Şimdi Ara

Aracıma Led Far Takabilir Miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2017 model sıfır aldığım bir aracım var fakat aracı alırken ellerinde LED far olan modeli yoktu ve aralık ayında aldığım için yılbaşından sonrasını bekleyemedim. ( ÖTV indirimli aldığım için yılbaşından sonra 200 bin üst limit geliyordu ) Aracımda eksikliğini hissettiğim 2 şey var. 1.si Kol dayama yok servis 500£'cuk diyor :D bende almadım dışarıda da bulamadım yardımcı olacak varsa iyi olur ( 2017 Model Mini Cooper Countryman F60 kasa olarak geçiyor. )

    Birde araçta LED var yok. Led far beyni de oldukça pahalı olduğundan onu değiştiremiyorum acaba Şu beyaz LED Xenon farlardan alıp taksam uyar mı? Hangisini almalıyım? Tavsiyeleriniz nelerdir?



  • led far olunca nolacak sınıfmı atlayacaksın.
  • Zevk meselesi arkadaşım sanane bilmiyorsan ne karışıyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birkan2096

    Zevk meselesi arkadaşım sanane bilmiyorsan ne karışıyorsun
    Sizin gibi artislere o ötv başa belaydı da işte devlet Allahtan önlem aldı
  • hayatında xenon far, led far görmemiş tiplerin yorumlarına aldırış etme arkadaşım.

    takarsın. internette pek çok marka var. ama önemli olan, far kapağının kapanıp kapanamayacağıdır. çünkü bunlar fanlı sistem leddir, bazı araçlarda kapak kapanıyor bazılarında kapanmıyor. büyük fanlı olmayanlar da vardı sanki mesela philips'in vardı ama 300 küsür lira.

    ben kendi aracıma taktım. çok memnunum. fabrika, mercek fara gitmiş halojen takmış. ben uzun ve kısaları led ile değiştirdim, sonuç mükemmel. hem görüntü olarak, hem de selektör olarak. zaten bmw'lerdeki gibi şimşek etkili selektör atar led farlar.
  • 2015 bmw 320 kullanıyorum, makyajlı kasa, led far var.

    Led farların aydınlatması çok iyi değil, ben beğenmedim, bir önceki aracım w204 kasa amg paket c180.

    c180 nin farları bi-xenon du ve çok çok daha başarılıydı. c180 de ışık dağılımı çok daha homojendi ve yolun her yerini eşit aydınlatıyordu.

    Led far güzel görünüyor fakat akşamları önümü göremedikten sonra o güzelliğin neye faydası var. Hiç bir şey görünmüyor demiyorum ama kesinlikle c180 nin farlarının yanından geçemez.

    BMW de durum bu, mini de nasıldır bilmiyorum, led fara geçilebiliyorsa tavsiyem geçmeden önce led farlı bir mini ile gece yolcuğu yapın,

    Sorun BMW led farlarında mı yoksa, led farların genelinde mi var bunları araştırın derim.
  • Gündüz farları fabrika çıkışı halojendi, led taktım, muayeneden "kusursuz" olarak geçti.
  • öncelikle arabanın üzerinde ki ampüllerin soket tiplerini öğreniyorsun.
    daha sonra üzerindeki ampüllerin ölçülerini öğren aç far kapağını ne kadar yer var farın iç dizaynı nasıl bir bak.daha sonra soket tipine göre kaliteli led araştırıyorsun.uzun ve kısa ayrıysa iki takım ayrı led almış olacaksın.montajını kendin yapabilirsin basit bir işlem.odaklama konusunda karanlık bir otoparkta duvara bakacak şekilde arabanı çek duvarla aranda 5-10 metre arası bir mesafe bırak.eskilerini sökmeden odak çizgisini duvara işaretle eskilerini sök ledleri çipler sağa sola bakacak şekilde tak odak çizgisini yakalayınca sabitlersin ledleri.internette videoları var onları izleyerek fikir edinebilirsin.
    led olarak photon milenstoneları tavsiye ederim mercekli farda kullanıyorum ve halojen ampülden daha iyi aydınlatması var.arıza ışığı yakmadı herhangi bir aksaklığını görmedim.5 aydır kullanıyorum aşağı yukarı.ledlerin arkasında kendi fanları mevcut ayrıca canbus kutusu var onuda farın içinde bir yere sabitlersin tıkırtı şıkırtı yapmaz.farın kapağını kapar yoluna bakarsın.




  • Far mercekli ise öneririm yoksa ışığı dağıttığından karşıdakilerin gözünü alacaktır. Aydınlatması güzel oluyor fakat yağmurlu havalarda aydınlatma sıkıntılı. Sahibinden ve aliexpresde uygun fiyatlı alabilirsin. fiyat sorun değilse photon marka iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jayus -- 5 Temmuz 2018; 10:37:32 >
  • Ben photon kullanıyorum 300 lira fanlı şimşek etkili baya güzel aydınlatıyor
  • Kısalara düşünmeyin odak tutmaz, uzunlara olabilir.
    Bu gidişle apaçiler yüzünden kısalara fabrikasyon harici ampul dışında yasak gelecek.
    Emniyet modifiye konusunda zorlaştırıcı çalışma yapıyor diye görmüştüm.
  • cob chipli uyduruk cin mali olanlardan takacaksan takma sadece beyaz isik verir milletin gozunu alir ama sen onunu goremezsin mercek var yok farketmez aydinlatma alamazsin.uzunlara selektor icin takacaksan patlama efekti alirsin o kadar
    cree chipli led ampul alirsan mercekli farinda varsa aydinlatir.philips olabilir mesela
    not:led far baska led ampul baska led far ile ampul ayni olsa led far icin 3- 5000 tl fark odemez kimse
    bmw led frailer bmws bixenonlari kadar aydinlatmiyordu bazi araclarin led farlari cok iyi ama merso e serisi gibi...ancak artik xenon farli arac uretilmez led hem ucuz hem daha uzun omurlu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.