Şimdi Ara

Araç Mahrumiyeti İcra Takibi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
46.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Hocam sonuç ne oldu aradan baya zaman geçmiş
  • Sonuç: İcra durdu

    Dava açılamadı


    Öylece kaldı. Haftada 1 check ediyorum e-devletten.

  • Güncelleme:


    İlamsız İcra e-devletten düşmüş. Sanırım 1 yıl içerisinde düşüyor. Dava felan da açılmamış durumda bilginiz olsun arkadaşlar.

  • Merhabalar. Konu için teşekkür ederim okudum anlamaya çalıştım da yazın kardeşim bir kaza yaptı ve %100 suçlu bulundu. Kaza Ağustos ayında oldu ve bugün elimize PTT'den icra kağıdı geldi. 26 Ocak tarihinde öderseniz rakam şu diyor ama elimize yeni geçti.


    430 küsür günlük kiralama bedeli koymuşlar 8 gün. Aynı zamanda ekspertiz raporu falan da yok.


    Bu icra olayı bizim kaskomuz ve sigortamızdan karşılanmıyor mu?

  • Merhabalar,


    Başıma benzer bir durum geldi, kaza yaptıktan 2-3 ay sonra icraya verildiğimi öğrendim.

    İtiraz etmek istiyorum ama şu anda yasak var, ne yapabilirim?

  • Merhaba, aynı şey başımıza geldi. Karşı tarafın aracında çok minik bir hasar vardı asla 7 günlük süre etmeyecek cinsten. Araç kiralama belgelerini istiyorum ancak verilen bir şey yok avukatlık bürosu kiralama olmasa bile bu davayı açabileceklerinden bahsediyorlar. Araç ticari değil binek. İtiraz ettikten sonra davaya düşerse izlemem gereken yol hakkında aydınlatabilecek bir arkadaş var mıdır? Eğer cidden yasal haksa avukatlık,mahkeme ücreti vs girmeden itiraz etmeden ödemeyi düşündüm.

  • Araç Mahrumiyeti İcra Takibi



    arkadaşlar, merhaba. haziran ayında yapmış olduğum kaza ile ilgili bugün tarafıma böyle bir icra dosyası geldi. işin ironik tarafı şu ki: benden on günlük ikame araç bedeli istenirken, kaza yaptığım kişiye hiç ikame araç verilmemiş. kendisi ile konuştuğumda ''abi ben ikame araç falan almadım. ikame araç ne onu bile bilmiyorum'' diyor :) böyle bir talebinin de olmadığını söylüyor. sigortacım ile konuştuğumda da avukatlık bürolarının bu kaza olaylarını adeta bir gelir kapısı olarak gördüklerini ve buradan para kazandıklarını söyledi. ikame araç için para istiyorlarsa bunun bir belgesi, faturası olmalı dediğimde sigortacımın verdiği cevap da içler acısı maalesef: ''avukatlar, bununla alakalı araç kiralandığına dair belge çıkartıveriyorlar''


    velhasılı kelam hukuk sistemimizdeki açığı kullanarak avukatlar bunu bir gelir kapısı yapmışlar. söğüşleyecek adam arıyorlar. böyle bir saçmalık söz konusu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus18 -- 22 Kasım 2021; 18:28:25 >




  • pegasus18 P kullanıcısına yanıt

    Merhaba, bize icra yollayan avukatta aynı avukat. Dolandırıcılık bu yaptıkları gerçekten tamircilerle anlaşıp insanları yönlendiriyorlarmış biz karşı tarafla uzlaştık buna rağmen avukat 1000 tl avukatlık ücreti talep etti. Mecbur onu ödeyeceğiz siz nasıl bir yol izleyeceksiniz?

    Bir de uyap'a giriş yapın. İcra tutarından ortalama 1000 tl daha yüksek meblağ çıkıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozss -- 25 Kasım 2021; 10:23:7 >
  • borca itiraz edin

  • İtiraz edince mahkeme açıyorlarmış ve 4-6 bin tl arası kesin alıyorlarmış mahkeme masrafları vs. Gerçekten hak yemek bu

  • gozss G kullanıcısına yanıt

    kim kesin alıyormuş? tamirde kalmayan araç için bir şey alamazlar

  • gozss G kullanıcısına yanıt

    merhaba size, ilamsız icra takibi gönderen avukat ile bana gönderen avukat mı aynı acaba? sizin de mi edhem solak?

  • evet aynı kişi

  • astegon kullanıcısına yanıt

    Hocam Son Durumunuz Nedir

  • Tık yok. Keyifle izliyordum artık daha arkalara atıyorum izlemimi. Çünkü şimdiye kadar davayı açması gerekiyordu 1.5 yıl geçmiş aradan.


    İcra işlemi bile e devletten 1. yıl sonunda kayboldu bile...

  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

    Hayır karşılanmıyor. İlamsız icralara mutlaka 7 gün içerisinde itiraz edin. Bazı ahlaksız avukatların geçim kapısı olmuş bu işler.

  • Hocam aynı durum benim başımada geldi 16/09/2021 tarihinde itiraz ettim şuan günlük faiz işliyor ama takip durdu inşallah dava açmazlar sorum şu 1yil sonra dosya raftan kalkarımi avukatlar bu işi geçim kapısı yapmış yolsuzluk yapıyorlar

  • Paylaşımı şaşkınlıkla okudum, nerden ne koparırız diye dolaşan menfaatçi insanlardan rabbim korusun.
    Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimgerekmez -- 7 Mart 2022; 3:23:26 >
  • pegasus18 P kullanıcısına yanıt

    bu konu nasıl sonuçlandı, siz itiraz ettiniz mi?


    bana da bugün bu şekilde bir ilamsız takip ödeme emri geldi, açıkçası şaşırdım, trafik kazası ile ilgili olduğunu aradığımda anladım. kiralık araç parasını istiyorlar, bir sürü de ek masraflar var, araç kiralandı mı gerçekten bilmiyorum, bir de isimsiz bir bilirkişi raporu eklemişler ama hukuki mi bilmiyorum.

  • mogutcu kullanıcısına yanıt

    Süresine dikkat etmek kaydıyla icra takibinden dolayı borçlu bulunmadığınızı bildirmek yeterli olur. Asıl borca, faizine ve borcun fer'ilerini itiraz ediyorum yazmanız yeterli olur. Sebebinizi bildirmeniz gerekmez.


    Bu tür davalar ne yazık ki içeriden birilerinin bir takım hukuk bürolarına bilgi sızdırması ile açılmakta. Ya tutarsa mantığı ile küçük miktarlar üzerinden icra takibi açılıyor. Her 10 kişiden 1'si aman ben uğraşmam deyip ödese kar oluyor. Ayrıca süresini kaçıranlar vs. de dava yoluna gitmektense ödemek zorunda kalabiliyor. Bu şekilde en az 3-4 dosyaya itiraz ettik hiçbirinden dava açılmadı.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.