Şimdi Ara

Araç Tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ilk önce,sorum şu;trafikte aktif araç kullanma tecrübem yok, ve son model sıfır km olmasa da olur sorun çıkartmayan bir araç satın almak istiyorum,tercihim park sorunu yaşamayacağım (malum ist da park sorunu var)hb jazz,yaris veya bu sınıfta olan bir araçtan yana.sürekli alım satım isleriyle de uğraşmak istemiyorum o yüzden aldimmi epey kullanicam .sizce ilk tecrübem için yeni araç satın almam mantiklimi?düşüncem şu ;hiç kafam agrimasin yok satan kişi dolandırıcı çıktı yok araba iki haftada bozuldu yani hiç böyle kafa agritici sorunlarla karşılaşmak istemiyorum.o yüzden sıfır da düşünmüyorum değil.

    biraz uzun oldu ama bu konuda bir tavsiye niteliğinde sizlerden tecrübe almak istiyorum.şimdiden teşekkür ediyorum.



  • B segmentindeki araclarda sifir ile ikinci el arasindaki fiyat farki yok denecek kadar az. Bu sebeple bencede gidin en temizi sifir alin mis gibi uzun yillar kullanin. Aklinizda soru isareti kalmasin.

    Belirttiginiz iki aracta cok guzel ve sorunsuz. Ama gonlum yakit tuketimi konusunda daha cimri olan ve CVT sanzimana gecen ve daha bu aylarda kasa degistiren yeni YARIS'ten yana. Alir uzun sure mis gibi kullanirsiniz, park derdi yok, yakit derdi yok, saglam-sorunsuz.

    Ama 100 km de 5,5 lt yerine 7.5 lt yakmasi cokta problem degil derseniz. Honda Jazz'da olabilir. Bana gore bu segmentte en alinasi iki aractir.

    Saygilar,
  • tesekkur ederim aciklamalarinizdan dolayi.yeni yarisin cvt şanzimanli oldugunu bilmiyordum.tekrar dusunucem. saygilar.
  • Rica ederim. Ben ehliyetim yokken Chevrolet Cruze almistim. Ehliyeti aldim ve ilk aracim olarak satin almis oldugum Cruze'u kullandim. C segmenti bir arac. Ilk arac icin buyuk bir arac. Ama sorunsuz kullandim.

    Sonra esime Yaris aldim. 2010 Yaris 1,33 benzinli multimode idi. Esim yokusta arac geri kacirdigindan korktu kullanamadi. Sonra birkac kez ben kullaninca Yaris'i daha zevkli-eglenceli geldi. Cruze'u sattim. 1 yildan fazla Yaris kullandim. Sonra tek arac olarak kucuk gelmeye basladi ama Toyota kalitesini sevdigim icin Yaris'i sattim Avensis 1.8 multidrive aldim.

    Simdi yeni Yaris'te CVT sanzimanda geri kacirma derdi de yok. Bagaj hacmide buyumus. Suan Avensis kullaniyorum ama 2. arac olarak 1 tane Yaris almak istiyorum, s.ici ise gidis gelis icin ya da Esim icin.

    Sevgiler,
  • hocam sagolun aciklayici yorumlarinizdan dolayi.
    Trafikte araba kullanma tevrubem yok.su ana kadar topu topuna 50 km falan arac kullanmisimdir.onuda bos yollarda.çevremdekiler diyorki; sifir arac alma 10,15 bin tl lik araba al iyice ogren vur,kir sonra sat sifirini al.birde ist gibi bir yerde.bende diyorumki burdaki arabalara ve insanlarina guvenim yok sifir alayim kaskosunu yapayim tertemiz basim agrimadan Allahin izniyle kullanayim diyorum.onlarda sen bilirsin diyorlar.aslinda problemim araba kullanmasini iyi bilmiyorum,bir hafta da alisirim diyorum.su an aklimda yaris,jazz ve fiesta var.sifirmi kullanilmismi tam karar veremedim.
    simdiden cevaplariniz tesekkurler.
  • Acikcasi sifirmi ikinci el mi konusunda. Bende ayni senin durumunda iken yani arac kullanmayi bilmiyor ve ehliyetsizken sifir arac alip oyle ogrenmistim. Ikinci el almamistim 10-15000 TL'lik arac falan. Ama ben titiz bir adamim dolayisi ile o rakama aldigim aracin herseyine takarim ve arac kullanmaktan sogurum

    Ama evet herkes oyle diyor. Al 2. el ogren sonra guzel al. Tamamen tercih meselesi. Arac otomatik olduktan sonra sifir ikinci el, arac kullanmayi bilip bilmemek vs sorun degil. Ben 3-4 gun calismis, sonra trafige cikmistim.

    Icinize sinerse guzel bir 2. el bulabilirseniz o paralara 2. el mantikli olabilir. Ama benim gibi yok orasi cizik yok burasi gocuk, yok km fazla yok koltuklari cok kirli vs vs gibi dusunen takintili biriyseniz, gidin sifir ve 2. eli guzel olan bir arac alin.

    Saygilar,
  • Tavsiyelerinizi dikkate alıcam teşekkür ederim.
  • merhaba arkadaşlar...ötv siz bir araç alacam..bu yüzden biraz lüks olsun istiyorum..en fazla 1.6 litrelik alabiliyorum.araç tavsiyelerinizi bekliyorum...c180, superb, insignia, volvo, mondeo, c5, 508, passat,...
    tercihim sedan...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.ibrahim

    merhaba arkadaşlar...ötv siz bir araç alacam..bu yüzden biraz lüks olsun istiyorum..en fazla 1.6 litrelik alabiliyorum.araç tavsiyelerinizi bekliyorum...c180, superb, insignia, volvo, mondeo, c5, 508, passat,...
    tercihim sedan...

    bütçe?

    araçtan beklentiler?

    benzinli dizel? vs vs...biraz daha açarsanız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.ibrahim

    merhaba arkadaşlar...ötv siz bir araç alacam..bu yüzden biraz lüks olsun istiyorum..en fazla 1.6 litrelik alabiliyorum.araç tavsiyelerinizi bekliyorum...c180, superb, insignia, volvo, mondeo, c5, 508, passat,...
    tercihim sedan...

    insignia , c5 ve mondeo hariç diğerlerinden hangisini alıyorsan al ama ben olsam sunroflu beyaz bir s60 alırdım harika bir tasarımı var. Servis ve yedek parça fiyatlarından çekinmiyorsan c180 al. Allah izin verirse bende yakın zamanda babamın adına ötv siz bir araç almayı planlıyorum.Tercihler arasında superb ve passat var




  • ford focus 2006 ghia aracım var. onu da satıp almayı düşünüyorum. 80-90 bine kadar olabilir. dizel olursa daha iyi olur.
    insignia nın arkası çok basık. arkada otururken kafan tavan değiyor. çok rahatsız yani. volvolara da bindim. arka diz mesafesi pek yeterli gelmedi. yoksa araçlar gerçekten müthiş. baktığım superbin navigasyonu da olsaydı alabilirdim. test ettim. gayet sessiz bir motoru var. ama performansı pek etkileyici değildi. c 180 i henüz incelemedim. gitmeyi düşünüyorum. ford modellerini beğenmedim. passat a da bakmadım. accord un 1.6 sı olsaydı keşke...
  • performans beklentim 2.sırada aslında.yakıt ekonomisi daha öncelikli. iç mekan genişliği. kokpitin teknolojik olması (sonuçta sürekli arabanın içinde olacağız). en donanımlı modellerle ilgileniyorum.
  • fiesta yada corsa modellerinede bakabilirsiniz ufak tefek güzel arabalar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.