Şimdi Ara

Araç Pert İşlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Trafik kazası sonucu aracım pert oldu kazada karşı taraf tamamen kusurlu aracımın kaskosu yok.Karşı tarafın zorunlu trafik sigortası ödeme yapacak.Araç 2006 model Peugeot 206 xdesign Karşı taraf sigortasının tayin ettiği eksperle görüştüm.Bana aracla ilgili en fazla 22 bin tl öder aşağısı da olabilir dedi bunu da Türkiye Sigortalar birliği kasko rayiç bedel listesine göre söylediğini dedi.Bu rakam üstünde ödeme alamazsınız dedi. Okuduğum habere göre pert olan araca sigorta şirketleri artık piyasa değeri üzerinden ödeme yapacak yazıyordu referans olarak Sahibinden arabam com ve galerileri baz alıyorlar diyordu.Bu konuda net bilgisi olan var mı ? aracımın kazası değişeni boyası yok elimde oto ekspertiz raporu da mevcut.Piyasada değeri 25 bin ile 27 bin arası değişiyor kazalı değişeni boyası olanlar bile bu fiyatlara yakın neredeyse sigorta şirketini sunacağı rakam neye göre belirleniyor.Teklif düşük gelirse sigortadan napabilirim uyuşmazlık olur da mahkemeye giderse bu TSB rayiç bedeli mi verilir ?







  • Öncelikle geçmiş olsun, sigorta şirketindeki eksper doğru olanı size anlatmış ve söylemiş rakamda doğrudur.

    114727 PEUGEOT 206 X-DESIGN 1.4 HDI 5 KAPI 2006 22.043,00

    Bedel listesi her yıl devlet tarafından belirlenir ve açıklanır tüm sigorta şirketleri bu listeyi bir çok yerde baz alır.

    Bunu listeyi ve tutarları sigorta şirketleri oluşturmaz. Pert durumunda listede belirlenen tutar size verilecektir.

    Daha fazlası gibi bir durum söz konusu değil. Devletin açıkladığı tutar 22k ama arabamda boya yok bana 27k verin dediğinizde size gülerler diye düşünüyorum.


    Buyurun bu da link buradan kendiniz de kontrol edin.

    https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631




  • Tsb rayici ödenmesi doğru karar olur.

    Bana kalırsa ikinci elde araç alacak olanlarında TSB rayicinden fazlasını vermemesi lazım.
  • Cok sagolun. İşte bu dediğiniz TSB listesinin yasal bağlayıcı bir durumu kalmamış 2013 yılındaki son düzenleme ile piyasa değeri esas alınır diyor. Yani iki ucu açık bir durum var ortada. Bir sigortacı tanıdıgım o Tsb rakamı kasko yaptırırken şirketin baz aldığı referans degerdir kesinlikle aracının piyasa degerini iste dedi kabul etme teklifi diyor kafam karişti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.