Şimdi Ara

Aracın göğüsünden gelen sesler ve seslerin giderilmesi (Nissan Micra ve teşekkür mesajı içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim 2012 Micra'nın göğüsünden gazlarken ve frenlerken ses geliyordu. K13 kasa ikinci micram olduğu için kıyaslama yapma imkanım oluyor. Bu sesler bir önceki K13 Micramda olmazdı mesela. Her neyse. Bu ses her gazlamada ve her frenlemede sol önden göğüs ile camın birleştiği yerden geliyordu. Ben kendim elle bakıp yoklayınca herşey normal gözüküyordu o yüzden muhtemelen göğüsün açılıp yapılması gerekecek diye çok bulaşmak istemiyordum. Ta ki bir gün artık canıma tak edene kadar. Aracı Ankarada BMS yetkili servisine götürdüm. Orada Süleyman Usta var. Gerçekten bilgisine güvendiğim biri. Onunla sese bakınca göğüsün içinden geldiğini söyledi ve göğüsü söküp takmak gerektiğini söyledi. Tabi zor bir işlem olduğunu da belirtti ve kararı bana bıraktı. Bende onlara güvenip göğüsün sökülmesini istedim. En kötü bu sesi keserler başka ses gelir. Yine de daha kötü olamaz diye düşündüm açıkcası :) Garanti kapsamında göğüsü söküp sesleri giderip göğüsü yeniden taktılar bir gün içinde. Ve şuan arabanın göğüsünden hiç bir çatırtı gıcırdı hiç bir şey gelmiyor. Ki bu Micralarda oldukça ucuz ve sert plastik kullanılmıştır bilenler vardır. Ufak tefek bir kaç sökme izi var ama hep ufak ve görünmeyen yerlerde olduğu için sorun etmedim. Adamlar o kadar iyi yapmışlar ki işi. Mesela benim kaput biraz ayarsızdı, yani tam kapattığınızda bile ufak bir yaylanma hareketi yapardı üstüne bastırdığınızda onu ayarlamışlar. Ben hiç bahsetmemiştim bile böyle bir durumdan. Veya motor kaputunu tutan demirin, oturduğu yuvaya denk gelen kısmını bile süngerimsi bir malzeme ile kaplamışlar. Benim şikayetçi olduğum bir ses vardı fakat onun dışında iki farklı ses daha geliyordu göğüsten. Biri torpidodan, biri de yine o şikayetçi olduğum yerden geliyordu, aracı kapattığımda böle 5 10 saniyelik periyotlarla ufak bi çıt çıt sesi gelirdi oradan. Tüm bu sesler de kesilmiş mesela. Açıkcası bu kadar iyi olacağını beklemiyordum.

    Bu yüzden memnuniyetimi dile getirmek istedim. Şikayetçi olduğumuzda nasıl gelip buralarda konu açıyorsak veya sikayetvar.com gibi sitelere yazıyorsak memnun olduğumuzda da yazmalıyız bence. Yine memnuniyetimi belirtmek için Nissan'a da bir teşekkür postası attım aşağıdaki şekilde:

    quote:

    Aracın göğüsünden gelen ve soğuk havada iyice kendini belli eden seslerden duyduğum rahatsızlık sebebi ile 2012 model Nissan Micra aracımı BMS yetkili servisine götürdüm. Servis bir gün içinde aracın komple göğüsünü söküp gerekli işlemleri yapıp göğüsü yerine tekrar takmıştır. Çok ufak ve görünmeyen noktalardaki bir kaç iz dışında oldukça başarılı bir iş çıkarttıklarını söylemem gerekli. Sonuç olarak aracın göğüsünden gelen bütün sesler kesilmiş vaziyette. Benim şikayetci olduğum yerler dışında göğüsten gelebilecek tüm potansiyel sorunlara da önlem alındığını gördüm. Hatta motor kaputunu tutan demir bile süngerimsi bir malzeme ile kaplanmış. Bir çok kez gerek bakım gerek hasar gerek ufak tefek sorunlar için gittiğim BMS yetkili servisinden her defasında memnun bir şekilde ayrıldım. Başta Süleyman usta olmak üzere bütün servis çalışanlarına sizin aracılığınız ile bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu memnuniyetimden ötürü 98 model Micra sahibi olan arkadaşımın bile triger değişimi gibi büyük çaplı işlemlerini araç 16 yaşında bile olsa BMS yetkili servisine yönlendirip orjinal malzemeler ile işlemlerini yapmasını sağladım. Kışlık yazlık lastik sökme takma için bile evimin yanındaki lastikçiye değil BMS yetkili servisine giderim. Aracın garantisi dolduğunda da bakımları düzenli olarak burada yaptırmaya devam edeceğim. Umarım servisiniz çizgisini kalitesini bozmadan bu şekilde devam eder. Bende hem kendi hem arkadaşlarımın araçlarını buraya yönlendirmeye devam ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj.turkmaster -- 8 Aralık 2014; 14:12:10 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.