Şimdi Ara

ARC Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar PANASONIC SC-PT90EG-K ev sinema sistemini HDMI v1.4 kablo ile LG 40C650 TVye bağladım. Ev sinema sisteminde ARC (Audio Return Channel) özelliği var ve TV de bunu destekliyor. Fakat ben TV nin sesini ses sisteminden almayı başaramadım.

    Aslında belirtiler olacak gibi gösteriyor ama sesi alamıyorum. Mesala sinema sisteminden mode'u ARC'a aldığım zaman TV otomatik olarak kendi sesini kısıyor ve sesin sinema sisteminden verildiğini gösteriyor. TV kumandasından dahi ses açıp kapadığımda TVye değil ses sisteminin ses seviyesine etki edebiliyorum.

    Ancak ses sisteminden ses alamıyorum.

    Forumdaki açılmış konulara baktım. Önerilerden bazılarını denedim. Mesala TVde genellikle HDMI-1 girişinin ARC desteklediğinden bahsediliyordu bu sebeple 1 de dahil olmak üzere bütün HDMI girişleri test ettim.

    Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

    Yapılması gereken başka ayarlar var da ben mi beceremedim bu işi?







  • receiverın ARC ozelligi var mı? ben de aynen senin gibi ARC kullanarak sistemimden ses alıyorum. Bir de TV'de sadece 1 tane hdmi çıkışında ARC özelliği olabilir. ona dikkat et. Hangi HDMI çıkışında ARC özelliği olduğunu öğren, o çıkıştan kabloyu bağla receiver'a

    edit : bu mesajı yazarken yazdıklarını tamamıyla okumamıştım.

    Amfinin hangi çıkışından tv,yi bağladın? amfininin kanalını açmamış olabilirsin. yani hdmi-3 e bağladıysan amfinin hdmi-3 kanalını açtığından emin misin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airlach -- 17 Mayıs 2011; 16:59:33 >
  • Receiver üzerinde 1 tane hdmi bağlantı noktası var oraya bağladım ancak TVnin arkasındaki HDMI girişleri tek tek denedim. Dediğin gibi bir sorun olabilir. Ancak bahsettiğin konuyu biraz daha açabilirsen sevinirim. Kanalı açmak derken ne demek istiyorsun?
  • amfinin kanallari var ya, aux/game/hdmi1-2-3-4/sat/vcr/bluray.... tek tek denedim demissin. hepsini denerken amfide dogru kanalin acik oldugunu kontrol ettin mi? amfinde kac tane hdmi out var? (in degil out) 1 tane ise problem yok ama 2 tane varsa onlarinda 1 tanesi arc destekler. ayrica mafi de arc modunun acik oldugunu kontrol et. bilmiyorum baska aklima fikir gelmiyor?
  • bu arada ARC sayesinde bilgisayari da amfiye baglayabilirsin. tabi tv uzerinden. amfiler bilgisayari direk goremez fakat bilgisayari TV ye hdmi uzerinden bagla (ARC olmayan bir cikistan tabi), sonra arc cikisini amfiye bagla, bilgisayardaki her sesi kolonlardan alabilirsin. internetten dizi mizi izlerken, youtube den video izlerken sesi kolonlardan almak oldukca tad verebiliyor bazen. o yuzden arc olayini halletmeni oneririm
  • Yok arkadaş yoook ben bu ARC işine uyuz oldum. Olmuyor yaa Teknik servisleri arıyorum adamların haberi bile yok o ne yaa diyolar!!!
    Yok mu yardımcı olacak biri yaa 40 C 650 de ARC kullanan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahimyuksel

    Yok arkadaş yoook ben bu ARC işine uyuz oldum. Olmuyor yaa Teknik servisleri arıyorum adamların haberi bile yok o ne yaa diyolar!!!
    Yok mu yardımcı olacak biri yaa 40 C 650 de ARC kullanan?


    ülkemizdeki teknin elemanları teknik kullanıcı gelişimine ayak uyduramıyor malesef eski tv tamircileri hala usta diye iş alıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.