Şimdi Ara

araç muayen ve siyah film

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler arkadaşlar.araçımın muayene zamanı geldi ve camlarda siyah film+arka stoplarda da film bulunmakta.bu şekilde muayenedn geçebilir mi?



  • Artık güvenlik amacıyla da olsa araçlarda cam film takılıyor. Ancak bu cam film uygulaması yasal değil. Yani trafik polisi sizi çevirip aracınızda cam film var diye ceza kesebiliyor. TÜVTÜRK de bu cam filmli araçları önceleri kabul etmiyordu. Ancak çeşitli makam araçlarının da artık cam filmi olmasından dolayı yasa biraz delinmiş. TÜVTÜRK bu cam filmi araçlara “hafif kusurlu” raporu veriyor. Yani kusuru gördük ama izin verdik anlamını taşıyor. Aracınız cam filmden dolayı muayenede kaldıysa haberiniz olsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ghosttailor


    Artık güvenlik amacıyla da olsa araçlarda cam film takılıyor. Ancak bu cam film uygulaması yasal değil. Yani trafik polisi sizi çevirip aracınızda cam film var diye ceza kesebiliyor. TÜVTÜRK de bu cam filmli araçları önceleri kabul etmiyordu. Ancak çeşitli makam araçlarının da artık cam filmi olmasından dolayı yasa biraz delinmiş. TÜVTÜRK bu cam filmi araçlara “hafif kusurlu” raporu veriyor. Yani kusuru gördük ama izin verdik anlamını taşıyor. Aracınız cam filmden dolayı muayenede kaldıysa haberiniz olsun.


    Kusuru gördük izin verdik anlamı tam olarak taşımıyor aslında.Bu kusur var muayene tekrarına gelmenize gerek yok fakat bu KUSURU DA EN KISA ZAMANDA GİDERİN ama giderdikten sonra gelmenize gerek yok anlamı taşıyor.Bu durumda polis sizi yolda durdursa muayene olmuş dahi olsan bu kusuru gidermediğini görürse ki cam filmi varsa giderilmemiş demektir, seni tekrardan muayene istasyonuna göndererbilir.Bu durumda bir DAHA MUAYENE ÜCRETİ ödeyip,aracı tekrardan muayeneye sokmak gerekir.Elbette hafif kusur olan cam filmini de muayeneye gitmeden önce gidermeniz lazım.Kısacası HAFİF KUSUR lar da sonuçta KUSUR.




  • film çok koyu olmazsa polis karısmıyor içi görünüyor ama güneşde çok faydalı arabanın iç ısısı inanılmaz azalıyor
  • camlar hafifi kusur olarak geçiyor ama stoplardaki film özellikle geri vitesi ve sinyale gelen kısımlarda kırmızı film varsa ağır kusur olarak değerlendiriliyor
  • Olması gereken de bu ...
  • Siyah cam yaptırmak istiyorum,amacım görünümden çok,kabin içindeki sıcaklığı düşürmek.

    En açığından yaptırsak da polis ceza kesiyor mu?

    Stoplar siyah olursa ağır kusurlu oluyor diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 20 Mayıs 2009; 13:59:31 >
  • Sonuç itibariyle sıkıntılı bir iş. Diyelim ki hafif kusurlu olarak muayeneden geçtik. Bu durum cam filmi için polisin ceza yazma yetkisini elinden alsa amenna. Ama muayeneden geç, polise yakalan. Hiç anlamı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.