Şimdi Ara

[Araç Teslim Alındı] (Superb Siparişi Verildi) 86'ya TSI DSG Passat mı, TDI DSG Superb mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
3.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Aslında renklere tam olarak bakamadım. Bayilerde sadece siyah, beyaz ve gümüş gri gördüm. Diğer renkleri katalogda ve resimlerde görebiliyorum. Resimlerde de pek bir şey belli olmuyor. Rosso kırmızıyı bir önceki kasadan biliyorum. O da iddialı bir renk ya, bana göre değil. Aslında laciverti de severim; ama o renk de opak. Octavia'daki platin gri de yakışır, Octavia'ya ben çok yakıştırıyorum. Ama o da yok. En iyi beyaz gibi geldi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferrari_ocb

    Teşekkürler.
    Mondeo deyince bir tuhaf oldum yine. Ben aslında geçen sene bu zamanlar araç alacaktım. Yeni Mondeo 2013'te gelecek dediler, araç da çok hoşuma gitti bekleyeyim dedim. Yılbaşından sonra 2014'e kaldı dediler. O zaman yine Passat'tan başka alacak araba yoktu. Hadi dedim 1sene daha idare edeyim 2014'ü bekleyeyim. Ama şimdi de geçtiğimiz aylarda Mondeo önümüzdeki sene de gelmeyecek denince Superb de makyajlandı, 1.6 DSG geldi, alayım gitsin dedim. Mondeo'yu daha fazla bekleyemeyeceğim.

    aynı düşüncelerle bende gidip superb aldım,ama benim superbi alma nedenim mondeonun yenisi gelicek,superb güncel kalıcaktı,ama gel gör ki,mondeo güncel kaldı bizim alet makyaj yedi,neyse kısmet her iste hayır vardır 14 bin tl cepte kaldı diye düşünüyorum...

    ama hala bir selective mondeo görsem kafamı çevirir bakarım heycanlanırım,kısmet işte.. bende seneye superbi verip yeni mondeo geldiğinde şu an ki kasayı uygun fiyata düşürme düşüncesi içerisindeyim...




  • Trim seslerine takıntılıysan süper b den uzak dur. Passat en iyi seçenektir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun
    geliş tarihi ne olur diyecektim
    cevaplarda tam belli değil
    hayırlısıyla kavuşun inşallah
  • Aracı geçtiğimiz günlerde, sipariş verdikten 7 hafta sonra aracı aldım.
    Araç şuan 600 km.de. Genel olarak memnunum; ama TDI ve DSG nin bilinen rahatsızlıkları benim de hoşuma gitmedi. Aslında sorun benzinli, düz vites bir araçtan dizel ve otomatik bir araca geçmem. Daha önceden dizel ve otomatik vites kullansam bu kadar yadırgamazdım diye düşünüyorum.
    Motor, zayıf kalıyor. Vites de çok geç düşüyor. Direksiyondan triptonik vites opsiyonu olmasaydı ne yapacaktım bilemiyorum. Yokuş çıkmaya başlandığında ve hızlanmalarda araç çok hantal kalıyor. Aslında gaza basmakla alakalı. Daha önceki aracımda gaza hafif hafif dokunduğumdan bu aracımda bir türlü gaza fazla basamıyorum. Yeteri kadar gaz verildiğinde sorun yok, araç fırlıyor ama tüketime olumsuz etki ediyordur.
    Alışamadığım benim için sorun oluşturan başka bir durum dizel motorun çok geç ısınması. Özellikle haftaiçi işe gidip gelirken kısa mesafelerde aracı kullandığımdan gideceğim yere varana kadar neredeyse motor hiç ısınmıyor. Isınmadığından yüksek devirlere çıkamıyorum. Gaza yüklenmeyince de yukarıda bahsettiğim gibi hantal kalıyor. Bunlara bağlı olarak motor sesi fazla geliyor. Daha doğrusu dizel motor sesine özellikle soğuk dizel motor sesine hiç alışkın değilim.
    Diğer yandan KESSY (anahtarsız sistem) çok rahat. Fakat aynalar otomatik kapanmıyor. Böyle bir seçenek yok. Ya mutlaka inerken ayna ayar düğmesinden kapatmak gerekiyor ya da anahtar üzerindeki kilit düğmesine uzun basmak gerekiyor. Ama anahtarsız sistemli bir araçta aynalar için anahtar kullanışsız. Geri vitese taktığınızda yolcu tarafındaki aynanın eğilmesi içinde ayna konumunun mutlaka R konumunda olması gerekiyor. Sürekli kullandığım bu iki özeliğin ekstra işlem gerektirmesi hoşuma gitmedi.
    USB giriş yok. Olsa daha iyi olurdu. Bolero sadece CD leri çalıştırıyor. Hâlâ boş CD satılıyor mu bilmiyorum, yarın bakacağım.
    Bluetooth başarılı. Ses net gidiyor ve net geliyor. Bolero ekrandan ve göstergeden bütün kullanımlar rahat.
    Park yardımı çok başarılı. Tek hamlede kendi boyutundan çok az geniş bir yere parkedebiliyor. Hem paralel hem dikey park ediyor ve park ettiği yerden çıkıyor.
    Son olarak tüketimden bahsetmek gerekirse şuan şehir dışı 5.5. Yalnız 117 km.den yüksek hıza çıkmadım ve hız sabitleyiciyi kullandım. Şehir içi tüketime bir şey diyemeyeceğim. Şehir içinde aracı çok az ve kısa mesafelerde kullanıyorum. Aracın 600 km.de olduğunu hatırlatırım, ileride biraz daha düşecektir. Burada Start-Stop u belirtmek isterim. Bence S&S gereksiz. Zaten çoğu zaman devreye girmiyor. Yukarıda iki kere belirttiğim üzere şehir içinde nadir ve kısa mesafelerde kullanıyorum. motor ısınmadığından hiç devreye girmiyor. Şehir dışında da ışıklarda çok kısa süreliğine kapatılıyor. İstanbul gibi sürekli dur-kalk yapılan yerde kullanmak da pek iyi olmaz bence. Genelde ışığı görünce gazı bırakır yavaş yavaş giderim zaten. Şuanakadar aracı çok kullanmadım ama şehir dışında aynı yolu sistem açıkken ve kapalıyken gittim yakıtta bir değişiklik olmadı. Özetle bence aranması gereken bir özellik değil.
    Sonradan aklıma bir şey gelirse veya sorulursa yazarım inşallah. Unutmadan, aracın olumsuz tarafları var fakat Superb den başka alabileceğim bir araç yoktu. Başlığa atfen Passat zaten aynısı. Belki TSI motor bir nebze daha verimli olabilirdi. Ama önümüzdeki sene yenileneceğinden ve VW almamak için tercih etmemiştim. Bu kararımdan memnunum.
     [Araç Teslim Alındı] (Superb Siparişi Verildi) 86'ya TSI DSG Passat mı, TDI DSG Superb mi? [Araç Teslim Alındı] (Superb Siparişi Verildi) 86'ya TSI DSG Passat mı, TDI DSG Superb mi?




  • hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanın.

    deneyimlerinizi bekliyoruz.

    gayet objektif olarak yazmışsınız. sizin deneyimlerinizi ilgi ile takip edelim
  • ferrari_ocb F kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    Aynanın eğilmesi konusunda, geri vitese takınca otomatik çalışmasını iptal etmiştim menüden, ihtiyacım olduğunda kapıdaki sağ ayna butonuna 2sn basılı tutunca aktif hale geliyor. Sizin aracınızda da büyük ihtimalle bu şekilde kullanabilirsiniz. Katlanır aynaların keyless'de çalışmaması enteresan olmuş. Belki menüden ayarı vardır.
  • ferrari_ocb F kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun..

    Bu arada S&S'nin devreye girmesi gereken tek yer Antalya'dir herhalde. 4dk.lik ışık var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. @kyoshocu @MaTaDoR @kahraman202

    @MaTaDoR Menüden ayar yok maalesef. Mutlaka inmeden aynaları katlama konmuna getirmek gerekiyor. Ya da kilitleme tuşuna 2 saniye basmak gerekiyor.

    @kyoshocu İlk mesaja ek olarak:
    Bagaj kısmında en dışta bir set var. Yani arka camdan bagajın dışına gittikçe yükseliyor. Bundan dolayı orada oluşan çukur bölgede su birikiyor. Yağmur yağdığı zaman toz ve çamur sebebiyle su buharlaşsa bile soldan sağa doğru uzunca bir toz izi kalıyor. Bagajı kapatırken de mecburen üstten bastırdığınız için elinizi bir parmak suya sokmak zorunda kalıyorsunuz.
    Sesli komut sisteminde Türkçe dil seçeneği yok.
    Şehirlerarası tüketim 0.5 litre düşerek 5.0 lt oldu.Araç şuan 1800 km.de




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kahraman202

    Hayırlı olsun..

    Bu arada S&S'nin devreye girmesi gereken tek yer Antalya'dir herhalde. 4dk.lik ışık var..

    4 dk. mı?
  • ferrari_ocb F kullanıcısına yanıt
    1.6 Tdi dsg (dq200) yazılımı uyumsuz. D modu Gaz tepkileri çok gecikmeli. Çok erken yüksek vitese atıyor ve yüksek viteste olması gerekenden daha uzun ısrar ediyor.
    S modunda bile gaz çok tepkisiz 2500 devirde bile en 5 cm pedala basmak gerekiyor. Ekonomi için ayarlandığını düşündüğüm bu durumlar bence çok kötü nir kullanım hissi veriyor. Olan olmuş ama,
    Keşke tsi alsaymışsınız demekten kendimi alamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.