Şimdi Ara

Araç satışı hesap sahibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eşime kayıtlı aracı satacağım. Alıcı benim IBAN a EFT yaparsa, bir sıkıntı olur mu. Açıklama kısmına plakayı yazarak gönderirse fark eder mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Vekaletle mi satacaksiniz? Oyle ise zaten vekaletnamede parasini almayada yetkiniz vardir.

    Notere esinizle birlikte gidip satisi ona yaptiracaksaniz yine de birsey olacagini sanmam esler arasinda fark olmaz bence.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Vekalet yok. Eşimle birlikte gideceğiz. Ama alıcı EFT yapayım derse, benim IBAN I vermeyi düşünüyorum. Eşimin kendi hesabı yok.

    Alıcının kendi hesabı yerine, başkasının hesabından parayı gönderdiği durumlarda, mahkemeye verip parayı geri alabildiği oluyormuş. Benzer bir durum olabilir mi diye merak ettim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lekub L kullanıcısına yanıt

    okudugunuz dolandiriciliklarin tamami bastan dolandiricilik amacli. mesela aslinda es olmayan kisiler kendilerini es mis gibi gosterip parayi alakasiz birine gondertip sonra da ben parami almadim diye sikayet etmek gibi.

    bu tip bir durumda da riske giren siz degil alici oluyor, esiniz arabayi aldi ama parami vermedi diye sikayette bulunabilir.

    parayi geri alma durumu da parayi gonderen ile arabayi alanin farkli kisi olmasi. yani alici Ahmet esim parayi gonderecek diyor Ayse parayi gonderiyor, siz Ahmete satiyorsunuz sonra Ayse sikayet ediyor parayi verdim arabayi almadim diye.

    aklima gelmeyen bir senaryo da olabilir tabii ancak sizin durumunuzda hali hazirda es oldugunuzdan bir mahkeme olsa bile bu durumun sorun yaratacagini dusunmuyorum.

    illaki her sey alici ve satici arasinda olsun istiyorsaniz vekalet alip satis yapin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.