Şimdi Ara

Aracım Conta mı Yaktı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar aracım 2003 Renault Megane 1.9 dizel bir araç. Motor suyuna uzun bir süredir bakmıyordum kontrol etmek amacıyla açtığımda radyatör suyunun balçığa döndüğünü ve içinin komple paslı su olduğunu fark ettim ardından suyu su temiz gelesiye kadar tahliye ettim ve temiz su ile doldurdum. Bu aşamalarda motor yağım normaldi ve hiçbir sorun yoktu. 2 3 gün sonra tekrar kontrol etmek için baktığımda aracımda su kalmadığını ve motor yağının gri bir krem gibi olduğunu fark ettim. İnternetten yapmış olduğum araştırmalarda aracın conta yaktığı izlenimine kapıldım. Ayrıca aracın hararet göstergesi en dipte durmakta klimalar hiç ısınmamakta, radyatör suyu da hiç ısınmamakta olup 1 2 gün de aracı park ettiğim yerde araçtan akan motor yağları olduğunu fark ettim. Sizce sorun conta yanığı mıdır? Ya da ne gibi bir sorun olabilir? Sanayide conta yanığı olduğunu varsayarak konuştuğum bir usta neredeyse arabanın değeri kadar bir tamirat ücreti söyledi sizce bu araç ortalama ne kadar masraf çıkarır?








  • Araba önceden hararet gördümü bilmem ama yağ pompasını bi kontrol ettir önce. suyuna yağ karışıyor senin. motordaki ince kanalları tıkarsa iş kötü yerlere varıyor.

  • Antor kullanıcısına yanıt

    Hayır araç daha önce hiç hararet görmedi hep normal devirde ve normal ısıda kullanıldı.

  • Kalorifer ısıtmıyor dediğinde aslında bi yerlerin tıkandığını da düşündüm. Yağa su karışmasından bi tık iyi bir durum suya yağ karışması. Yağ pompasına daha çok ihtimal veriyorum. Conta'dan önce ona bi baktır. Conta için genelde önce hararet görmesi gerek.

  • Antor kullanıcısına yanıt

    peki hocam çok teşekkürler bunu da bi araştırayım🙏🏻

  • Aracını özel bir Renault servisine götür senin arabanın çok işi var

    Büyük ihtimal antifriz olmadığı için paslandı iç kısımlar devirdaim ne zaman değişti radyatör ne durumda

    Yağ kaçağı var su kaçağı olacaktır antifriz koyunca yada soğutma sistemini temizleyince paslı tıkalı yerler açılacak su kaçağı olacak vs

    Sağlam bir bakıma girmeli araban yoksa çok paran gidecek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ sogutucu patlamiş olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.9 dizel motorların ortak kaderi erkenden conta yakmak...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.