Şimdi Ara

Arçelik 5276NFIY A++ No Frost Buzdolabı İncelemesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
4
Favori
12.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utku2304

    Zaten boschta dediğim gibi en fazla 5 milim oluyormuş dondurucu kısmında . Annem senede bir zaten buzdolabını temizler . Afedersiniz yemekleri çıkarır rafları cifle ovar falan içini de bir temizler ooooh mis gibi olur. Zaten temizleme aparatı varmış . Ne gerek var şimdi no frostlara 3000-4000 verene kadar ,a+++ sınıfı bosch low frost kombi alırım daha iyi. Ama bizde yükseklik sıkıntısı var . Dolabı kırmamz lazım da Allahtan mutfak dolabına birleşik değil

    ben alırsam yine bosch alırım suanki hic arıza vermedi sadece kopresör kapanırken pat diye ses geliyor umursamıyoruz




  • bilalkendisin0606 kullanıcısına yanıt
    Bizimki hala devam . Günde 3 kwh den fazla harcıyor. Bana göre ben hemen atardım bu buzdolabını . Yılda harcadığı elektrik parasıyla bu buzdolabı alınır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utku2304

    Bizimki hala devam . Günde 3 kwh den fazla harcıyor. Bana göre ben hemen atardım bu buzdolabını . Yılda harcadığı elektrik parasıyla bu buzdolabı alınır

    bizimkide cok eletirik harcıyor cift motor olduğu icin
  • bilalkendisin0606 kullanıcısına yanıt
    Bizimki lg üretimiymiş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Bu arada bizim dolabın da bilgilerinde 45db yazıyor ama 42-43 civarı ölçüyorum. Kompresör sesi inanılmaz düşük neredeyse duyulmuyor ama fan sesi yani uğultu fazla gibi bu da sanırım üç fanla çaışmasından kaynaklanıyor. Bir şey de dikkatimi çekti bugün babannem gildeydik mutfakta oturuyordum onların dolabın kompresörü çalışmaya başladı ilk devreye girdiğinde inanılmaz yüksek çıkıyor sesi bir dakika kadar geçtikten sonra ses gittikçe azalıyor ve duyulmayacak kadar sessizleşiyor. Bizimki de aksine kompresör devreye girdiğinde çok az sesi geliyor aynı anda fanlar da devreye giriyor kompresör sesini neredeyse tamamen bastırıyor ve uğultu sesi duyulmaya başlıyor.

    fanlardan dolayı uğultu duyman normal ama ses db olarak yüksek değilse sorun yok bence açıkçası ben rahatsız olmuyorum sonuçta yatak odasında değil mutfakta duruyor ama 60 db falan olsa her yerden duyulur




  • -OD- kullanıcısına yanıt
    Ölçümlerde 45 olduğunu hiç görmedim rahatsız etmiyor zaten sessizlik olunca uğultu fazla gibi geliyor o da sorun olmuyor 42-43 db ses, dediğin gibi mutfak sonuçta yatak odası değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • foruma faza giremiyorum gec yazmak zorunda kaldım .bu cihazı kotuleme gıbı bır amacım yok bende bunun bır ust serısını kullanıyorum oda arcelik marka.benım derdım bu dolapları karlanma yaptırarak sogutma yapmasına ragmen cok fahıs fıyatla satmaları bu sistemin cok daha ucuza satılması gerekiyor sizi sadece bilgilendirme amaçlı yazdıklarım .koydugum resme gelince gaz problemi tıkanıklık mevcut o resimde
  • since1910 S kullanıcısına yanıt
    Anladım keşke direkt fiyat konusundan girseydiniz yanlış anlamazdım yalnız biz zaten uygun aldığımızı düşünüyorum hem de bu sistemi tam olarak çözdüm şimdi açıklayayım. Bu dolabın soğutucu kısmının arka duvarı low frostlardaki gibi soğuk yüzey oluşturuyor ve fan sayesinde de buzdolabı üst raflardan aldığı havayı kanalın içindeki o soğuk yüzeyden geçiriyor ve tekrar raflara gönderiyor bu sayede her rafın sıcaklığı da eşit oluyor. Dışarıdan da hiçbir şekilde içeriye bir hava üflemesi söz konusu olmuyor. Yani dolabın iki bölmesi de birbirinden tam bağımsız çalışıyor. Bu güzel bir şey iyi bir teknoloji yani, bu özellikteki dolabların da da yüksek fiyata satıldığı markaların isimlerini yazmıştım zaten. Bu arada bu nemi koruma işi de annemin hoşuna pek gitmedi çünkü o eski no frostta maydonozları kurutuyordu sonra da kavanoza kuyordu başka zaman kullanabilmek için ama bunda da aynı şeyi yapmak istediğinde maydonozlar kurumadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba hayırlı olsun, acaba bize de aynı fiyattan alablirmiyiz?
  • isikdeniz kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bulunduğunuz yerdeki bayiyle alakalı biz sivas merkezde sorduk en düşük 2250 peşin olur dedi ilçesindeki de ilk önce öyle demişti sonra düz 2000 yaptı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, buzdolabını alalı 3 ay oldu memnuniyetimiz ilk gün ki gibi devam ediyor. Soğutması, dondurması, yiyecekleri koruması olsun gerçekten başarılı bir model. Mavi ışık ilk başlarda bana inandırıcı gelmemiş olsa da artık etkisinin olduğuna eminim. Buzdolabı almayı düşünenlere gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu görünce geçen dediğim defrost oluğunun tıkanması meselesi aklıma geldi.

    Dolabı düzelttim. Kapısı kapanınca 3-4dk boyunca açmak imkansızdı (vakum yapıyordu) Bir de su akıtıyordu. Deliği açınca hepsi düzeldi. Karlanma aşırı boyutta değil, statik dolaplarda nasılsa aynı.

    Bence nemi koruyarak soğutması çok önemli ve gerekli. Mavi ışıktan ziyade tazeliğin iyi olması kesinlikle nemin daha yüksek olmasından kaynaklı bence. Şahsen mavi ışığa inanmıyorum ben.

    Bir de dondurucu kapağını kapatıp açınca su borularından şiddetlice su akıyormuş gibi bir ses geliyor, aynı durum sende de var mı? Vakumu dengelemesinden kaynaklı gibi geldi bana.

    Kapalı hali:

    Hava üfleme menfezini söktükten sonra soğutucu arka duvar:

    Tıkanan bölge:


    Temiz halini çekemedim ama bir güzel temizledik sonra tabi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 6 Ekim 2014; 13:16:11 >




  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Temizlemesi kolay oldu mu aynı başımıza gelirse nasıl çözüleceğini ben de öğrenim

    Bu nemi koruma düzeyi de gerçekten dediğin gibi çok önemli ve bu dolap da başarılı gibi de görünüyor. Annem eski no frostta maydonozları yayvan bir tabağa koyup kurutuyordu dolapta, kuruması bir kaç gün sürüyordu onda ama bunda kurumuyor maydonozlar taptaze kalıyorlar o yüzden artık kurutmak istediğini dolaba koymuyor

    Kapakları kapatınca dediğin ses olmuyor sadece bazen soğutucunun kapağını kapatınca düşük seviyede ve kısa bir ıslık sesi geliyor ama o da her zaman olmuyor. Video çekim dedim biraz önce olmadı o ses.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sökmesi çok kolay, tepedeki 2 vida sadece. Gerisi tırnaklı, çıt çıt açılıyor sırayla :)
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Tamam biraz zaman geçsin açınca ben de fotoğraf yüklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up
    Bir yılı geçti ve memnuniyetimiz devam ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bu da güzel ürün tabi bana göre 2500₺ yi kesinlikle haketmiyor ederi en fazla 2000₺. Bu buzdolabının raf düzeni bence fazla kullanışlı değil kombi tipi buzdolablarının raf düzeni daha kullanışlı onun dışında güzel ürün bir de mavi ışık hikaye bence sebzeleri meyveleri asıl taze tutan şey nem ancak görünümü çok hoş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz zaten 2000 liraya aldık, parasının hakkını veriyor. Raf düzeni gayet kullanışlı daha bir kere keşke şurası da şöyle olsaymış demedik ne koyduysak sığdı içine de. Mavi ışık hikaye midir bilmem ama sebzelerde meyvelerde koruma düzeyi yüksek. Teyzem de kombi tipi bosch aldı ne doğru düzgün soğutuyor ne de kullanışlı buluyor. Normal almadığı için pişman. Onun dolabında dereceyi 2 ye düşürünce sebzeleri donduruyor o yüzden 7 derecede kullanıyordu içtiğimiz sudan bir şey anlamıyorduk izmirin sıcağında. Bizimki de 2 derecede çalışıyor ama hem senzelerde donm yok hem de soğutması çok iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız aynen. Bosch ların soğutması no frost buzdolablarının dengesiz biraz dediğiniz gibi. Bende de aynı durum var ayarını düşürdüğüm zaman sebzeler donuyor. Ve de kapı arkaya çarpıyor. Doğrudur ben sadece fikirlerimi belirttim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Ne güzel 👍👍👍👍 bende ileriye Beko nun kombi tipi buzdolabını düşünüyorum ama çok pahalı maalesef 3000₺

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.