Şimdi Ara

Aracım saldırıya uğradı,sizce perte çıkar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dün aracım saldırıya uğradı,kaymakamlığa başvurdum olay terör olayı diye geçiyor,kaskom var kasko şirketi ilgilenecek ama perte çıkarırlarr mı bunu merak ediyorum.

    Aracım 2011 POLO,kasko değeri 37.000 TL

    Araçtaki hasarlar aşağıdaki gibi:

    Ön cam,arka cam,4 cam,ufak camlar dahi bütün camlar tamamen kırılmış.

    Arka stopların ikisi ve ön sol far değişcek.

    Kaputta yamulma var büyük ihtimalle değişcek.

    Sol arka kapı değişecek.

    Arka bagaj kapağı değişcek.

    Arkada orjinal spoiler var o değişcek.

    Tavanda ufak tefek ezilmeler var,düzeltme ve boyayla halledilir.

    2 lastik patlak.

    Ön tamponla kapı arasındaki yerler sağda ve solda çeri göçme var,değişme de olabilir tamir de olabilir.

    Ayrıca araç komple boyanması lazım.

    Orjinal servis Avek'e göndercem orda hasarlar yüksek çıkıyor,sizce arabamı perte çıkarırlar mı? Ne yapmalıyım perte çıkarmak için.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Öncelikle geçmiş olsun. Sizin elinizde ekstra bir seçenek yok maalesef. Yetkili servise götürüp göstereceksiniz arabayı. Kasko karar verecek.
  • Perte ayırabilirler değişmedik kaporta aksamı kalmıyo araçta.
  • Geçmiş olsun yalnız merak ettim saldırının sebebi neydi ?
  • Böyle durumlarda kaskoyu devreye sokmanız gerekmiyor...Devler aracınızın hasar bedelini ödüyor diye duydum...
    (Yanlış biliyor da olabilirim)
  • hocam ben pc başında okuyunca sinirlendim. Etmediğim küfür kalmadı. Allah yardımcınız olsun. Bunu yapan insan(!)larında Allah ....
  • Çok emin konuşmamak kaydıyla idare hukukunda idarenin kusursuz sorumluluğu vardır orada sosyal risk vardır. Terör olaylarını kapsar. İdarenin hiçbir kusuru olmasa bile sizin zararınızı karşılaması gerekiyor. Yukarıda ki arkadaşın dediği gibi kasko deldirmeden aracın tüm masrafı + değer kaybı alabilirsiniz gibi geliyor.
  • en kötü ihtimalle kaskodan hukuksal destek alıp bulunduğunuz ilin valiliğine başvurun. bu gibi durumlar için teminatı devlet veriyor. vatandaşı teröriste ezdirmek bir devlet geleneği değildi bu zamana kadar.
  • gecmıs olsun arkadaşım çook
  • Bu kansızlar kendilerince kutlama yapıyolardır yolları kapamışlar,birkaç Trabzonlu da Türk bayrağıyla karşılarında yıolu kapattı herkese saldırdılar benim araba da yalan oldu.

    Kaymakamlığa gittim kaymakamlık yarın bi hasar bedeli belirliycek ama ben arabamın yaptırılmasını istemiyorum yapılsa dahi hem değer kaybı olacak hem o arabaya binmek istemiyorum.

    Bi yöntemini bulup perte çıkartmam lazım ama nasıl?

    Çok teşekkürler geçmiş olsun dilekleriniz için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir6168 -- 10 Haziran 2015; 1:36:11 >
  • Neden durup dururken aracınıza saldırdılar ? Hazır aklıma gelmişken sorayım,yoğun çalıştığımdan bilgim yok.Seçim günü akşamı sosyal medyada plakasız araç resimleri ve bulunduğu mevkiler paylaşılıyordu.Bu plakasız araç muhabbeti nedir ?
  • Çok çok geçmiş olsun insan değil bunlar geçmişten bugüne tek bildikleri zarar vermek yakıp yıkmak nefret ediyorum hepsinden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsn_33 -- 10 Haziran 2015; 8:56:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesin pert hocam bizim caddynin ön tampon+kapı değişti+ bir kapıda boyandı 5800 tl tuttu
  • aracı aveke bırakın , experi çağırsınlar sizde o sırada orda olun konuşun halledersiniz. aklınızda bulunsun kaskonun aracı perte çıkarması onlara kar getiriyor zarar değil.
  • Çok geçmiş olsun.

    Perte çıkacaktır diye düşünüyorum.Çıksa da çıkmasa da benim size önerim bölge karakoluna gidip şikayetçi olmanız çünkü sizden bu istenecek.

    Şikayetçi olduktan sonra saldıran kişileri yakalayacaklardır ve tazminatta alabileceksiniz.

    Yanlarına bırakmayın.
  • Bazı kelimesini kullanmamın sebebi şu idi. Eğer içlerinden bir tane bile insan gibi davranan var ise, onun kul hakkına girmemek içindi. Oradaki bazı kelimesi beni bu durumdan kurtarıyor.
  • Ben saldıranlardan şikayetçi oldum,olayın peşini bırakmak istemem lakin emniyetin hicbir şey yapacagina inanmiyorum.

    Suan kaymakamlik yetkilileri arabayi inceliyor,daha sonra kaskoyu arıcam arabayi aldırtcam ne olacak kestiremiyorum.

    Bundan 10 sene önce bu mahallede kafalarını kaldıramıyoları,o kadar güçlendiler ki mahalleyi rehin aldılar

    2 grup arasında kavga çıkıyor aracım da arada kalıyor paramparça ediyorlar,emniyet gorevini yapsa zamanında orda cevik kuvvet bulundursa olaylar çıkmazdı zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir6168 -- 10 Haziran 2015; 14:01:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüksek ıhtımal tamır dıyıceklerdır ama tamır masrafı parca vs aracın yarı degerını gecıyorsa yada yarı degerıyse sanırım perte ayırıyorlardı dıye bılıyordum yanlıslık olmasın
  • Aracımda 15.000 TL hasar varmış.

    Expertizle görüştüm ilk başta aracınızın sigorta bedeli 25.000 gozukuyor,kasko bundan fazlasını vermez dedi,ben de ters konuştum,ben aracı 32.000'e aldım parayı kasko vermiyor mu sigorta bedeli ne alaka,kasko bedelim 37.000,25'i kabul etmiyorum dedim.

    Daha sonra en fazla 30.000 verir kasko,daha fazlasını vermez aracınızı yaptırır dedi,30'tan fazla verirse hasar %50'nin altında kalıyormuş,kasko yaptırma yoluna gidermiş,zaten sizin aracınızı da kasko ancak 10.000 liraya satar falan dedi.

    Ben de tamam benim aracımı 10.000'e mi satıyorsunuz diye sordum,evet ancak o kadar dedi,o zaman 30.000'i kabul ediyorum,aracı satmakla da ugrasmayın aracımı 10.000'e alıyorum dedim.

    Bu sefer expertiz yok aracı size vermezler,yok öyleydi yok böyleydi kıvırmaya başladı,rakamlar netleşsin sonra tekrar konuşuruz falan dedi.

    Bu işten anlayan bi arkadaş yarcımcı olabilir mi?

    Aracımın kasko değeri 37.000,aracın masrafı 15.000,sizce nasıl bi yol izlemeliyim,30.000'i kabul etmeli miyim,daha fazlasını istersem aracı yaptırırlar mı?




  • Yeni alınan 1. yılını doldurmamış araçlar perte çıkarsa alınan fiyat neyse kesintisiz verilir. Diğer türlü sigorta ne kadar kopartırsa. 37bin TL bedel varsa 32-33 arasından fazlasını vermezler diye "tahmin" ediyorum. Sigortacı değilim sadece bizim de başımıza gelen bir durum olduğundan kesintili bir şekilde parayı almıştık 1 yılı geçtiği için.

    Ben olsam her tarafı kaporta hasarlı, tavana kadar vurulmuş bir araç var. Satmak zorunda olacağınız zaman zaten çekeceğiniz eziyet o 2-3 bin TL'lik farka değmeyecek. Eziyet dediğim sinir stres yani. Adam gelecek bu araba takla atmış, direkler yamulmuş, ön taraftan kazalı motoru düzgün mü. Ne sorular ne sorular..

    En doğrusu sigortacı biri varsa onun cevaplaması veya başından böyle bir şey geçenin cevabıdır. Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.