Şimdi Ara

Aracımı nasıl yıkıyorum ve önerilerim (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
163
Cevap
31
Favori
6.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daquied kullanıcısına yanıt

    Ürünü aracınıza nasıl uygulayınız . Bir de faydasını gördünüz mü araca parlaklık verdimi ayrica yağmur kaydırma özelliği var mı ?

  • haki_programmer H kullanıcısına yanıt

    Soft99 Fusso serisi wax ve hızlı cila öneriyorum  

  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Renk efekti ve parlaklık harika, su iticilik iyi, aracın tüm parçalarına krom, jant, plastik, cam kullanılabilir. 12 ay ömür vermiş üretici. Sanmıyorum ama 500 ml ürünle 3 kez yapılır, 4 ayda bir yapsanız 12 ay yapar. Ben 500 ml var nasıl olsa diye bol bol sıktım yarısından fazlası bitti :) o kadar bol sıkmaya gerek yoktu aslında, ertesi gün arabayı görünce 1 adet daha sipariş verdim, fotoğraflar 5 gün sonra çekildi, çok tozlu benim buralar evin içi bile cam açınca toz içinde kalıyor anında, ben üründen memnunum başka bir ürüne ihtiyacım yok şuan için. Soft99 markanın ürünlerini övüyorlar baya denemedim.

    Edit: nasıl uyguladınız demişsiniz, aracı detaylı temaslı yıkadım süngerle/eldivenle sonrasında kurulama esnasında kurulama havlusuyla kaba ıslaklığı aldım mikrofiber başka bir bezle de ürünü sıktıktan sonra sildim. Bölge bölge uygulama yapmak lazım 3 5 fıs sıkıp silmek/yedirmek şeklinde.

    Edit: 12 saat sonra kürleşme tamamlanır yazıyor kullanım talimatında gece yapmıştım güneş olmayan ortamda yıkama cilalama yapıyorum. Sabah kürleşmesi vs bitmiş oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daquied -- 30 Mart 2024; 20:35:51 >




  • daquied kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim . Bu üründen bende sipariş vereyim :)

  • daquied kullanıcısına yanıt

    Bahsettiginiz hangi ürün acaba? Ben boya koruyucu olarak baya arada kaldım. En son Tonyin Graphene Wax diye bir ürün gördüm. Grafen maddesi 10H darbe ve çizige karşı koruma sağlıyormuş. Altinoran sio3 pro da ar 9h koruma sagliyormus.

  • haki_programmer H kullanıcısına yanıt
    Nasiol Rapidshine
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

    Tavsiye için tesekkurler. Soft99 iyiymiş baya. Peki Tonyin Graphene Wax ve altinoran sio3 pro hakkında bilginiz var mı? Bunlar 9h seviyesinde çizilme koruması da sagliyormus. Soft 99 un böyle bir özelliği yok sanırım. Bir de soft99 un yanında her yıkamadan sonra hangi hızlı cilayı tavsiye edersiniz?

  • haki_programmer H kullanıcısına yanıt

    Altınorandan uzak durun, tonyin fena durmuyor. 9h seviyesinde koruma sağlayamazlar hocam, kolpa. Soft99 un üzerine 2 ayda bir soft99 fusso speed and barrier sıkmanız yeterli. Her waxın üstüne her hızlı cilayı atamazsınız carnauba %lerindeki fark bile perdeleme yapıp waxın çalışmasını bozabilir. Soft99, fusso waxın üzerine speed and barrier kullanılmasında (layerlamayı) sakınca görmüyor ondan sıkabilirsiniz. Her yıkamada hızlı cilaya gerek yok, uygulamayı yapınca anlayacaksınız zaten 😄 waxtan önce Kil ve demirtozu uygulamasını da yaparsanız çok daha uzun ömürlü olur

  • haki_programmer H kullanıcısına yanıt
  • bıcı bıcı 20 tl sonra hızlı cila.

    Aracımı nasıl yıkıyorum ve önerilerim
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

    Tavsiye için tesekkurler hocam. Altinoran bana da kolpa havası estirmedı değil. Tonyin veya soft99 tercih edeceğim sanirim. Kil ve demirtozu uygulaması yapma imkanım yok hocam. Benzinlikten başka uygulayacak yerim yok. Normal yikayıp kurulayıp wax uygulaması yapabilirim anca. Araç daha 4 aylık zaten gerek var mıdır bilemedim.

  • haki_programmer H kullanıcısına yanıt

    Kil yapmamak tamam ama demirtozu şart. Tonyinin üstüne fusso olur mu bilmem, tonyin wax + tonyin hızlı cila oluyorsa öyle yapın ama fusso hızlı cilası perdeleyebilir emeğiniz boşa gider. Bende benzinlikte yapıyorum ama demir tozu kolay iş halledersiniz

  • Ortada güvenilirliği kanıtlanmış bir soft99 varken tonyin macera olur, gerek yok. Araç çok kirli değilse direkt denirtozunu sıkın sonra suyu vurup tozuyla beraber indirirsiniz kirliyse önce ön yıkamasını yapıp daha sonra demirtozunu sıkar durular daha sonra temaslı yıkamayı yapıp wax yaparsınız. 4 ay demirtozu oluşumu için özellikle de araç trafiğinin yoğun olduğu bir sokakta caddede park edilen araç için gayet yeterli bir süre zaten elinizin tersini kaportaya değdirince hışır hışır ses çıkartıp pürüzler geliyorsa demir tozu çoktan yapışmıştır wax yapıp onları verniğe gömmek olmaz.
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. Kil uygulaması zor anlaşılan. Demir tozu dediğin gibiyse yapabilirim. Sadece fazladan bir su vuracagim. Araçta demirtozu yoksa bile bu uygulama araca zarar vermez değil mi? Hangi aralıklarla demir tozu yapılır ve tavsiye ettiğin bir ürün var mı?

  • haki_programmer H kullanıcısına yanıt

    Wax uygulamasından önce demir tozu yapılmalı. Araç ithalse gelirken trende veya gemide demir tozu yapışır (özellikle trenden gelen arabalar berbat olur) yerliyse karayoluyla gelirken yandan geçen otobüsün kamyonun fren balata tozu, tedarikçi parkındaki demir tozu yapışır yani şart bir uygulama. Sık, bekle, durula, çok basit. 2 şişe alabilirsiniz daha iyi olur veya bir şişe alıp yarıya kadar sıkın daha sonra üstünü suyla tamamlayıp sıkmaya devam edin 0.25 Litre sulandırılmamış + 0.75 Litre sulandırılmış sıkmış olursunuz ve sulandırıldığı için daha geç kurur etkisi artar.


    Ürün önerim:

    https://www.n11.com/urun/auto-cher-red-storm-demir-tozu-temizleyici-iron-out-16-oz-473-m-7859006?magaza=autocher



    https://www.n11.com/urun/ddm-ironstar-demir-tozu-temizleyici-500-ml-23030661?magaza=demirdetaymagazasi



    Aracımı nasıl yıkıyorum ve önerilerim35 Detailing 35youtube
    Auto brite purple rain demir tozu temizliği nasıl yapılır ford Courier
    https://www.youtube.com/watch?v=w1tVq_BB0L0




  • Demir tozu temizleyiciler pH Nötr'dür durulandığı taktirde araca zarar vermez. 5-6 ayda bir veya wax yenilemelerinden evvel demir tozu temizliği yapılabilir.


    Aracımı nasıl yıkıyorum ve önerilerimDetailing Dükkanı 216youtube
    Sıfır Araçdan Çıkan Demir Tozu Tabiki Bizi Şaşırtmıyor...
    https://www.youtube.com/shorts/Qo6l2oT2lCU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanEmir411 -- 1 Nisan 2024; 2:40:49 >
  • https://www.amazon.com.tr/dp/B0C8RXCDZ7?starsLeft=1&ref_=cm_sw_r_apan_dp_SR9H0R7XS0S54GR30FR6

    Bu üründen almıştım gayet güzel köpük atıyordu, geçen gün nozul tarafını falan söktüm baktım aynı şekilde topladım ama eskisi gibi atmıyor
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Bunu sipariş verdim kullandım, aracı yıkadım bugün havluyla imkansız kurutamadım kurutmayı geçtim arka camdan başlayacaktım cama yapıştı bez ve çok kötü leke tüy falan yapıştı cama arka camı tekrar yıkadım yedekte bezim vardı bu şampuan ile yıkanmamış onunla kuruladım granül sabun aldım hepsini granül sabun ve beyaz sirke ile 3 saat uzun programa makineye attım. Emiciliğini kaybetse neyse de direkt cama yapıştı havlu anlamadım sebebini, granül sabun da baya köpürüyormuş Aracımı nasıl yıkıyorum ve önerilerim




  • daquied kullanıcısına yanıt

    Çok ilginç, malzemeyi fazla mı koydunuz acaba

  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    2 kapak atmıştım. Bende anlayamadım, ucuz da bi ürün değil açıkcası böyle ummuyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daquied -- 13 Nisan 2024; 22:45:16 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.