Şimdi Ara

Aracımdan gelen sesler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar aracımdan sesler geliyor. ilk ses frene hafif bastıgımda yavas giderken bi surtme sesi geliyor bazı eski otobusler donerken teker camurluga surter bi ses gelir ya o sekilde tiz olmayan bi ses geliyor. balatalar eskimis olabilir mi? aracin bakimi en son 26 bin km de yapılmıs su an 38 binde.
    diger ses de bugun farkettim, on sag tekerlekten şıngır şıngır ya da şıkır şıkır seklinde sanki bir kapta bilyayı yuvarlarsın, o şekilde bi ses.. tam anlamam ama bilyada sorun olabilir mi?
    diger bilgiler ise soyle. 170 km hızla giderken bile herhangi bir yalpalama, rot balan vs bozuklugu yok. ve frenler tutuyor.
    aracından ses gelip ve yaptıranlar sorunlarını cozenler bana aydınlatıcı bilgi verirlerse çok teşekkür ederim. bu sesler kafama cok takılıyor.



  • yüksek yüksek ihtimal birinci seste ikinci seste fren balatalrından geliyor. km baya olmuş balataları balata spreyiyle iyice temizlettir. ikinci sesde balatanın orada 2 metal var onlar özelliğini kaybettiğinden gelen zararsız bir ses gibi. aracın marka modelini yazarsan daha iyi olur
  • eski arabamda fren balatasını gergin tutan bir küçük yay vardı. O kırılırdı arada bir. Sorun büyük ihtimalle frenle ilgilidir. Küçük bir ihtimal de tekerin takıldığı göbekteki rulmanın bozulup,ses yapmasıdır.
  • marka ve model yazarsan sevinirim
  • fren kaliperine balatayı basan kucuk bır ıkı kulaklı yay var cogu aracta(beenımkı skoda feliciaydı) ve bu yaylar balataların uzerınde gelıyor. şayet yan sanayı balata kullanıldıysa (bazen orjınaldede sorun yaratabılır) yay kalıtesız olup bır sure sonra ya kırılıyor yada balatayı ıyı sıkıstırmıyor buda balatanın dıskle kalıper arasında sallanmasına ve ses yapmasına sebep oluyor.
    ve umutlu42 arkadaşında dedıgı gıbı ıkıncı ıhtımal tekerlek rulmanıdır. bunu anlamak ıcın o tekerı krıkoyla kaldır ve arac calısmıyoken elınle cevır tekerlek donerken gırrr die bır rulman sesı duyarsan rulman bozuktur ama bu sesı ısı bılen bırı dınlerse daha dogru sonuc alınacaktır.
    saygılar.
  • aracin markasi renault clio. modeli 2001. yetkili servisine mi gitsem bir de gittigimde arizayi nasil tarif edeyim?
  • tam olarak clio 1.4 RTA 2001 model.
  • frenle ilgili ses sorunu balatalardan olabileceği gibi, disklerden de olabilir. diskler ömrünün sonuna yaklaştıysa bu tür seleri yapar. eğer özellikle yüksek hızlarda birazcık sert frenlemelerde direksiyonda titreşim de hissediyorsan sorun disklerdendir. diskleri değiştirebileceğin gibi tornalatarak (yani disk yüzeyini sildirerek) bir müddet daha gitmesini sağlama şansın var.

    bilya sesi ise büyük olasılıkla aks rulmanlarından geliyor olabilir. eğer öyleyse bu sorun, disklerden daha ciddi bir sorundur ve hemen değiştirililmeleri gerekir. yüksek hızda giderken birdenbire dağılabilir ya da kilitlenebilir. ve kontrol kaybına sebep olabilir.

    sonuç olarak detaylı bakılmasında fayda var. yürüyen aksam sorunları ciddiye alınması gereken sorunlardır. 5 yıllık bir araçta da bu tür yenilemeler doğal... ülkemizde maalesef insanlar araba alırken motor ve yürüyen aksamdan önce kaportaya ve boyaya bakıyorlar. ne büyük bir gaflet. lütfen siz bilinçli sürücüler olun ve alacağınız arabanın boya çiziklerinden ve değişen kaporta parçalarından önce motoru ve yürüyen aksamı ne durumda ona bakın...




  • Rulman sesi tam olarak. Küflü demir sesi vermez. Ayrıca sen dönerken aks ın sesini rulman sesi olarak algılama.

    rulman sesi tok çıkar.

    bu arada tekerlek havada iken güçlüçe aşağı yukarı çek. boşluk varmı.

    yani tekeri zorla. boşluk varsa parayı sıkışan yerden çıkarttır
  • simdi sorun balata ile rulmanlarda mı? bunlar ne kadara yaptırılabilir? serviste mi yaptirmami tavsiye edersiniz?
    herkese teşekkür ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Blacklight

    simdi sorun balata ile rulmanlarda mı? bunlar ne kadara yaptırılabilir? serviste mi yaptirmami tavsiye edersiniz?
    herkese teşekkür ederim.


    sorunu anlamak için sorunun sesini duymak lazım.

    arabandaki muhtemel sorunlar bunlar. ama aracın modeline ve garanti kapsamında olması için dersen servis.

    ama bana kalırsa güvenilir işinin ehli usta.
  • ankarada tavsiye edebileceginiz yerler var mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.