Şimdi Ara

Araç Modelleri ile Trafik Kazalarının Korelasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kaç bayramdır dikkat ediyorum, neredeyse tüm kaza haberlerinde Hafif Ticari araçların karıştığı kazalar vardı.
    Buna ek olarak geçen sene Ankara'da rastgeldiğim kazaların hepsinde hafif ticariler vardı.

    Aşırı hıza uygun olmayan araçların, motor gücünün de bu yönde olması gerekmektedir.

    Yük taşıma amaçlı bir araca neden 120 beygir dizel bir motor koyulur acaba? belki benim aklıma gelmeyen bir durum var, aklına gelen varsa açıklarsa sevinirim.

    (Ayrıca, çocuklarımızı taşıyan servisler de her gün bizimle yarışır hale geldi. Kışın çıkan öğrenci servisi kazaları da dikkatinizi çekiyordur.)



  • Sordugunuz soruda cevapta var zaten yük=dizel ticari araclarin hiz sınırlari farkli zaten otomobillere gore uyulmasi lazım. 120 bg dizeli gectim symbolle 150 200 yapanlarin konulari var forumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tietze -- 9 Ekim 2015; 21:45:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticari araci ticaret disinda kullananlar cahillik ediyor. Cahil insandan da her sey beklenir. Ticarilere bakiyorum her turlu magandalik var. Bu dedigimden ticaret icin kullananlar iyidir lafi cikmasin. Adamlar en azindan arabanin ne ise yaradigini bilip o amacla kullaniyor. Ha buyukbaslik edenleri epeyce var o ayri. Biraz karisik oldu kusura bakmayin. Ozet gecmek gerekirse sahin = ticari. Nokta. Ne zaman ticari arabanin aile arabasi olamayacagini anlariz o zaman adam oluruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trafikteki çoğu otomobilden güçlü olan bu ticari araçlar özellikle yüksüzken ve şöför koltuğunda gereken farkındalığı göstermeyen kişilerden kaynaklı sıkıntılar doğurabiliyor.
    olayı genellemek doğrumudur bilmiyorum ama bazı firmalar çalışanları üzerinde de baskılar yapabiliyor. bizde kendi işimizde ticari araçlar kullanıyoruz durumun önüne geçmek için bence ehliyet sisteminin yenilenmesi ve 2 metrelik araçlarda aldığımız B sınıfı ehliyetlerin 2 tondan fazla 5 metrelik araçlarda kullanılmaması gerekiyor.
    bilinçli kullanıcılar için sözlerimiz dikkate alınmasın, teşekkürler
  • Ornek olarak verecek olursak. Jantindan belli apaci. Video altinda yorumda kendisi gelmis heralde.


    Motosikletleri fark edin abiler. Burada gorunmemezlik gibi olay yok, yol dumduz. Sirf apaciligine bu davranisi yapiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yükü taşıyabilmek için biraz kuvvetli yapıyorlar. Bunları kullanan bi kesim var ki bu araçları ralli aracı sanıyor. Limitlerini aştıklarında da sonuçlarıda malum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence hem firmalar hem de insanlar sorumluluk almalı ve buna bir sınır getirilmeli.

    Nasıl spor arabalar için Ağırlık/Güç oranı yapılıyor, ağır ve yüksek araçlar için de bu oran düşünülmeli.

    Araçların torkunu yüksek yaparlarsa yük taşımaları kolaylaşır, örneğin 1.6 lt 80 beygir ve 260 tork olsa, gayet yeter...

    Ayrıca elektronik olarak hız kesici/sınırlayıcı konulabilir. böylece 140-150 km sürat ile viraj almaları engellenebilir.

    Yetkili mercilere bunu duyurmak lazım.
  • Bu araçlar hız yapmaya hiç uygun değil. Babamın aracı 2011 caddy 1.6 tdi 102 bg. En ufak rüzgarda sallanıyor araç. Maksimum hız 168 gösteriyor ama boş yolda ve rüzgarsız bir havada 182 km/s hıza çıktım. Araç o kadar sallanmaya başladı ki çok acelem olmasına rağmen yavaşladım.

    Ki bu aracın 2.0 tdi 140 bg lik versiyonu da var.
  • Caddy'nin şasisi, süspansiyonu ve güç aktarımı özellikleri gerçekten üst düzey ve bu sayede yol tutuşu da çok iyi. Fakat araç yüksek olduğu için rüzgardan etkileniyor.

    Yani her şey yolunda olsa bile, bu sınıftaki araçlar yüksek olduklarından dolayı sürat yapmaya ve yüksek hızlarda ani manevralar yapmaya uygun değiller.

    Peki hafif ticari araç ihtiyacı olanlar, MPV (çok amaçlı araç) sınıfı araçlarla ihtiyaçlarını karşılayabilirler mi?
  • Neden hafif ticari? Bu araçların yedek parça ve bakım maliyetleri nispeten uygun ve az yakan güçlü dizeller. E zaten yük de taşıyacak kabiliyeti var.
    Neden basıyorlar? Şirket aracı nasıl olsa vur kır parçala bas gaza kendin ödemiyorsun nasıl olsa.

    İnsanımız cahil olmanın yanında biraz da psikolojik olarak kötü durumda. Ne bu özgüven anlamıyorum, benim 3. vitese atamadığım yolda(spor helezonlu 106 gti ile) adamlar Kangoo ya 100 110 yaptırıyor, sonuç ortada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence şirket araçlarının hızlı gitmesinde şirketkerinde payı çok çalışana bir güzergah belirliyorlar 8 saatlik mesai içinde bitmesi imkansız birde prim vs varsa çalışan yetişebilmek için yüksek ve tehlikeli hızlarda gitmesi gerekiyor. Haklı olduklarını savunmuyorum böylede bir gerçek var yolda benzer şirket aracı görürsem direk yol veriyorum vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçlar yük için üretilmiş bu yüzden güçlü motor konulmuş belki ama o kadar yükü herkes atmıyor, boş haliyle de gayet performanslı bir araç oluyor.

    Bu araçlara sabit hız limiti konulmalı, otoban hız limitlerinin üstüne kesinlikle çıkamamalı bu araç.

    Bir süre Fiorino dizel kullandım ve o araç sınıfının en düşüğü olmasına rağmen uçuyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.