Şimdi Ara

araclarinizi tanitin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • peugeot 306 diesel 110beygir guzel yol tutusu iyi conforlu bir arabadir fiyat olarakta makul bi depo ile yaklasik 850km yol gidiyor.deposu 50lt



    peugeot 407 hdi diesel 136beygir gorunusu son derece harika yakiti guzel konforlu .bir depo ille ortalama 800km yapiyorum .66litre deposu



    sizlerde araclarinizi tanitin ve bilgi vere bilirsiniz



  • aracım ;
    1993 renault 21 manager...
    1700 cc
    füme grisi
    benzinli-lpg
    benzinde 60lt/700 km
    lpgde 40lt/ 480 km
    261.000 kmde
    konforlu,güven verici,atak
  • arac 2006 model 1.5 dci 80 hp megane II yol tutuşu ii çok ekonomik bi depoyla 1000 km yapılıyor uzun yolsa rahatlıkla motoru güçsüz görünsede deil doru viteste çok güzel gidiyor konforu ii memnunum tek eksiği kazma mais yüzünden cd çalar bir alt model olan sportwayde var bzmkınde yok deliriorm ve keşke full unu alsaydım diorm ama arabamı seviorm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |_-0zZie-_| -- 9 Ocak 2008; 17:27:12 >
  • walla bende megane 2 düşünüyorum hocamın arabası gibi 1.5 dci 80 hp bakalım kısmet
  • aracim 2006 ford mondeo tdci ghia x
    2000 cc 130ps 102550 kmde
    konforlu yol tutusu mükemmel ve yeterince performanslı bir arac donanim olarakta neredeyse eksiksiz ayrica aracimdan cok memnunum
  • 4.400 CC V8 silindirli 14.000 km de

    Küçük Hamann dokunuslarıyla ortalama 40 Hp esktra güç elde ettigimiz

    keşke cabrio olsaydı dıye beni üzen bir aracım var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: warrior sako

    aracim 2006 ford mondeo tdci ghia x
    2000 cc 130ps 102550 kmde
    konforlu yol tutusu mükemmel ve yeterince performanslı bir arac donanim olarakta neredeyse eksiksiz ayrica aracimdan cok memnunum

    2006 model dizel mondeo ghia-x var.ama daha 20bin km bile olmadı.warrior sako arkadaşım ile türkiyeye çok az ithal edilmiş olan bir arabanın sahipleriyiz.benimkinin farkı sadece otomatik vites olması.
    ford mondeo 2.0tdci ghia-x ford bayisinin dediğine göre türkiyede 40 tane filan varmış.benzinli ghia-x var ama dizel ghia-x çok az var.
    böyle bir kısa açıklama ve warrior sako ile ortak bir yanımızı ifade etikten sonra gelelim sadede.........

    ford mondeo 2.0tdci motorun beni en etkileyen yönü performansı.(130HP ve 330Nm tork) motor gücü bir yana yüksek torku otomatik vitesli bir araba olmasına rağmen müthiş bir sürüş keyfi veriyor.daha çok bu keyfi ara hızlanmalarda, yokuş yukarı tırmanırken ve sollamalarda bol bol yaşıyorsunuz.performans merakınız varsa ciddi tatmin edici.
    tam otomatik vites olmasına rağmen şanzıman çok iyi çalışıyor.çok yumuşak ve seri vites değişimleri olan bir başarılı bir şanzıman.motorun gücünü törpülemiyor.ya da siz bunu pek hissetmiyorsunuz.
    yol tutuş, virajlardaki emniyeti ve frenaj çok iyi.ayrıca yüksek hızlarda arabanın stabilitesi ve yere yapışması sürücüsüne ve yolculara bir güven duygusu veriyor.yüksek hızlarda düzgün asfalt yolda sürüş keyfi muazzam.donanım ve konfor olarak da çok keyifli bir araba.
    motor soğuk iken ve hız yaklaşık 140km/h den sonra bu arabada dizel motor olduğunu hissediyorsunuz.ancak motor sıcak iken ve düşük hızlarda/düşük devirlerde motorun dizel olması çok anlaşılır bir düzeyde değil.
    otomatik vitesli olmasına rağmen genellikle yoğun trafiğe girilmeyen şehiriçinde 100km de ortalama yakıt tüketimi 7.5-8lt arasında değişiyor.
    ford servisleri ve yedek parçalarıda çok korkulacak bir durumda değil.yedek parça ve aksesuar fiyatları çok makul düzeyde.bakım ve işçilikte aynı şekilde.birçok alt segmentten bile ucuz diyebilirim.son derece memnunum.ancak dizel motor olduğu için motorda yakıt pompası ve enjektör ile ilgili bir sorun çıkmasın diyede dua etmiyor değilim. şu ana kadar bakım dışında bir sorun yaşamadım.sadece bir kere gece vakti yüksek bir kasisden yüksek hızla ve dikkat etmeden geçtiğimde ön süspansiyondan (diğer arabalarımızdan alışık olmadığım üzere) çok yüksek bir vuruntu sesi gelmişti.eyvah birşeyi deldik veya kırdık demiştim.servisi bunun sert süspansiyondan kaynaklandığını söyledi ve inceleyip sorun olmadığını ifade etti.ön takımları ve yürüyen donanım çok sağlamdır diyorlardı zaten.neyse o olayıda yırttık. süspansiyonu sert yani.bunun avantajıda yol tutuşda ve sağa sola yatmamasında gösteriyor kendini.
    sonuçta kullanım keyfi olarak çok ideal bir araba olduğunu düşünüyorum.
    olumsuz yönü ise ikinci el fiyatlarının yeni kasa ve sıfır arabaya talep ile ciddi olarak düşmesi.zaten bu kasayı sıfır olarak bulma şansı olmadığından ikinci el olarak cazip bir fiyata alınıp yeni-eski kasa derdi yapılmadan uzun süre binilecek bir araba.zaten avrupa ve amerikada mondeo özellikle "uzun mil" arabası olarak geçiyor.yani uzun süre binilecek cinslerden.motorda o doğrultuda size uzun süre hizmet edecek bir motor.
    biz ikinci el olarak çok düşük km de iken 48binYTLye vadeli olarak geçen ağustosta almıştık.kısa bir zaman geçmesine rağmen ikinci elde fiyatının araştırdığıma göre 43-44binYTL lere düştüğünü tahmin ediyorum.yani hızlı şekilde değer kaybediyor.olsun keyfi yeter diyoruz bizde. ikinci eldeki durumun şu dönemlerde bu arabayı almayı düşünenler için cazip olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.
    birde MTV ve kasko olarakta dert etmeyecekseniz iyi bir tercih olabilir.
    bu arabayı düşünen arkadaşlara faydalı olabilmesi için biraz yazıyı uzun tuttum.kusura bakmayın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 9 Ocak 2008; 18:18:10 >




  • güzel yol tutuşu ve frenler
    dışı siyah içi bej
    150 ytl ile 600 km
    daha 34 binde
    sessiz sakin
    küçümsemeye gelemez
  • 1994 model beyaz 1.6 şahin 105 bin km
    cok özel bi araçtır her yeri orj dir.11 yıldır bizde manevi değeri cok yüksek

    1999 honda civic 1.4 is gri a\t
    yol tutuşu otomatik ve 1.4 olmasına rağmen iyi gitmesi..forever honda
  • Hyundai Accent Era 1.4 97hp Akbak yüzünden Start modelini aldık.Yol tutusu çok güzel performansı güzel 7000km de birde donanımı olsa tam süper olacaktı.
  • 2000 nissan primera 1.6 comfort

    ---- iyi tarafları ----
    Sessiz (tıkırtı ve motor sesi konusunda özellikle)
    d sınıfı konfora ve diz mesafesine sahip (süspansiyon sessiz ve görevini yapıyor)
    kaliteli iç mekana sahip (yumuşak plastik)
    hayatımda kullandığım en kolay dozu ayarlanabilen ve dengeli (hiç bir yığılma veya aşırı abs titreşimi yok) fren sistemi.(buna en yakın hissi vw grubundan aldım)
    çok uygun fiyatlı bir japon
    baz modelinde dijital klima, abs esirgenmemiş.(2000 model c sınıfı araçlara bakınız)
    trigeri zincir
    siyah ve gri renk çok yakışıyor ama jant almak lazım
    uzun yol çok keyifli

    --- kötü tarafları ----
    direksiyon simidi biraz büyük
    uzunluğu yüüzünden park yeri bulamamak
    diz mesafesini fazla tutacağız diye bagaj hacminden çalmışlar
    oturma pozisyonu alçak olduğu için şehir içinde bazen görüş problemi yaşayabilirsiniz
    16 valf motor 3000 devire kadar güçsüz

    bu kadar yeter sanırım tavsiye olunur




  • 97 vectra var 2000 motor. iyi yanlarına gerek yok kötü yönleri sık arızalanan elektronik sistemi ve sert süspansiyonları. bu süspansiyonlar yüzünden arabayı satmayı düşünüyom valla.
  • 98 ford escort clx 1,6 cc 95 hp çelik jant yol tutuşu harika ses yalıtımı mükemmel. 1 depo benzinle ne kadar yaktığını henüz test edemedim.100 km de kaç litre yakar bilinmez. yanlız 20 ytl lik benzinle 100km gidilebilir sadece onu biliyorum en kısa zamanda 100km'de net yakıt yakmasını ölçücem
  • merhabalar


    aracım mitsubishi colt 1.3 invite amt




    araba hakkında genel bilgi. aks aralığı 2500 mm ki bu jazz note hariç bütün b segmenti araçlardan ve bazı c segmenti araçlardan daha geniş bir iç mekan sunuyor. iç mekanı çoğu b sınıfı hatta bazı c sınıfı araçlardan dan daha geniş. kısa ama tombiş bi araç yani. iç kaplama çok kaliteli. coltta yumuşak dokulu çoğu yer. tabi zevkler renkler tartışılşmaz ama dashboarrdın ihtişamı insanı direkt kaliteli bi araçta bulunduğu yönünde uyarıyor. camlar ultraviyole kalkanlı yani sıcak yaz günlerinde arabayı parkettiğinde diğer araçlara göre daha az ısınacak ( invite paketindedir dikkat )

    1332 cc ama 95 beygir ve 125 nm 6000 d dakkada.motoru smart forfour da kullanılan motorun aynısı. hatta kendisi 980 kilo pek hafif değil ama getz gibi bi tondan da ağır değil. sacı çok güzel içeri bastırdığında esneme payı az zaten 12 yıl paslanmazlık veriliyor. hollandada ki nedcar tesislerinde üretiliyor ki burası eskiden volvoların üretim yeriydi. üretim kalitesi açısından bi fikir vermesi için yazdım.

    standart 4 havayastığı +abs+ebd var.ncap çarpma testlerinde 4 yıldız aldı. ki bu 2 havayastıklı standart versiyon.tüm arabalar öyle ama yani yan havayastıkları ike belki 4 yıldızdan daha çok alabilirdi kim bilir. 5 adet 3 noktalı emniyet kemeri var. ön kemerler elektrikli ön gergili.

    oturma pozisyonu gayet yüksek mini mpv de diyebilirsiniz. kocaman bi ön camı var. ama uyarmak isterim sağ ve sol dönüşlerde bi süre bocalayabilirsiniz hatta hiç alışamayadabilirsiniz. A sütunları oldukça kalın.

    araç bilgisayarı var. ortalama hız ortalama tüketim anlık tüketim gidileb,ilecek km gibi verileri gösteriyor. dış hava sıcaklık göstergesi var sıcaklık 3 derecenin altına düştümü bipleyerek sürücüsünü uyarıyor. cd çaları başarılı 36 hafızalık fm mw lw dalga rds radyosu var. otomatik kliması var. sıcaklığ belirle o gerisini halleder. Oldukça iyi soğutuyor. 5 koltuk kafalığı var bu bence önemli bi yakınım boyun zedelenmesi geçirmişti vakti zamanında. kafalıkları sökmeyesiniz sakın. uzaktan kumandalı kilidi var ama ne hikmetse alarmı yok ama 180 ytl ye taktırabiliyorsun cenmax ayrı bi kumanda vermiyorlar arabanın orjinal anahtarı alarmıda kumanda ediyor hoş yani.torbido gözü ışıksız ve kilitsiz. şahinde bile torpidoda ışık var bunda yok. bende eskiden civic vardı ondada yoktu corolla vardı ondada yoktu. japnlar akşam torpidoyu kullanmyıor sanırım. ışığı yok ama torpidosunda 1.5 litre pet su şişesi alacak kadar bi küçük soğutucusu var. yazın faydalı olabilir koku önleyici özellikli polen filtresi var.

    koltuklar çok geniş ve rahat. arka koltuklara zaten inanmakta zorluk çekiyor insan ben 1. 80 im hala bi 10 cm veya daha fazla boşluk kalıyor ön koltukla ki öndede ben oturuyormuşum gibi ayarlıyken. ön yolcu koltuğu öne yatabiliyor. tek kapılı arabalardaki gibi.

    tavan çok yüksek 1695 cm

    kötü yönleri arka camlar elle açılıyor (invite paketinde) bagaj 220 metreküp. sınıfında en ufak 2 bagaj. standart büyük alana ihtiyacın varsa yani aynı anda hem 4 kişi taşıyacaksan hemde eşyan bu alana sığmayacaksa bu araba sana göre değil. arkaya bi valiz sığdırmak çok zor dik koyarsan şapkalığı eve bırakırsan belki o da zor. ama 3 kişi taşır bi koltuğu yatırırsan oraya bi buzdolabi bile girebilir koltuklar hiç yatmadan ( arka) ön koltuklar gibi öne gelebiliyor bi 15 cm kadar. bu seferde diz mesafesi daralıyor ama arkadakiler müsaitse bu şekilde de 315 metreküpe çıkartabiliyorsun arabayı. yok dersen ben bi başımayım hadi olmadı bi de kız arkadaşım eşim vb var. o zaman hiç sorun yok. arka koltukları yatır veya öne katla yada komple çıkar eve götür araba ticari araç gibi olsun

    gelelim gözlemlediğim kadarı ile yol performansına.

    hızlanmasına bişi diyecek olan çıkmaz sanırım araba hiç de küçük araba gibi durmuyor hani herbie kızdığında fırlayıp gidiyordu ya aha aynısı colt ta var. bi fırlıyor şöförü bile bazen şaşırabiliyor bu arabaya ne oldu diye.

    maksimum 210 km ye ulaştı u an 1.3 colt ile bir arkadaşımız o da son devirlerde değil. belki daha rahat bir şartta daha iyi gidebilir.

    yokuş çıkması çekişi vb çok güzel. 110 km ile sarsıntısız sıkıntısız viraj aldım bu sütlüceye giderken yukarıya milliyet gazetesinin oraya giden bi otoyol var ya oradaki ankara sapağının yanındaki viraj bilmem anlatabildimmi ama pek kolay bi viraj değil. yada şöyle açıklayayım aynı virajı civiclede aynı şekilde alıyordum. yani yol tutuşu gayet güzeş zaten arkada kullnılan sistem bu arabaya has bi sistem berteller diye bi firma ürtiyor sanırım özel bi sistem yani. araba lisffteyken baktım bütün yürüyen aksamda made in germany yazıyor sanırım smartla tek ortak yön motor ve şansıman değil

    frenleri çok iyi tak diye duruyor. 100km-0 km 39 m

    aynaları elektrik ayarlamalı ve elektrikli

    ve en sevdiğim kısımlardan birisi 195 55 r 15 alaşım jantları var ( 1.3 invite) ve bridgestone er 30 turanza lastikleri var.

    takıt tüketimi ilk aldığım benzini bitirdiğimde ölçtüm km de 0.22 ytl yakıyordu. (7.5 lt/100 km) fabrika verisi 4.9 şehirdışı 7 şehiriçi.mtor alıştıkça azalır dedi ustalar böyle kalsın ben razıyım gidip geldiğim yok günde 52 km sabahları şirinevler trafiğini kullnıyorum akşamları temde dönüyorum. hem şehiriçi hemde şehirlerarası yani.

    bakımları 15000 km de bir. araba 3 yıl garantili ama alırken bi 300 usd daha verirsen 5 yıl garantili oluyor.

    farları h7 ampul kullnıyor. aydınlatması gayet iyi. arka stopları büyük ve görülebilirliği yüksek. biraz tuhaf gelebilir ama ben gece lambasıyla fren lambasının ayrı olan arabaları çok seviyorum colt ta öyle.

    başka ne denebilir biraz da eletiri yaparsak süspansiyonları çok sert. her çukuru hissediyorsun . ama spor bi hava katıyor. ve kabin gürültüsü bu arabanın en büyük handikabı.

    arabada made in netherland yazıyor enreresan bi etiketi var sol kapının alt tarafında göstergeleri çok güzel alfa romeolar gibi ayrı ayrı yuvarlaklar içinde ben kız arabasıyım diye bağırmıyor farları elektrikl yükseklik ayarına sahip.orjinal egzoa kromajı var.

    şu an 36000 km de ne şanjıman ne de motordan en ufak bir sorun yaşamadım.

    bir kez torpido kapağım bozuldu oda benim hatam 1.5 yıldır değişen kapakta sorun yok.

    hayırlı günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 9 Ocak 2008; 20:00:51 >




  • benim aracimin artilari :

    ici oldukca genis boyum 1:90

    bagaji oldukca genis, klimasi cok guzel sogutuyor, parcasi ucuz ve servisi yaygin ve serviside ucuz, cok fazla teferruati olmadigi icin ariza yapma olasiligi ister istemez dusuyor, tipini begenebiliyorum, yakitta oldukca cimri ( eski megane I motoru 8v )

    eksileri ise : yalitimi zayif, plastik kalitesi zayif, motorun 16 v olmasin isterdim, orjinal lastikler ben ilk aldigimda kormoran adli michelinin yan urunu bir markaydi pek kaliteli degildi ( gerci hala onlar var ) sanirim degistirecegim, yenilerde var ama bende arkada bagaj acma kapama dugmesi yok

    genel olarak arabamdan memnunum

    gereksinimlerimi karsiliyor ve arabamin sinirlarini biliyorum ve ona gore suruyorum

    saygilar
  • 2005 model Renault Clio Symbol - 1.4/Authantique. Arabayı 2004 Ekim ayından beri kullanıyorum. Şu an 27700küsür km.'de. İş yerim ve evim hemen hemen arka sokakta olduğundan hafta sonları ve yazın tatillerde şehirlerarası kullanırım. Arabam tipik Symbol. Donanım olarak baz versiyon. Elektrikli ön camlar, sürücü hava yastığı, klima, radyo/teyp. Kliması beni yazın çok mutlu ediyor ve arabam bana şu an yetiyor. Vites kolu biraz kaba ve oturma şekli biraz yüksek. Bagajı geniş ama arkası biraz dar. Ben ve bizim ailedeki normal boyutlu aile üyeleri rahatça sığabiliyor içine. Sert girilen virajlarda kayabiliyor. Ama normal girdiğin zaman sorun yok. Klima açıksa eğer iyi kaptıramamışsan düzde, rampada bayabiliyor. İstanbul içinde bir depo benzin ile (44-45 litre alıyorum genelde) 500-550 km. yol yapabiliyorum. Şehirler arası da normal hız ile 700-720km. hatta bir keresinde 740 km. yol yapmıştım.
    Sınırları zorlamadığım sürece yol tutuşu, hızlanması yeterli bir araba. Donanım olarak şu an bana yetiyor.
    Herkese sevgiler, saygılar ve gönlünüzdeki arabalara erişmeniz dileklerimle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 9 Ocak 2008; 20:40:58 >




  • subaru impreza gt turbo 2.0 244 hp tam bir performans makinesi 4x4
    500 bin yakıyor biraz fazla ama hakediyor ama benim için ondan zevklisi yok özellikler boxer rumble sesi acayip keyifli bişi...www.gecesekizciyizbiz.com...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.