Şimdi Ara

aracın neresini tutsam elimde kalıyor araçlardan anlamıyorum bilen arkadaşlar gelebilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yaklaşık bir hafta önce dayım yeni bir araç alıp eskisini bana paslamıştı. aracın muayenesi vs tam motorunda veya sürüşünde hiç bir sıkıntı yok.
    ama ufak mide bulandıran bir kaç problem insanın gerçekten sinirlerini bozuyor.
    öncelikle aracın tüm kapı kilitleri pert sağ ön kapı kilitlenmiyor içerden kilitleyincede açılmıyor sıkıntı çıkarıyor. tüm kapılar anahtarla açılıp anahtarla kapanıyor normalde.
    araç kangoo 2006 bu arada. aracın torpidosunu tutan menteşe kopmuş cırt kelepçe ile bağlamış. güneşliklerde tam olarak tavana yapışmıyor biraz sarkık kalıyor.
    araç bana bedava geldiği için çok sorun etmem ne kadar doğru bilmiyorum yinede çok tutmazsa yaptırmak istiyorum. sonuçta bu aracı ben kullanıcam.
    şimdi ben aracın tüm kapı kollarını ve kilit sistemini değiştirsem (yada bu araç modeline merkezi kilit takılabilir mi?) torpido gözü ve güneşlikler dahil bana kaça patlar? yurdum esnafı işten
    anlamayan birini görünce direk düzmeye çalışıyor. ne kadar derlerse kabul etmeliyim. araçtan pek anlamam lütfen yardım edin.







  • Bak şimdi ben sana söylüyorum. O kapı kilitlerinin otomatikleri tanesi 15 tl . Çalışmayan kapılara al . Kapı döşemelerini kendin sökebilirsin. Sök ve biraz detaylı incelersen çok rahat değiştirirsin. Ama bu ilk aşama için seni zorlayabilir.

    Bunun için tavsiyem sadece 1 kapının kilidini sanayide birisine yaptır ama önceden pazarlık et. Ortalama 20-30-40 tl arasına değiştirirler. İyi incele nasıl söküyor takıyor sonrasında diğer kapıları kendin yapabilirsin.
    Tüm kapılarda motor olduğunu düşünüyorum yani sistem orijinalde vardır. Öyle kara düzen değildir. 1995 Broadwayde bile var kapı kilit motorları.

    Torpido gözünü hiç arama bulsan bile en az 200 tl fiyat çekeceklerdir. Kendin bişeyler yapmayı dene.

    O güneşliklerin tutturulan yerlerini sanayide parçacılarda bulursun tane fiyatı 2-3 tl bişey.

    Kendi aracımda Reno o da çok sorun çıkartıyordu 1 kapıyı değiştirdim sonra bu kadar kolay mıydı deyip kilitlerinden aldım hepsini kolayca değiştirdim 2 senedir sorunsuz.

    Bi de sanayiden pas sökücü al 500 ml yaklaşık 10 tl . Kapıların döşemelerini açtığında işlemi tamamlayınca camın raylarını içteki aksamları onunla yağla ki bi daha sorun olmasın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.