Şimdi Ara

(ARAÇ SATILDI) ARKADAŞLAR TOPLANIN... Ford Otokoç'un Beni Nasıl Dolandırmaya Çalıştığını Anlatacağım (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
6
Favori
26.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
512 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam geçmiş olsun. Şu garanti bozulma olayı olmasa servisin önünden bile geçmem. Hem fahis fiyatlar uyguluyorlar hem bekleme süresi fazla koyuyor. Zaten servis ustaları çok iyi ustalar olsalar başkasının altında calisacaklarina sanayide kendi tamirhanelerini açarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Kütahya'da yaşıyorum ve de ford sahibiyim sanayide hangi ustaya götürdünüz bende öğreneyim ileride başım ağrırsa aklımda bulunsun
  • Koç Holding e şikayet edin. 10 bin ne demek. Uyanık geçinen bu arkadaşlar işsiz kalsında görsün. Peşini bırakmayın.

    Bizi de servisler çok dolandırdı, dolandırmaya kalktı ama bu kadar büyük rakamlara çıkmamışlardı hiç. Piyasa yükselmiş:)
  • artık adamlar araba satarken para kazanamıyorlar vergiler yüzünden. o yüzden servislerde tabiri caizse tuttuğunu seviyorlar.
  • Otokoçların hepsi pişmanlıktır, hiçbirine bakım için dahi araç bırakılmaz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D. Targaryen

    Adam gibi servis var mı ülkede?

    Renault için İnanlar servisini (eskiden Bağdatlılar idi) tavsiye ederim. Ne zaman gitti isem sürekli kolaylık sağladılar. Hatta bazı ufak tefek şeylere de para akmadılar. Hatta telefonla arayıp, filan parça garantiye giriyor. Ona ücret almayacağız şeklinde ifade bile kullanıyorlardı. Bazı işçilikleri de almıyorlardı.

    Kalorifer tesisatını temizletmek için götürdüm. İşlem 100 TL tutuyordu. Temizlediler. Ne vereceğim dedim. Bu ilk sefer. Bizden olsun. Hiç bir ücret almıyoruz dediler. Sürekli bakıma oraya götürürseniz muayene zamanı aracınızı da muayeneye götürüyorlar. Ücret bile almıyorlar.

    İşini hakkı ile yapan servisler de var. Genelleme yapmak doğru değil.




  • Hocam Çok geçmiş olsun ucuz kurtulmuşsun. Bence Otokoç genel merkezine bunu şikayet olarak bildir. Tarihlerinide yaz mailinde. Emin ol Dönüş yaparlar.
  • Arıza tespitini ve yapılacak işlemleri mümkünse 2-3 ayrı yerden teyit ettirip ona göre hareket etmekte yarar var. Yoksa 400 tl tutar diye başladığınız iş ustanın her arayışında şu da değişecek şu tornaya gidecek şunu da değiştirelim gibi bir hâl alıyor. Geçmiş olsun ucuz yırtmışsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

    Hocam geçmiş olsun. Şu garanti bozulma olayı olmasa servisin önünden bile geçmem. Hem fahis fiyatlar uyguluyorlar hem bekleme süresi fazla koyuyor. Zaten servis ustaları çok iyi ustalar olsalar başkasının altında calisacaklarina sanayide kendi tamirhanelerini açarlar

    Zaten tamirhane açmak ta çocuk oyuncağı. Gereken alet edevatı da bit pazarlarında kilo ile satıyorlar.

    Sermaye bulup tamirhane açmak kolay mı sanıyorsunuz. 30 senedir aynı tamirhanede çalışıp işini 10 numara yapan usta biliyorum. Şimdi bu adam 25 yaşındaki tamirhane sahibi veletin ağız kokusunu isteyerek mi çekiyor sanıyorsunuz.
  • Geçmiş olsun hocam, bırakın otomotiv sektörünü ne yazık ki gıda, sağlık, giyim vs. hemen hemen tüm alanlarda kalitesiz hizmet, yetersiz bilgisiz çalışan ve kolay yoldan para kazanmaya çalışan bir patron/firma kesimi mevcut.

    Her konuda üzerine basa basa durduğum gibi: caanım ülkemizin en büyük sorunu AHLAK! Başta Ahlak temeline dayanan Dini, Milli, Teknik bilgiler daha sonra verilmesi gerekirken, tam tersi yapılınca dersini alan ama ahlaktan yoksun olunca içi bomboş bir nesil yetişiyor. Taa anaokulundan başlayan saçma sapan eğitim sistemi, insanımızı/çocuklarımızı yarış atı gibi yarıştırıp, sonrasında işe girmenin bununla olmadığı gerçeğinin yüzümüze vurulması, yavaş yavaş toplumun ahlak sistemini köreltiyor, birde üstüne politikacıların, firmaların, iş adamlarının, sözüm ona sanatçıların yaptığı ahlaksızlıklar bu olayı iyice perçinliyor, özendiriyor, rol model oluyor.
    Sonuç: kolay yoldan emeksiz, zahmetsiz, hizmet sunmadan para kazanmaya çalışan kısaca kabaca tarifi ile insanları yolmaya/dolandırmaya çalışan bireyler meydana geliyor. Çevremde o kadar çok ahlaksızlık, hırsızlık var ki yakın zamanda ve çevremde olan aklıma gelen bir kaçını yazamadan edemedim.

    - Peşin parayla insanlara devremülk satıp sonra battığını beyan edip, yeni şirket kurup insanları hala dolandırmaya devam eden halen aramızda dolaşan yandaş insanlar/firma mı dersin.
    - Bir arkadaşıma üç aydır faturayı geç ödememe bahanesiyle hiçbir bilgi vermeden 40'ar tl den 120 tl açma kapama bedeli yansıtan internet firması mı? desem.
    - İntenetten bir yere tıklamayı bahane ederek yine hiçbir bilgi vermeden sağlık klübüne üye yapıp 39 tl para kesen GSM firmasımı dersin.
    - Dört yıldızlı otel satıp, farklı berbat bir otele götürüp bırakan ve daha sonradan oteli satan tur yetkilisinin kusura bakmayın yanlışlık olmuş deyip hiç bir şey yapmayan tur şirketi mi desem.
    - Bankamatikten çektiğim 100 tl ile benzinliğe girip parayı verdiğimde, benzin dolarken 2 dakika sonra gelip elinde ortası çizik farklı bir para getirip abi bu para sahte deyip 100 tl'yi ayak üstü dolandırmaya çalışan benzinlik çalışanı mı desem Allahtan parayı atm den yeni çekmiştim ve yeniydi de yutmadık zokayı, paraya daha önce bakmamış bir insan olsa, orijinal parayı verip sahteyi alır üste birde 100 tl benzin parası verir di.
    - Her gün geçtiğim ve tam ilkokulun önündeki yaya geçidinden son sürat geçen sürücüler, benim çocuğum yok ama insan olarak anlam veremiyorum yahu belli karşısı okul çocuklar sabahın köründe ki malum alaca karanlık biliyorsunuz yavaşla yol ver 10 saniyeni almaz ama oda ne herkes son sürat yaya geçidi de neymiş, çocuklar yolun ortasında askılık gibi bir Allahın kulu dursa da karşıya geçsek bekleyip duruyorlar. Allahtan bizim servis şöförümüz duyarlı hemen yol veriyor çocuklar geçtikten sonra devam ediyor.
    - Ara sıra hava almak amacıyla gittiğim park, belediye çalışmış Allah razı olsun bank yapmış, yer yer çimenler var, büyük şehir malum her yer beton bazen nefes alacak alan bulamıyorsunuz, neyse gidip bi kamelyaya oturup 10 dakika hava alayım diyorum. Aha ama oda ne oturak, masa, yerler 8 kilo çekirdek kabuğu, yine masada kola şişesi bardaklar pislik yuvası, ya arkadaş adam sana bu kolayı, çekirdeği her ne zıkkım yiyorsan elbet bir poşetle veriyordur ye zıkkımlan sonra artıklarını at poşete, onuda çöpe at git bu kadar zor mu?, ben tabi içimde bildiğim tüm küfürleri sayıp parktan bin sinirle ayrılmak zorunda kalıyorum.

    Anlat anlat bitmez yeri geldim mi paramız, malımız, tipimiz, mesleğimiz, Irkımız vs hava atmayı biliyoruz ama içten içe AHLAK olmadıktan sonra hepsi boş neye yarar...




  • Geçmiş olsun. Her araç kullanıcısının yetkili servisle buna benzer hikayeleri olmuştur: dolandırıcılık, fahiş periyodik bakım maliyetleri, fahiş parça maliyetleri, işten anlamayan servis çalışanları, hatalı onarım sonucu araca hasar vermek. Türkiye'deki yetkili servislerin ortak sorunları.

    Renault Symbol aracımda direksiyon motoru arızalanmıştı. Servis tamiri mümkün değil. Motor değişecek diyip 3600 TL fiyat çıkarmıştı. Yaptırmadım tabi. Araştırdım motorun onarımını yapan elektrikçiler varmış. Motoru tamir ettirdim. Maliyet 150 TL. ve aracı 100.000 km kullandım bu onarımdan sonra. hiç bir sorun çıkmadı. Öyle sattım.

    C4 cactüs aracımın 45.000 km bakımı için yetkili servis 650 TL fiyat verdi. Sanayide bildiğim tanıdığım güvendiğim ustaya 190 TL'ye yaptırdım. Servis ek olarak frenleri falan kontrol ediyor. Gittim tanıdık bir frenciye adam kontrol etti. Abi bir şey yok deyip para bile almadı.

    Yani diyeceğim odurki sanayide işini seven, bilen, dürüst, tanıdık ustanız varsa yetkili servislere hiç bulaşmayın. Her işin uzmanına gidin. Yağ değişimi için yağcıya gidin. Fren için fren ustasına vb.

    Allah kaza bela, arıza vermesin.




  • Yetkili servis kazığını en iyi atan VAG grubu.

    Bunu da İYİ NİYET GARANTİSİ adı altında DSG bozulacağı için yapıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    keske servisin yapilacak islemler listesini alip , aracta gizli kusur olduguna dair tuketici heyetine basvursaydiniz. bilirkisi incelemesinde fordun yetkilileri ustanin buldugu sorunlari bulur ve bayiden kan alirlardi. neyse kurtulmaniz sevindirici.

    Hocam şu konuyu biraz açar mısın?

    Hatta farklı bir başlıkta da olabilir.



    Yapılacak işlemler listesini belgelemek zorundalar mı?

    Talep ettiğimizde vermeme gibi bir durumları var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 lerin başı ortası gibi; ozaman hızlı ve bekarım tabi. 307 coupe aldım. Araba cayır cayır. Bursada etiket takılıyorum. Bir gece ansızın araba normal giderken traktör gibi çalışmaya başladı 30 KM yi geçemedim. Yol bilgisayarında anti polution foult yazıyor. Hemen sağa çektim. Arabayı ertesi gün çekici ile servise götürdüm. ''Şançelik Peugeot''. Neyse katalitik konverter gitmiş dediler.Motor da mekanik açıdan zarar görmüş olabilir ! EEE ? Arabam 2002 modeldi. Bu olay 2005 de oluyor. 2005 senesinde sadece katalitik konverter için hiç unutmuyorum işçilik hariç 1630 TL fiyat verdiler. Paraya bak.Lan araba zaten 20 bin lira. Velhasıl tavsiye üzerine Atılım Oto Hacı Cevdet Usta (daha sonradan öğrendim adamın Bursa da efsane olduğunu) ya götür dediler. Çekici ile gene arabayı aldım geldim Hacı ustanın yanına. Motor kaputunu açtı. Dinledi ! Dinledi ! Sadece dinledi. 2 Saat sonra gel arabını al dedi. Bende bu arada acaba ne kadar yara yapacak diye bekliyorum. Neyse geldik Hacı Usta nın yanına. Araba hazır borcun 200 TL. Vay arkadaş bu nasıl iş ? Servise bak sen hele. (Ateşleme bobinindenmiş problem tamir etmeye çalışmış olmayıca değiştirmek zorunda kalmış yoksa daha az ödeyecektim)

    Sonuç: Malesef işini layıkılı ile yapan dürüst yetkili servis yok gibi. Müşteri onların gözünde yolunacak kaz; hele birde anlamıyorsanız ! O tarihten sonra bi sürü araba geldi geçti altımdan. Hiç birini yetkili servise götürmedim, götürmem !

    Araç sahibi arakadaşa geçmiş olsun ve herkese iyi forumlar.




  • Hasanpaşa'da tanıdık bir boyacı abimiz var, kaporta vs. işi de yapıyorlar. Opel, Chevrolet ağırlıkli çalışıyorlar. Anlatıyor diyor ki, adam arabayı getiriyor bırakıyor, sorunu çözüyoruz vs. İş ödemeye gelince diyor ki, 200 tl 300tl gibi bir fiyat veriyoruz, müşterinin gözü öyle bir parlıyor ki, adamlar şok oluyorlar. Diyorlarmış usta, emin misin, her şeyine/ her yerine baktın mı arabanın? ☺ Kazık yemeye alışmışlar tabii diyordu ☺☺☺

    Geçmiş olsun kardeşim. Böyle insanların alın teriyle kazandığı paraları haksızca, Allah korkusu olmadan alanlar ifşa edilmeli ve haklarında cezai işlem uygulanmalı ki, başkaları da böyle işler yapmaya yeltenmesin.

    Komşumuz memleketten dönerken Ordu'da araba arıza yapmış ama gidemeyecek kadar da değilmiş. Bir oto tamircisine gostereyim uzun yol diye giriyor dukkana, adam demis ben sadece ne olduguna bakmak icin 500 tl isterim. ☺☺ Baktırmiyor tabii, basıyor geliyor. Gebzede bir yere park etmek durumunda kalıyor sonra. Türkiyenin her yanında olabiliyor malesef böyleleri. Araba işinde aceleye mahal vermemeli. Uyanık davrandığın için ayrıca tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LaNcEt kullanıcısına yanıt
    Bu serviste iyi niyet kullanmak mı? Hiç bir niyeti iyi değil ki. Keza böyle bir hakkım olduğunu da bilmiyordum ama desem dah igeri çevrilirdi eminim.
  • Uchiha-İtachi kullanıcısına yanıt
    Onun turboyu açmıyordu araç hatırladığım karadıyla, bu sebeple de neredeyse turbo ve motoru yakma noktasına gelmiş, ama çözdüler basit bir şekilde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hadjimurat

    Pedere 2014 model volvo s60 d2 aldik araba 60.000 km duzenli bakimlari yapilmis ancak on sag taraftan acayip bir vuruntu geliyor

    Denizli volvo akcaya goturduk ayrica yillik bakiminida yaptiralim dedik son bakim bize denk geldi cunku

    Bakim icin 1200 tl istediler basimdan resmen lav doktuler dedim bu ne parasi ? Su parasi bu parasi iscilik falan dedim on taraftan ses geliyor vuruntu var tamam ona bakariz dediler ona ne oderiz parcasina gore degisir ama tahmini iscilik ile 1000 lira civari olur belki biraz azalir artar dedi ! Ben soktayim ulen araba kazali degil yillik bakimi yapilcak on takimda bir bilemedim iki parca degiscek adam benden 2000 liradan fazla para istiyor

    Ver dayi dedim sen arabayi ver ben onu yaptiririm

    Beni resmen soyacaklar

    Denizlide ozel bir volvo servisine gittim yillik bakim 600 lira dedi on takim icin durumu sordum o genel kontrolde cikar biz bilgi veririz dediler iyi dedim

    Servise sabah saatlerinde biraktim oglen 2 gibi aradilar

    Genel kontrol sonuclarini soylediler buraya dikkat



    on sag viraj dikmesi degisecek

    arka fren balatalari degisecek

    silecekler degisecek

    On sol park ampulu degisecek patlamis

    Birde yillik rutin bakim ki 600 lira demisti

    Evet dedim rakam nedir ?

    İscilik dahil seklinde 1100 lira dedi

    Bakin 1100 liraya servisten tum genel kontrolleri eksikleri tamamlanip yillik bakimi olarak cikti arac

    Volvo denizli bayisi bunlarin bir kaci icin benden 2000 liradan fazla istediki tahminim tum bunlar icin 3000 lira gibi birseyi gozden cikarticaktik.

    Yetkili servislerin insani bu denli keriz zannetmesi gercekten inanilacak gibi degil



    Sizinki de benim olayın 1 tık altı olmuş, Allah korusun bunlardan.




  • Henry Ford'un kemiklerini sızlatmışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.