Şimdi Ara

Araç Muayene hakkında bilgi ricası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 2005 yılında aldığımız aracınmızın muayenesi bugün (29 Ağustos) doldu fakat başka işlerin yoğunluğundan ve muayene prosedürünü çok iyi bilmememden bugün götüremedim, pztsi götürücem, öncelikle bi cezası var mı diye sorim 1-2 gün geç götürmenin... Göztepe ya da Tuzla'da yaptırmayı düşünüyorum göztepe çok yakın bana ama çok sıra oluyormuş diye okudum forumda...temiz kağıdını muayeneye götürdüğümüz yerden de alabiliyor muyuz yoksa öncden Bostancı sanayideki vergi dairesine mi gideyim ???muayene harcını da bu vergi dairesine mi yoksa muayene istasyonuna mı ödüyoruz ve ne kadarlık bir ücret?
    Yardımcı olursanız çok makbule geçer, şimdiden teşekkürler....



  • Öncelikle bi cezası yok.

    Muayene harcını, muayeneyi yaptırdığın yerden ödeyebiliyorsun.

    Temiz kağıdını da aynı yerden alabiliyorsun, fakat eğer borcun varsa yeni sisteme geçmiş yerlerin(TüvTÜRK) yanında vergi dairesi olmadığından yatıramıyorsun ve sıradan çıkıp onu yatırmaya gitmen gerekiyor. O yuzden borcun olabileceğini düşünüyorsan maliyeden borcu yoktur kağıdını alıp sonra gitmeni tavsiye ederim.

    Muayene ücreti ise 110YTL. TüvTürkte yaptıracaksan arabanda hata bulma oranı çok yüksek. Boyunlukdan, iki reflektöre, zamanı geçmemiş yangın tüpüne, farların ayarından kornaya, frenlerin tutuşundan altına kadar herşeye bakıyorlar haberin olsun. Eğer muayeneden geçemezsen 1 ay içinde tekrar 1 defa daha ücretsiz gidebiliyorsun eksiklerini tamamlayıp. Gene tamamlayamamışsan ücreti bir daha yatırıyorsun.

    Durum böyle olması lazım. Yanlış birşey yazdıysam arkadaşlar uyarsın, düzelteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 29 Ağustos 2008; 21:45:15 >




  • İLAVE OLARAK,
    TRAFİK SİGORTASI ZAMANI GEÇMİŞ OLMAMALI VE EGZOS PULUNU DA ALMAN LAZIM...
  • cvplar için çok teşekkürler...TÜV de yaptımıcam, bildiğim kadarıyla İstanbulda halen Karayollarında sorumluluk, ama Tüv ün çok ince çalıştığını duydum ben de..

    borcu yok ztn aracın...egzos ölçümünü de yrn yapan açık yer bulursam halledeceğim Bostancı civarında...trafik sigortasını da bugün yenilettim...o zaman pztsi sabahtan göztepe yolu gözüktü..

    tekrar çok teşekkürler ilginize...
  • üüüfff sanki öss sınavı.artık araç muayenesinede bi heyecanla gideceğiz

    işin şakası ve eziyeti bir yana can güvenliğimiz için bence olması gerekende bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.