genıs acılı cekıyor ucuz dıye aldım yoksa g1 kapasıtor 140 derece alırdım oda ucuz
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    Pil mevzuu hepsinde aynıdır aslında. En kaliteli pilller, Dronlarda kullanılanlardır. C değerleri yüksek, ısıya daha dayanıklı. Onlardan takılsa da bir şey değişmiyor. Sıcaklık mahvediyor.

    Anlamadığım, pil bitince, aracı çalıştırıp, çakmaklığa enerji gidince de mi, kendi otomatik açılmıyor? Bu çok garip. BEn pili tamamen devre dışı bırakınca bile açılıyor. Zannedersem, yukarıda örnekte verdiğim gibi, bilgisayarı kapatırken, prizden direkt çekmek gibi, bozulmuş cihaz...

    İşte bu dertlerle uğraşmamak için, Kondansatörlü, yani (KAPASİTÖRLÜ) almak gerek, ama o modellerde de Park modu, hareket sensörü v.s. özelliğini kullanamıyorsunuz. Sadece araç çalışırken kayıt yapıyor. O modellerin handikapı da bu.


    Bagaj zor geliyorsa, göğüslük, torpido v.s. daha yakın bir yere koyuluğunda en az 2-3yıl gider bu piller... TEk sorun sıcak. Bazı camlarda üstte mavi renkli gölgelendirme oluyor, onun olması bile pilin ömrünü 2 kat uzatıyor.




  • kontak ılk kamedemeye gelıp ılk enerjıde cıhaz acılıyor..marsa basarken arac calısınca elektrık dalgalanmasından dolayı kapanıyor
    bu sefer arac calısıyor ama kamera acılsada kapanıyor ve elle acıyorsun..pılı yenıleyınce duzelıyor yanı cıhaz saglam..sorun pılın enerjı tutmamasından kaynaklı
  • Konu için çok teşekkürler. Bende de a101 den aldığım piranha 1325 kamera var içindeki pil aynı bu resimdekinden ve biraz balon gibi şişmiş. Şimdilik çalışmasında sorun yok ama dediklerinize göre bu pil tehlikeli olabilir. Pili laptoptan çıkanla değiştirsek sizin yaptığınız gibi çalışmama durumu olmaz değil mi? LiPo pilin bağlantı yerinde küçük bir devre var gibi.(galiba telefon gibi cihazlar pilin üstündeki o devre olmadan çalışmıyor) O olmadan da çalışıyor mu sizin kameranız bir yıldır? bi de 18650 pilinizin şarj olmasında problem oluyor mu?
  • 18650 pilleri o bahsettiğiniz devre olmadan çlıştırmak çok çok tehlikeli. Yaklşık 5tl ye alınbiliyor. 1 yada 2 amperliği ii görür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.