Şimdi Ara

aracımdaki sorun ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar 2010 model kia rio aracım var araçta abs yok. şöyle bir sorun oluyor ilk arabayı yıkatmaya götürdükten sonra olmuştu. yıkattım çıktım biraz gittim daha sonra frene bastığımda oldukça şiddetli bir vuruntu sesi oldu aracın altından, sanki aracın altından birşeyler kopup fırlayıp gidecek gibi. daha sonra kendiliğinden düzeldi. kuru yollarda bir problem yaşamadım. geçenlerde yine nemli sisli bir günden sonra yerler hafif ıslakken fren yaptığımda yine o sesler geldi ayrıca çok yavaş gitmeme rağmen en ufak frenlerde tekerlekler anında kilitlenme ve kayma yaptı. yokuşlarda beklerken frenden ayağı hafif çekip tekrar basıncada o bildiğimiz takırtı tukurtu sesini yapıyor. sizce durum ve sorun ne olabilir ayrıca aracın baskı balatası yetkili serviste değişmiş daha 10 bin km bile olmamış.



  • Baskı balata ile fren balatası farklıdır.Baskı balata şanzımandaki debriyaj plakasıdır benim bildiğim.Debriyaj plakası değiştiği zaman baskı değişmiş olur.

    Balataların miadı dolmuş olabilir.Bitmeye yakın olabilir.Ya da disklerin değişmesi gerekiyor olabilir.

    Bunun haricinde zaten kaygan yolda ya da kuru yolda ani yapılan frende de abs'si olmayan aracın kitleme yapıp kayması çok normal..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.