Şimdi Ara

Araplara Karşı Duyulan Anlamsız Nefret (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
2
Favori
9.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • araplardan nefret etmeyip kimden edelim sonuçta peygamber bile onlara gönderilmiş bize değil....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Merhaba ve Selam Arap şeyleridir ve Arapın şeylerini kullanmam. "Arap inanışlarıyla kafalanmamış" kişiyim , "inançsız" diye kendi çapında başkalarına sıfat yakıştıramazsın, sadece kendi adına konuşabilirsin.

    Arap sözcüklerinin Türkçe karşılıklarını da iletirim, buna da karışamazsın.

    Alıntıları Göster
    Merhaba fars kökenli diye biliyorum.
  • kız cocuklarını diri diri topraga dömen,sayısız put'a tapan,peygamberimize onca çile çektiren,bizi arkamızdan vuran bir ırktan bahsedıyoruz.Sevmek için bir sebep söyleyın bakalım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Setunfayks

    Merhaba fars kökenli diye biliyorum.

    Alıntıları Göster
    Sonuçta bizim dilimiz değil. Bonjorno Hola gibi. Türkçemiz tektir.

    Kısaltmaları var bir de "SA" "AEO" gibi. Arapın şeylerini kullanan kullanabilir, ben kullanmam. Arapın inanışlarını takip etmem. Arap ibadet yöntemleriyle işim olmaz. Bu nefret etmek değil, Sadece ben Arap değilim, Türküm demek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ussaki

    Bu mesaj silindi.
    Ne dediğini bil de konuş. Arap yarımadasında şehit olan Türk askerlerimizin kanını hiçe saymak demektir bu laf. O arap kırıntıları yüzünden olanları bilmiyor musun ? Arap sayısı Türk sayısından fazla değildir zira Araplar İngilizler ile birlikte olmuştur.Bugün filistinin bayrağı bile o osmanlı karşıtı arap komutan bayraklarındandır.Okumadan bilmeden yorum yapmayın.
  • Anlamsız değil adamlar direkt nefret sebebi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an düzenlenen operasyonu o çok sevdiğiniz arap kardeşleriniz kınıyor. Bizim askerlerimiz orada ateş altındayken elin surisi burada nargile içip keyif çatıyor. Aslında bu bile tek sebepken bir de geçmişte olanlar var tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Irkçılığa karşıyım ama araplar istisna benim için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiyeli araplar iyidir urfa mardin buranın arapları çok iyidir ama dünya genelinde bazı araplar Türkiye'nin karşısında oluyor ondan tepki veriyorlar insanlar galiba
  • Ya ne kadar boş bir konu açmışsın. Sen bunu git önce araba sor neden Turkten bu kadar nedrer ediyorsun diye. Araplarin içinde bizi tek seven ve bize zamanında da ihanet etmediği gibi hiç bir şekilde ihanet etmeyecek Katar'dır. Gerisinin ben anasını.......

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Setunfayks kullanıcısına yanıt
    Ben ne dediğimi biliyorum araplar bize ihanet etti dediğin nokta suudlar başta olmak üzere bir kaç arap aşiretinin ihanetidir. bu ihaneti tüm arap dünyasına mal etmek yıllarca oluşturulmuş önyargının sonucu yada kötü niyet

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ussaki U kullanıcısına yanıt
    Hangi Arap aşireti Osmanlı'nın yanında yer almış peki onu de bir. Bir kaç Arap aşiretiymiş. Bu váhabi köpeklerini savunacağın kadar kendi milletini savun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Fars, Selam Arap kökenlidir. Arap inanışlarından kastın İslam olması gerek sanırım? İslam arap değil bütün evrene gönderilmiştir. Bu kitabımızda açık açık belirtmektedir. Diğer dinlere mensup isen İncil-Yuhanna 14. sure 30. ayette peygamber efendimizin geleceği, Hz İsa'dan sonra yeni bir peygamber geleceği ve bu kişinin dünyanın reisi olacağı açıkça yazılmıştır. Keza Tevrat ve Zebur'da öyle. Şimdi sen diğer tüm musevilere saygı duyuyorsunda İslama mı duymuyorsun? Bu problem sende olduğunu göstermektedir. Arap sözcüklerin Türkçe karşılıklarını iletebilirsin bu beni bağlamaz. Ama çevirisini yapıyorum ayağına yalan yanlış bilgiler verirsen ben orada konuya müdahil olurum. İnansız diyerek sıfat yapıştırmam biraz önceki cümlelerimde gördüğün üzere kendi çapımda değil, mantık yolunda ilerleyerek söylediğim bir kelamdır. İslamiyet hak dinidir ve bu ispatlıdır. Tüm kutsal kitaplarda da ispatlıdır, tüm suhuf kitaplarında da ispatlıdır. E madem ki İslamiyet şuan hak dini olarak ispatlı bir din, sen İslamiyete inanmıyor isen inançsız birisindir. Bu kadar basit. Gerçi sizin gibiler önünüzde Kuranı Kerim gibi eşsiz edebi ve mucizevi eser varken onu anlayamıyorsunuz. Benim söylediğim 3-5 kelamı nasıl anlayacaksınız öyle değil mi?




  • Klaore K kullanıcısına yanıt
    Selam yahudilerin shalom undan türemiştir ,araplar da zaten aynı kökenden gelmişler kendi aralarında zamanla dinler uydurup sınıflandırmışlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saiki kullanıcısına yanıt
    O zaman ki israiloğulları zaten gayet iyiydi. Ne zaman ki uydurma olmayan gerçek hak dini İslamiyet yeryüzüne peygamber efedimize vahiy yolu ile indirildi yahudiler sapıtmaya başladılar. Uydurma dinlerle bizim işimiz yok, günümüzde hindistanın bir bölümü fareye tapıyor. Saygı duyarım isterse ayakkabı bağcığına tapsın beni bağlamaz. Mutlaktır ki hak dini şuan herkese inmiştir ve ulaşmıştır. İsteyen sarayın içine gelir isteyen gelmez bu da keza beni bağlamaz. Ancak hiçbir dine mensup olmayıp dinleri karalama yapmakta acizlikten öte değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klaore K kullanıcısına yanıt
    Amaç din tartışması değil zaten yahudilerden süregelen selamlaşmayı bir Türk olarak benimseyip kutsal bir şey gibi kullanman doğru değil.

    Toplum olarak çok fazla asimile olmuşuz maalesef.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Casablanca

    Yeni kimliklerde din yazmıyor, sen de ufaktan geç yeni kimliğe

    Ben de ülkenin büyük çoğunluğunun "gerçek" Müslüman olduğunu düşünmüyorum. Müslümanım diyor ama İslam'a dair yaptığı hiçbir şey yok. En son ne zaman Cuma kılmış onu bile bilmiyor. Namaz kılanı da yalan konuşuyor, dedikodu yapıyor, küfrediyor, vergi kaçırıyor, hak yiyor, yaşına bakmadan sokaktaki karı kızı kesiyor vesaire.

    Müslümanım demekle olmuyor bu iş. Bu dinin büyük sorumlulukları var ve belki de en zor semavi dinlerden biri. Ya tam layıkıyla yerine getireceksin ya da Müslümanım diye kendini kandıracaksın. Aslında Müslüman görünümlü Deist'siniz haberiniz yok.
    Buna sen ben karar veremeyiz buna Allah karar verir, ben bunu bilirim buna bakarım. Sana ona buna ben cuma namazına gidip bak ben müslümanım ayağı yapmıyorum yapmama da gerek yok benim derdim Allah 'a karşı görevlerimi yerine getirip getirememem.

    Yeni kimliklerde olmadığını biliyorum yakında zaten ailecek yeni kimliklere geçeceğiz.

    İnsanlara bakarak sen müslümansın işte sen müslümanlığı yerine getirmiyorsun demek saçma çünkü sen Allah değilsin ve bunu deme hakkına sahip değilsin. Her koyun kendi bacağından asılacak, ben sana karşı yüz kere müslüman olduğumu göstereyim ama senin yanında olmadığım zaman gidip kötülük yapayım seni kandırsam ne değişir Allah 'ı kandırabilecek miyim!




  • Saiki kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ozaman pizza ve makarna yeme italyan işi, kültürü. Latin alfabesi kullanıyoruz Atatürkü de kına ozaman Türk alfabesi getirmedi diye. Üretimini yapamadığımız telefonları teknolojik aletleri alma ozaman sonuçta patenti Türk değil. Asimile olmadığımız ne var? Bütün kültürümüz zaten farklı kavimlere dayanıyor. Arapları yerden yere vuracağım diye saçma sapan konuşuyorsun öyle kendince işte. Madem Türklüğü savunuyosun dünyadaki Türklüğe ait hiçbir şeyi kullanma ve karşı çık bu duruma. Mesela vestel marka telefon kullan, git eminönünde 50 tlye satılan nixe marka Türk yapımı çakma ayakkabıları giy. 5 tlye pazarda satılan abidas marka Türk konfeksiyonlarında üretilen tsörtleri giy. Madem bir ideoloji üzerinden ilerliyosun Türklüğü benimsiyorum ama bana ordan bi ice white mocha verir misin demekten geri kalmıyorsundur heralde. Şov yapmayı bırakta net ol gökkuşağı gibi renkten renge girme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.