Şimdi Ara

Araç Muayene Raporu ( Yağ Kaçağı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Birkaç hafta önce 2007 albea lpg li aracımı muayeneye götürdüm. Raporda hafif kusur olarak motor ve şanzımanda yağ kaçakları var diye yazılmış.

    Sorunun genel sebebi ne olabilir? Yapılması gerekenler ve ortalama maliyet ne olur fikir almak istemiştim.

    Teşekkür ederim şimdiden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • kaçağına göre değişir. eğer yağda eksilme yapmayacak kadar az bi kaçaksa bazı özel durumlar hariç pek birşey yapmanıza gerek yok. yapılsa kötümü olur tabiki kötü olmaz daha iyi olur ama acil değil öyle diyelim
    özel durumlardan biri krank keçesi kaçağı mesela. çok az dahi kaçırsa baskı balatayı yağlayıp mahvedebiliyor.
  • Motora iyice bak kaçağı kendi gözünle gör. Ben araca bakım yaptırıp muayeneye götürdüm. Yağ filtresini değiştirirken alt muhafazaya az bir şey yağ dökülmüş. Kaçak olmamasına rağmen yağ kaçağı var yazdılar. İtiraz ettim durumu anlattım ama oralı bile olmadılar. Gördüklerini yazıyormuş onlar. Senin ki de bu tür bir durum olabilir belki.
  • Aracı bir atölyeye götürüp lifte kaldırıp incelemeniz gerek. Eğer muayenede kaçak olarak belirtilen sıkıntı terleme tabir edilen hafif sızıntılarda bir sorun olmaz aracınızı herhangi bir işlem yaptırmadan kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu durum belirli bir yaşı ve kilometreyi geride bırakmış araçlar için normaldır. Ancak motorun altında ve şanzumanda etrafı ıslatacak kadar, hatta damlalar halinde duran sızıntılar varsa bunların önlemini almak gerekir. Contaların ve keçelerin değişimiyle sorun çözülür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.