Şimdi Ara

Araç seçimim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herhese hayırli günler dileyerek başlamak istiyorum. Yıllardır takip ettiğim forumdaki arkadaşlardan yardım isteme sırası bana geldi, bir araç seçme gereksinimim var. Kendi bilgilerimin yanında siz değerli kullanıcı ve tecrübe sahibi arkadaşların yardımlarına ihtiyaç duyuyorum. 11.000 TL bütçeye sahibim. 1990 model üzeri en az 8-10 sene kullanabileceğim bir otomobil arıyorum. 185 boy ve 100 kg olarak Hyundai Excell-Accent-Corolla tarzı büyük olmayan araçlarda rahat edemiyorum. Şehir içi pek kullanmayacağım 10-15 günde bir kez 250 km, toplam yılda 8-10 bin km en fazla kullanacağım. Şehir içi lpg ile 40-45 krş, ş.dışı ise 35 krş geçmemesi gerekli.

    Olmazsa olmaz özellikler:
    1- Abs
    2-Klima
    3-H.Direksiyon
    4-Arka Emniyet Kemeri (Bebek koltyğu için isofix şartı yok)
    5-Lpg uygunluğu
    6- En fazla 2.0 motor ve enjeksiyonlu
    7- Sedan

    Araç piyasası olmayan bir araba olabilir ancak parçasına her yerde ulasamasamda büyük şehirlerden yada en azından internetten bulabilmeliyim.

    Aklımdaki araçlar: (Öncelik sırasıyla)

    1- Mazda 626 (1992-1997)
    2- Opel Vectra (1990-1996) 2.0 cd/gls/gt
    3-Toyota Carina-Corona
    4-Volvo 850-940

    bunlar düşüncelerim, ne kadar doğru olur ne kadar yalnış olur yada başka model önerileri olanlardan kısa açıklamalar ile yardımlarınızı rica ediyorum daha önce ki araçlarım (Spring/Corolla 2005)

    Ancak hiç kimseden fiat araçları, küçük kısa Hyundaileri ve küçük otomobilleri önermesini istemiyorum saygılar...







  • 94 opel ve toyota carina kullandım birkaç kez arkadaşlarımın araçlarıydı size tek önerim toyota carina gerçekten bir araba yani aksesuar olarak da çok fazla özelliğe sahip
    Volvo 850-940 ve mazda 626ya ise binmedim hiç ona binen arkadaşlar tavsiye verir
  • tavsiyeniz için teşekkür ediyorum.
  • Mazdayı tercih edebilirsin..Rahattır ve kolay kolay yolda bırakmaz..
  • On gün kadar önce Volvo 850 T5 arabamı sattım (eşimin yeni araba ısrarı sebebiyle). Hala "ben ne yaptım" diye dizimi döver durumdayım... Temizini bulman çok kolay olmayabilir ama bulursan diğer yazdıkların yanında araba değildir, o kadarını söyleyeyim... İyi bakacaksın o arabaya (iyi de bir ustan olacak arabadan anlayan) sonrasında keyfi ve herşeyden önemlisi vereceği güvenlik hissi tarifsizdir. Turbo (T5) olmayanların yanına otomatik (4 vites) iyi gitmez. Ya Turbo + otomatik/manuel olacak ya da daha düşük versiyon GL(S) atmosferik+manuel. Manuel olanı ileride çıkacak olası şanzıman sorununu bertaraf etme açısından iyidir.

    850'den gayri S70 de olabilir. Az makyajlı halidir.

    Bir de en radikal bir tercih olarak 5-6 bine alıp toplatabileceğin Volvo 240 vardır. O bak efsanedir. Bugün Amerika'da hala o arabayı kullanan geniş bir kitle vardır. İnançları odur ki o araba ölmez, değiştirilmez, ölene kadar kullanılır...




  • Volvo konusunda kullanıcı yorumlarız için teşekkürler. Ancak benim bulunduğum yer civarında malesef özel ve yetkili servis ve ustası bulunmuyor. 850 buldum bir adet 2.0 gl modeli düz vites m.gri ve temiz 9000 bedel biçilmiş aklım karıştı o konuda..
    S70 e bütçemiz yetmiyor..

    Birde Hyundai Excell de lsteye eklendi..
  • 1992 MAzda 626 aldım konu kapanmıştır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.