Şimdi Ara

Aracımdaki Sözde Boya Hatası Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 2018 Toyota Corolla aracımı satmak için bir alıcı ile anlaştım. Ekspertiz yaptırmak için alıcı isteği ile Oto rapor firmasına gittik. Inceleme sonucu hatasız olan aracıma bagaj kısmında boya var şeklinde rapor verildi. Rapor ile birlikte aracı aldığım Toyota bayisine gittim. İlgili bölgedeki lekeyi cila ile silerek lekeyi çıkardılar. Reçine lekesi olduğunu söylediler ve servis kaydını alarak firmadan ayrıldım. Tekrar firmaya gittiğimde bana bir kaç yıkamadan sonra lekenin tekrar çıkacağını ve bagaj kısmının üst köşesinde ters bant işlemi olduğu söylendi. Sabah o bölgeyi cila ile sildiğimde ordaki pürüzlükte kayboldu. Neyse aynı gün hem sanayiye gidip aracımı bir boya ustasına gösterdim. Hemde farklı bir ekspertiz firmasından boya raporu aldım. İkinci aldığım raporda aracın hatasız olduğu söylendi. Doğal olarak oto raporun verdiği rapor sonucu aracı alıcı almaktan vazgeçti. Şimdi burada oto raporun verdiği rapor mu yanlış yoksa servis ve diğer kişilerin raporlarımı yanlış. Çok kararsız kaldım. Aracımın garantisi devam ediyor. Böyle bir durum var ise Toyota firmasını mahkemeye vereceğim. Görseli ekliyorum. Boyut büyük olduğu için resim linktedir.https://ibb.co/B3NgF2s

    Aracın boya değerleri arka bagaj kısmında hatalı olarak söyledikleri yerde 122-126 arasında çıktı. Bagajdaki diğer bölgeler 106 ile 113 arasına değişkenlik gösteriyor.







  • 122-126 normal değer aslında boya kalınlığı için çok abartı değil. Muhtemelen fabrikada boyama sırasında küçük bir işçilik hatası olmuş olabilir. Malesef premium markalarda bile bazen boya hataları çıkıyor, ki çoğu markada işçilik kalitesi yerlerde sürünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pilot garage firması benimde alacağım araca bagajda lokal boya var dedi. Umursamadım aldım. Dün boya ustasına gösterdim bagajda boya yok dedi. Anlamadım tüm araçlara mı bagajda boya var diyorlar?
  • Oto rapor garantici çalıştığı için en ufak fark görünce mikronda değişmiş yada boyalı diyor. Benim de 1800 km de passata şoför kapısı değişmiş demişti ilk sahibi bendim. İtiraz edince kovulmaya başladı iki kere boyanmıştır vs diye ama servise ekspertiz yaptırdım değişim falan yok ayrıca tarcanlarla görüştüm değişime dair bir iz bulunamadı parça noları dahi tutuyordu. Daha sonra oto rapor ben kabul etmiyorum bu aracın şoför kapısı fabrikada yanlışlıkla başka aracın kapısı ile değişmiş diye diretince o günden sonra oto raporun önünden geçmedim. Alıcı vazgeçmişti ve insanlar mağdur oldular uzaktan geldikleri için. Bende daha sonra servis ve diğer eksperden aldığım raporları başka alıcıya göstererek sattım. Alan kişi ekspertiz bile yaptırmadan aldı zaten yapılmış diye. Siz siz olun hatasız aracınız var ise oto rapordan uzak durun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murmuro

    122-126 normal değer aslında boya kalınlığı için çok abartı değil. Muhtemelen fabrikada boyama sırasında küçük bir işçilik hatası olmuş olabilir. Malesef premium markalarda bile bazen boya hataları çıkıyor, ki çoğu markada işçilik kalitesi yerlerde sürünüyor.
    Bu değer aracın boyalı olduğunu söylemek için yeterli bir değer mi. Benim düşünceme göre değil. Bende otomotiv sektöründe çalışıyorum. Bazen bir parça iki kere boyandığı oluyor. Ama müşteriye tutup da bu araç hatalı boyalıdır diye bir bilgi veren ekspertiz firması görmedim. Ayrıca 2 kat boya olsa bu değerin daha fazla çıkması gerektigi kanısındayım. 110 veren yer 2. Kat boyada 16 mikron farketmesi bana komik bir rakam gibi geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caperz -- 5 Ağustos 2020; 11:41:25 >
  • Caperz kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız. Zaten otomotiv sektöründeyseniz işi bilirsiniz. Bir parçaya boyalı demek için boya kalınlığı her zaman tek kriter olmaz. Onu destekleyecek başka şeylerin de olması gerekir. Boya be verniğin atılış şekli gibi. Ama zaten çoğu ekspertiz işten anlamadığı için sadece makineyle ölçüm yapıp geçiyor. Bu bazen hatalı yargılar verilmesine neden oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fark boyalı demek için çok az iyi bir yerde zımpara+pasta+cila ile boya değerini eşitleyebilirler
  • Calbor C kullanıcısına yanıt
    Ben de yaklasik 15 gun once arac aldim pilot garageda exper yaptirdim bin pismanim. Kesinlikle tavsiye etmiyorum arac hakkinda hicbir bilgi vermediler desem yeridir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ekspertiz işinin cıvığı çıktı zaten. Önüne gelen bayilik alıp ekspertiz noktası açıyor. Yalan yanlış işlem yapıyorlar. Bu işi yapan kişinin gerekiyorsa belgelendirilmiş kişiler tarafından yapılması taraftarıyım. Çünkü gerçekten sanayiden çıkan adam gidip ekspertiz yapıyor. Yetkili mi? değil. Bilgi düzeyi? Eh işte. Sertifikası var mı. Nerdeeeee.
  • Ne boyaymış arkadaş, direklere şasiye bakıldı mı? Motor sağlığı ne durumda, kompresyon falan? Bunlardan bahsedilmeyen araç satışında ben yokum. Yemişim boyasını.
  • O değil de garantisi devam eden ve yetkili servisten kusursuz olduğu onaylı aracı, bagajda (sözde) boya var diye almaktan vazgeçmek nedir? Çok garip insanlar var. Yanlış anlamayın ama böyleleri müstehak pertten toplama araçları kusursuz diye alıp sonra gerçeği anlayınca ah vah etmeye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 5 Ağustos 2020; 17:18:45 >
  • seneye aracım 10 yaşında olacak komple boyatmayı düşünüyorum, alacak biri olsa muhtemelen araç takla atmış diyecek
    ben de iddiaya mı girsem acaba iyi para götürür müyüm
  • Çare Tarcanlar. Malum firmadan az çekmediler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    O değil de garantisi devam eden ve yetkili servisten kusursuz olduğu onaylı aracı, bagajda (sözde) boya var diye almaktan vazgeçmek nedir? Çok garip insanlar var. Yanlış anlamayın ama böyleleri müstehak pertten toplama araçları kusursuz diye alıp sonra gerçeği anlayınca ah vah etmeye.
    Aynen öyle valla. Üstelik mikron değerleri de öyle Bi kısım 100 Ken diğer taraf 300 değil. Arada el kadar yerde 10-20 mikron fark var. O kadar hatasız arıyorsan git bayide var. Gerçi bayiden aldığında bile boya hatası olabiliyor gereksiz takıntılı insanlar ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pilot Garage ekspertiz segman kırmış yağ yakan motora sağlam dedi gerisini siz düşünün arkadaşlar. Uzak durun bu firmanın bayilerinden hiç bir dedikleri doğruyu yansıtmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu boya hastalığını da hiç cozemem. Aracın bütün yürür akşamları sıkıntılıdır ama boyasiz diye alır binlerce lira masraf yapar sonrasında. Bizim milletimiz doğru ile yanlışı ayıracak kapasitede değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.