Şimdi Ara

Araştırma: Sosyal medya, gençlerin zihinsel sağlığını kötü etkiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araştırma: Sosyal medya, gençlerin zihinsel sağlığını kötü etkiliyor



    Sosyal medya kullanım yaşının 5'e düştüğü bir döneme girmiş bulunmaktayız. Özellikle de ergenliğin başlangıcında artan sosyal medya kullanımı ile birlikte bağımlılıkta artmakta. Bir ebeveyn olarak sosyal medyanın çocuğunuzu nasıl etkilediğini veya kız çocuklarını mı yoksa erkek çocuklarını mı daha çok etkilediğini hiç düşündünüz mü? Oxford ve Cambridge Üniversiteleri tarafından yapılan yeni bir araştırma, merak ettiğniz tüm soruların cevabını bulmanızı sağlayacak.



    Ayrıca Bkz.İngiltere'den Türkiye'ye plastik atık ithalatının son durağı: Adana



    Oxford ve Cambridge Üniversitelerinin yakın zamanda yaptığı yeni bir araştırmaya göre sosyal medya, ergenlik dönemindeki gençlerin zihinsel sağlığını büyük oranda kötü etkiliyor ve gençleri mutsuzluğa yöneltiyor. Daha önceki birçok araştırma zaten sosyal medyanın yaşam kalitesini düşürdüğünü göstermişti. Yeni yapılan araştırma ile bu bilgi, bir kez daha kanıtlanmış oldu.



    Veriler, sosyal medyaya maruz kalma ile yaşam memnuniyetini ölçen birkaç farklı temel faktör (okul, yaşam, görünüm, aile vb.) arasında negatif bir ilişki olduğunu gösterdi. Aşağdaki grafikten de görüldüğü üzere 10-15 yaş arası çocukların sosyal medya kullanımı ne kadar artarsa yaşam doyum puanları da o kadar düşük çıkmakta.



    Araştırma: Sosyal medya, gençlerin zihinsel sağlığını kötü etkiliyor



    Sosyal medya, kız çocuklarını daha çok etkiliyor



    Yukarıdaki grafikten anlaşıldığı üzere kız çocukları, sosyal medyadan erkek çocuklara göre daha çok etkileniyor. Üstelik ergenliğe giriş yaşlarında sosyal medyanın etkisi daha da artıyor. Ergenlikte artan sosyal medya kullanımı ise 19 yaş ve sonrasında yaşam doyum oranını düşürmekte. Araştırmayı yürüten Cambridge Üniversitesinden Amy Orben, "Sosyal medya kullanımı ile zihinsel refah arasındaki bağlantı açıkça çok karmaşık. Beyin gelişimi ve ergenlik gibi bedenlerimizde ve sosyal koşullarımızda değişiklikler ortaya çıkıyor. hayatımızın belirli zamanlarında bizi savunmasız kılmak için.” açıklamalarını yaptı. 



    Ancak yapılan araştırma sosyal medyanın tamamen kötü olduğunu göstermiyor. Araştırma sonucunda gençlerin sosyal medyayı ne amaçla kullandığına göre bireyleri etkileme şeklinin değiştiğini gösteriyor. Bu konuyu Oxford Üniversitesinden Andrew Przybylski, "Bu durum, sosyal medyanın iyi veya kötü olmasıyla ilgili değil. Gençlerin neyin peşinde olduğuyla, onu neden kullandıkları ve bu konuda ne hissettikleriyle ilgili." sözleriyle açıkladı. 



    Sosyal medya yalnızca gençleri değil yetişkin bireyleride etkiliyor



    Araştırma: Sosyal medya, gençlerin zihinsel sağlığını kötü etkiliyor



    Araştırma sonucu hazırlanan grafiğin devamı, yetişkin bireylerin de sosyal medyadan fazlasıyla etkilendiğini gösteriyor. 10 ila 80 yaş aralığındaki 72.287 İngiliz katılımcıyla yapılan araştırma, sosyal medya kullanımı ile yaşam kalitesi arasındaki ilişkinin her yaş aralığında ortalama olarak aynı derecede zıtlık içerdiğini gösteriyor.




    Kaynak:https://www.nature.com/articles/s41467-022-29296-3







  • Sadece gençler değil kullanan herkesi etkiliyor dh forum kısmıda bundan farklı değil bıraksan birbirlerini parçalayacakmışcasına atarlanıyorlar.

  • Etkiler tabi, ülkenin gerçek hâlini görüyoruz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her yüzyılda ortaya konan çıkan yeni şeyler her zaman için önce gençleri kötü etkiler çünkü yaşlılar eski kafalı olduğu için yeni şeylere kafaları basmaz veya etki altına girmezler.

    Rock müziği kötü etkiler, punk kötü etkiler, pop kötü etkiler, bilmem ne modası kötü etkiler, bilmem ne etkinliği kötü etkiler. Böyle sürer gider. Sonra o gençler bu şeylere alışır yeni gelen nesil yeni bir moda çıkarır o da onları kötü etkiler.

  • Burda suçlu olan sosyal medya değil ikiyüzlü sosyal medya kullanıcılarıdır.

  • Hadi canım?? Bunun için üniversite araştırmasına gerek yokki abicim, insanların 2000- 2022 arası değişimine bakın dünya çapında neyin sebep olduğunu baya baya belli oluyor.

  • çok merak ediyorum
    kötü etkilenen cocukların maddi durumları ne seviyede. acaba aynı araştırmayı aynı seviyede sosyal medya kullanıp aileden zengin bireylerle yapsalar sonuç değişir mi

  • 1nisan şakası yapmışlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sosyal medya insanlığın en büyük sorunu çocuklar 7-70 e herkezi etkiliyor bakıyorsun misafirliğe gidiyorsun kadın kocasına bak meltemler Amerika'ya gitmiş helal olsun kocası gezdirmedik yer bırakmadı.. Sonra biz nereye gidelim bu yaz filan diyor.. Adam bu benzin fiyatlarınla hiç bir yere gidemem diyor ulan misafirlikteyiz biz gidene kadar kadının surati duvar bir Tripler sonra giriyor canlı yayına ulan biz varız biz sonra yayına bağlanıyor Merve diyor bu yaz sizin yazliktayiz.. kendini kabul ettiriyor adam da bu sefer sürat başlıyor.. genç nesilde ise takipçi sorunu ve gösteriş başka birşey yok yok benim bu kadar takipçim var a bak bu buraya gitmiş bizde gidelim resim atalım tamamen heves ozentilik başka birşey değil bir gencin elinden sosyal medyayı alın sanki ailesini kaybetmiş gibi surat görürsünüz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Devasa bir etki ettiği doğrudur. Sadece Sosyal medya öncesi ve sonrası insanların davranışlarını karşılaştırsanız yeterli.

  • joven kullanıcısına yanıt

    Ne yazdın da sinirlendirdin insanları kim bilir? Kes edebiyatı!

  • Şu tiktok gördükce zaten iyice anlaşılıyor olay.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.