Şimdi Ara

aracı modifiyeli olmak serseri olmak demek değil!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu başlığı açma nedenim geçen gün haber bültenlerinde çokca yer verilen istanbul sahil yolundaki kimi (!) arkadaşların yaptıkları show (!)dur.. araçlar seyir halinde iken yapılan tehlikeli manevralar vs.. sunucuların yorumları da cabası.. aracı modifiyeli olan herkes sanki bunları yapma arzusuyla yanıp tutuşuyor.. böyle bir imaj uyanacak diye korkmaya başldım.. bunu bir sevda haline getiren arkdaşların yanlış anlaşılacağı endişesi yersiz değil sanırım??*



  • benim yasadıgım yer ufak bi yer diil ama mega bi "köy" onun için insanların vizyonu yok arabaya film cektirsen direk 3.sınıf serseri gozu ile bakarlar biraz dıptıs muzik koysan eywah ki eywah arabayı mod edmek serserilik diil sokaktaki arabadan senin arabanın farklı,özel oldugunu gostermektir
  • Bu forumda da bir ara kırmızı bir tipo yapılıyordu. O zaman ben de sizin gibi , mod yapanlar hep aynı değil diye düşünüyordum. ama arabanın yapımı bitti, vidyolar eklenmeye başlandı . Bir de baktım ki trafikteki vidyolarına, diğerlerinden farkı yokmuş. Mod yapmanın ruhunda var sanırım...
  • Serserilik neyin nerede ne zaman ve hangi dozda yapılacağını bilmemektir. Serserilik egsoz modifiyesinden sonra sokak aralarında 4000 devirle gezmektir, serserilik camlar açık sesi sonuna kadar açıp cadde dolaşmaktır, serserilik şehir içinde yarışmaktır..... Ama maalesef ülkemizde serseri çok.
  • Aklıselim bir insan aracını modifiye edebilir.
    Aklıselim bir adam serserilik yapmaz.

    Serserilik yapan modifiyeli ya da modifiyesiz araç sahipleri aklıselim olmayan gençlerimiz ya da gelişimini tamamlayamayan kardeşlerimizdir.

    Selam ile.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ömer

    Aklıselim bir insan aracını modifiye edebilir.
    Aklıselim bir adam serserilik yapmaz.

    Serserilik yapan modifiyeli ya da modifiyesiz araç sahipleri aklıselim olmayan gençlerimiz ya da gelişimini tamamlayamayan kardeşlerimizdir.

    Selam ile.





    Bu kadar güzel anlatılabilir

    Maalesef ki bahsedilen önyargı oluştu bile. Ben aracımın ses sistemini biraz daha güçlendirmek istiyordum. Bir müzisyenim ve aynı zamanda müziği çok seviyorum. Ama gelgörki bu işi yapan yere gidince direk "abi şöle woofer gömelim (!), abi işte portlu yaptır dışardanda duyulsun!" gibi cümleler karşıladı beni. Ben aracıma ses yalıtımı yaptırmayı düşünüyordum ses dışarı gitmesin diye. Ama birde böyle tepkiler alınca şimdilik vazgeçtim ses sisteminden. Bilmiyorum ama kurunun yanında yaşta yanarmış. Eskiden böyle değildi, gayet çok açık bir konu.

    Kurtlar Vadisi izleyip Polat olan, Miroğlu izleyip Miroğlu olan, ve Fast And Furious serilerini izleyip Brian olmaya çalışan binlerce insan dolu yollar. işte onlar kuru, bizde yaşız.

    Not : Yerinde bir konu olmuş, açan arkadaş teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoopcess -- 8 Mayıs 2007; 11:57:04 >




  • Kisilik Bozukluklari
    DSM IV'de kisilik bozuklugu söyle tanimlanmistir. Kisinin içinde yasadigi toplumdan önemli ölçüde sapmalar gösteren, sürekli bir davranis biçimidir; yaygindir ve esnekligi yoktur. Ergenlik ya da genç eriskinlik yillarinda baslar, zamanla kalici olur. Sikintiya ve islevsellikte bozulmaya yol açar.

    DSM IV, onbir tane kisilik bozuklugu tanimlamistir.

    1- Paranoid Kisilik Bozuklugu
    Baskalarinin davranislarinin kötü niyetli yorumlanmasi, kuskucu düsünce biçimi. (Bakiniz Paranoid Kisilik Bozuklugu)

    2- Sizoid Kisilik Bozuklugu
    Toplumsal iliskilerden kopma, duygulari göstermede bir kisirlik ve siglik yasama. (Bakiniz Sizoid Kisilik Bozuklugu)

    3- Sizodipal Kisilik Bozuklugu
    Yakin iliskilerde birden bir rahatsizlik yasama, bilissel ve algisal çarpikliklar ve siradisi acayip davranislar. (Bakiniz Sizodipal Kisilik Bozuklugu)

    4- Antisosyal Kisilik Bozuklugu
    Baskalarinin haklarini görmezlikten gelme ve baskalarinin haklarina saldirma. (Bakiniz Antisosyal Kisilik Bozuklugu)

    5- Borderline (Sinir) Kisilik Bozuklugu
    Kisilerarasi iliskilerde, benlik algisinda ve duygulanimlarda tutarsizlik, dürtüsel davranma. (Bakiniz Borderline Kisilik Bozuklugu)

    6- Histerionik Kisilik Bozuklugu
    Asiri duygusallik ve sürekli ilgi çekme arayisi. (Bakiniz Histerionik Kisilik Bozuklugu)

    7- Narsisistik Kisilik Bozuklugu
    Büyüklük duygulari, begenilme ihtiyaci ve karsisindakinin duygularini anlamak istememek, anlamamak. (Bakiniz Narsisistik Kisilik Bozuklugu)

    8- Çekingen Kisilik Bozuklugu
    Toplumsal kitlenme, yetersizlik duygulari ve olumsuz degerlendirilmeye asiri duyarlilik gösterme. (Bakiniz Çekingen Kisilik Bozuklugu)

    9- Bagimli Kisilik Bozuklugu
    Kendine bakim verilmesi ihtiyacinin yüksek olmasi nedeniyle, iliskilerde sürekli alttan alma, boyun egme ve askinti olma davranisidir. (Bakiniz Bagimli Kisilik Bozuklugu)

    10- Obsesif-Kompulsif Kisilik Bozuklugu
    Düzenlilik, mükemmeliyetçilik ve asiri bir sekilde duygularini denetim altinda tutmaya çalisma.

    11- Baska Türlü Adlandirilamayan Kisilik Bozuklugu

    Iki durum için kapsanmistir :

    a- Kisinin kisilik yapisi, bir kisilik bozuklugu için genel tani ölçütlerini karsilamaktadir ve degisik birçok kisilik bozuklugunun özellikleri vardir. Tek bir taniya girmemektedir.

    b- Kisinin kisilik yapisi, bir kisilik bozuklugu için genel tani ölçütlerini karsilamaktadir, ancak tanilari kapsamayan bir kisilik yapisida vardir. (Pasif - Agresif Kisilik Bozuklugu gibi)



    TANIMA


    Kisilik özellikleri, toplumsal ve kisisel ortamlarda sergilenen, kisinin kendini ve çevresini algilamasi, iliski kurma biçimi ve düsünceleri ile ilgili süregiden bir örüntüdür. Kisilik özellikleri esneklikten yoksun, uyumu bozucu oldugunda, üretkenlikte bir bozulmaya ve sikintiya neden oldugunda ancak kisilik bozukluklarini olusturur. Su alanlardan en az ikisinde kendisini gösterir : Bilis, duygulanim, kisilerarasi üretkenlik ya da dürtü kontrolü. Bu kisilik yapisi esneklik göstermez. Toplumsal, ailevi, mesleki ya da diger önemli alanlarda bozulmaya neden olur. Bu yapi degismez, uzun süredir vardir ve baslangici en azindan ergenlik ya da eriskinlik dönemine uzanir.

    Kisilik bozukluklari incelenirken bireyin etnik, kültürel ve toplumsal geçmisi dikkate alinmalidir. Göçten sonra, kültürden etkilenme sonucu olusan sorunlarla ya da bireyin geldigi kültürden kaynaklanan aliskanliklari, gelenekler, görenekler, din ve siyasal degerlerin disavurulus biçimi ile karistirilmamalidir.

    Kisilik bozukluklari aileye, çevreye, topluma uyum problemleri ile ortaya çikar. Çocuklukta görülmeye baslayabilir, zaman içinde degiserek kalabilir. Bazen destek veren esin kaybi veya bir is travmasi gibi durumlardan sonra alevlenebilir. Orta veya ileri yasta kisilik degismesi olarak görülebilir.


    GIDIS


    Kisilik bozuklugunun özellikleri ergenlik ya da erken eriskinlik döneminde taninabilir. Zamanla, yasla birlikte Antisosyal ve Borderline Kisilik Bozukluklari giderek silinebilir veya yatisabilir. Ama Obsesif-Kompulsif ve Sizodipal Kisilik Bozukluklari için bu durum geçerli degildir.

    Kisi asiri bir stresle karsilasmis ve kisilik degisikligine ugramissa, travma sonrasi stres bozuklugu, madde kullanimi ile ortaya çikmissa, madde zehirlenmesi (Entoksikasyonu) ya da yoksunlugun incelenmesi. Genel tibbi bir durum (Örnegin bir beyin tümörü), varsa genel tibbi bir duruma bagli kisilik degisikliginin arastirilmasi gerekir.
    Bir kisilik bozuklugunda normal davranislarin içine geçmis ve ayirt edilemeyen normal disi davranislar olabilir. Içe dönüklük karsisinda - disa dönüklük, kapali yasanti karsisinda - açik yasanti, uzlasmazlik - vicdanlilik görülebilir. Ayrica, duygusal tepkisellik, toplumsal endise, bilissel çarpiklik, dürtüsellik, içten olamama, samimiyetsizlik, benmerkezcilik, yenilik arama, ödüle bagimlilik, zarardan kaçinma, baskinlik, yakin iliskiye girme, sinir koyuculuk, israrcilik, olumlu duygulanma karsisinda olumsuz duygulanma, haz arama karsisinda aci çekmekten kaçinma, kendi basina üretmek yerine baskalarindan beslenme boyutlari vardir.

    Kisilik bozuklulari kümeleri, acayip - siradan, rol yapan - duygusal ve gergin - korku içinde gibi çesitli yönleriyle bugün üzerinde yogun arastirmalar yapilan bir bozukluktur. Psikiyatr ve psikoterapistlerin en sik karsilastiklari bozukluklar kisilik bozukluklaridir. Ilaç + psikoterapi ile 1 yildan 10 yila kadar süren ve destek psikoterapisi ile devam eden vakalar literatürde çogalmistir.




  • 3- Sizodipal Kisilik Bozuklugu
    Yakin iliskilerde birden bir rahatsizlik yasama, bilissel ve algisal çarpikliklar ve siradisi acayip davranislar. (Bakiniz Sizodipal Kisilik Bozuklugu)

    4- Antisosyal Kisilik Bozuklugu
    Baskalarinin haklarini görmezlikten gelme ve baskalarinin haklarina saldirma. (Bakiniz Antisosyal Kisilik Bozuklugu)

    5- Borderline (Sinir) Kisilik Bozuklugu
    Kisilerarasi iliskilerde, benlik algisinda ve duygulanimlarda tutarsizlik, dürtüsel davranma. (Bakiniz Borderline Kisilik Bozuklugu)

    6- Histerionik Kisilik Bozuklugu
    Asiri duygusallik ve sürekli ilgi çekme arayisi. (Bakiniz Histerionik Kisilik Bozuklugu)

    7- Narsisistik Kisilik Bozuklugu
    Büyüklük duygulari, begenilme ihtiyaci ve karsisindakinin duygularini anlamak istememek, anlamamak. (Bakiniz Narsisistik Kisilik Bozuklugu)
  • 4- Antisosyal Kisilik Bozuklugu Baskalarinin haklarini görmezlikten gelme ve baskalarinin haklarina saldirma.
    5- Borderline (Sinir) Kisilik Bozuklugu Kisilerarasi iliskilerde, benlik algisinda ve duygulanimlarda tutarsizlik, dürtüsel davranma.
    6- Histerionik Kisilik Bozuklugu Asiri duygusallik ve sürekli ilgi çekme arayisi
  • Antisosyal Kisilik Bozuklugu


    Araba ile kimlik buluyorlar



    Psikiyatr Dr. Özkan Pektaş ise hızlı araç kullanan gençlerin özel olarak irdelenmesi gerektiğini ve aile yapılarının, onların bu çocuklara nasıl tavır aldığının önemli olduğunu söylüyor. Pektaş'ın izlenimlerine göre, Bu çocuklar yani bu tür kazaları yapanlar, genelde iyi aile çocukları ama onun dışında arabaları ile kimlik bulan çocuklar. Araba ile kimlik bulunması ise olgunlaşmamış kişilik anlamına geliyor. Bu çocuklar, araba kullanmakla, kendi arasında kavram karmaşası yaşıyor ve araba ile kimlik buluyor. Pektaş bu noktada şunları söylüyor. "Bu çok acı bir durum. Aileler bilmeli ki, bu çocukların olgunlaşma sürecinde, sınırsız imkanlara boğulmaları, kendilerini peygamber gibi hissetmelerini sağlıyor. Adam öldürmekle ilgili bir kavram da gelişmiyor bu durumda. O araba, onun kimliği haline geliyor. Bunu kişilik bozuklukları ile sınırlandırmamak lazım.

    Aralarında iyi kişilikli olanlar da var fakat çocuk arabaya bindikten sonra araba kullandığının farkında bile olmuyor. Onun olgunluğun taşımıyor. Bu çocuklar kendisini kral oldu sanıyor. Hayatta tek sorumlu oldukları varlıklar, onlara sınırsız olanaklar tanıyan anne ve babaları. Bu nedenle trafikte başkalarının hayatlarının sorumluluğunu taşımıyorlar. Bazen bu tür çocukları bize getirdiklerinde ki bunların yaşları 20 ve üzerinde olabiliyor. Çocuk bize, 'annem ne der, bana annem çok üzülecek, acaba babam kızacak mı?' diyor. Burada en önemli nokta, bu çocuklara, bu kavramların öğretilmesi ve bu tür sınırsız imkanlardan uzak tutulmaları gerekiyor çünkü imkanların çokluğu insanı değiştirebiliyor maalesef. Aileler iyi niyetli olarak çocuklarına bir ödül veriyor ama çocuk bunu iyi algılamalı. Anne ve baba dışında sorumluluk duyacağı kişiler olduğunun bilincine varmalı. Mesela son olayı ele alırsak, taksi şoförüne, çocuğa, ailesine herkese yazık."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capitatoo33 -- 8 Mayıs 2007; 11:34:08 >




  • arabadaki modifiye arayışı aslında ruhta kendini arayışın başka bir görüntüsü ..

    çaresizliğin öteki adı ..


    modifiye derken ..ufak tefek zevk için yapılmış kişileştirilmede kastedilmiyor ..

    kravata takılmış kravat iğnesi ile yakaya takılmış kurutulmuş kelebeği bir tutamayız ki ..kravat iğnesi bir aksesuardır
  • olay budur

     aracı modifiyeli olmak serseri olmak demek değil!!!
  • toplum içinde oluşan bu önyargıları silmek olanaksızlaşıyor malesef.. "sizin gibi arkadaşları pistlerde görmek isteriz" gibi biraz daha olumlu yaklşımları da görmek mümkün değil.. değinildiği gibi eksoz yaptırıp birinci viteste evimizin önünde hız yapmaya çalışanları annemin pek tasvip etmediğini söyleyim dedim
  • kurunun yanında yaş da yanar doğru bir yaklaşım . öyle kötü modifiyeler (eksoz, ses vs.) yapılıyorki bu işi bilerek yapanlarada çoğu zaman çakal gözüyle bakılıyor.
  • motor sesi zevk veriyorsa o zaman modifiye anlamını bulmuştur.." gaza bastığında orgazm olacağın arabaya binmek gerçek modifiyedir işte" benim arkadaşın yorumu bu.. ferrari den de iyi ses geliyo ama onu şikayet edeni duymadım ben
  • Her zevk bir prens
  • modifiye prensimi
  • kapı çıtalarındaki o nikelajlı kısımdan kaput üzerindeki oluklara da iki tane uygun ebatta nikelaj koyduracağım ..

    çünkü resimlere baktıgımda eksikmiş gibi geliyor nedense .. o olukların nikelajlı bir malzeme ile doldurulması bu renkte bana daha estetik olurmş gibi geliyor ..

    acaba serseri oldummu :)

     aracı modifiyeli olmak serseri olmak demek değil!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: capitatoo33

    kapı çıtalarındaki o nikelajlı kısımdan kaput üzerindeki oluklara da iki tane uygun ebatta nikelaj koyduracağım ..

    çünkü resimlere baktıgımda eksikmiş gibi geliyor nedense .. o olukların nikelajlı bir malzeme ile doldurulması bu renkte bana daha estetik olurmş gibi geliyor ..

    acaba serseri oldummu :)

     aracı modifiyeli olmak serseri olmak demek değil!!!




    Bana sorarsan hiçbir estetiği olmaz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: isaacx

    aracı modifiyeli olan herkes sanki bunları yapma arzusuyla yanıp tutuşuyor.. böyle bir imaj uyanacak diye korkmaya başldım..



    Uyanacak diye mi? Biraz geride kalmışsınız, modifiye yapan ve imkanı olmayıp yapamayan ama yapmak isteyen kişiler dışında neredeyse herkesin gözünde böyle bir imaja sahipsiniz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.