Şimdi Ara

Arcelik 8147 CMK kopurmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Arcelik 8147 CMK camasir makinasi ne toz deterjanda ne de sivi deterjanda 'pamuklu 30-40 hatta 60 derecede' bir turlu kopurmuyor. Su desen gozukmuyor bile. Bugun 2 ölçek agzina kadar dolu toz deterjan koydum. Banamisin demedi makina. Annemin eski makinasi da Arcelik. Masallah kopuklu kopuklu ne guzel yikiyor. Anlamadim gitti. O kadar para verdik birde. Acaba benim makinada mi bir sorun var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odilya -- 13 Ocak 2017; 17:32:28 >



  • Anladığım kadarıyla köpük ile temizliği birbirine özdeşleştirmişsiniz ki temizlemenin ana unsuru köpük değildir.

    Yani az köpürüyorsa temizlemiyor gibi bir algı oluşmasın sizde, var benim bildiğim insanlar ki bulaşık süngerine bildiğin tepeleme bulaşık deterjanı dökerler ki bu hareketteki sonuç çok farklı yerlere varır bunlardan birisi o kadar deterjanın o el kadar süngerde durması mümkün değil dökülecek veya akıp gidecek, ikincisi bu kimyasalların ARINDIRILMASI zordur bu nedenle çok iyi durulama veya çok uzun durulama süresi gerektirir yoksa bildiğiniz deterjan ile beslenirsiniz. Bu basit bir örnekti zira çamaşır ve bulaşık makinelerimizde de durum farklı değildir. Öncelikle yapmış olduğunuz TEPELEME deterjan doldurmak ayrı bir yanlış harekettir zira az deterjanın olumsuz sonuçları olduğu gibi çok deterjanın da olumsuz sonuçları vardır.

    Gelin buna yıkama mantığından örnekle bir bakalım. Çamaşır yıkamadaki ana unsur aslında biraz çamaşırı DÖVMEK tir ki bu nedenle tambur içerisindeki ÇIRPICI (veya başka isimleride var) dediğimiz o plastik unsurlar çamaşırı yukarıya doğru alıp sonra tamburu alt bölümüne düşmesini sağlayarak çamaşırı halk tabiri ile yere çarparlar. Aslında çok eskilerde dere kenarlarında dönemin kadınları nasıl ki TOKAÇ denilen o tahtalarla çamaşırları döverek temizliyordu ise, burada da durum farklı değil, sadece daha teknolojik :)

    Peki çok deterjan veya çok köpük olursa ne olur? çok basit, makine köpüğün yarattığı yastıklama etkisi nedeniyle dövülemez, gayet narin bir şekilde deterjanlı suya sokup çıkartmış gibi olursunuz ki bu durumda makine kullanmanıza gerek olmaz zira çeşmeyi açıp leğendeki deterjanlı suya çamaşırınızı sokup çıkarıp asıp kurutmanız ile eşdeğer bir hareket olmuş olur :)

    Çamaşır ve bulaşık makinelerimizde belli oranda köpüklenme makbul olmakla birlikte çok köpürme hem sorun teşkil eder, hem de sünger ve bulaşık deterjanı örneğimizde olduğu gibi durulama aşamasında sorun yaşanır. Makinenizin gelişmişliğine göre tepkiler değişir. Klasik bir makine kullanıyorsanız ''Çıktığı kadar ne yapalım'' der ve o deterjandan arınmamış hali ile sıkmaya geçer ve işini bitirip o deterjanlı çamaşırı size teslim eder siz de öyle giyersiniz veya O tabakta yemek yersiniz, veya makine gelişmiş ise durulumanın iyi olmadığını algılayarak ekstra durulamaya girer ve hem elektrik hem de su sarfiyatına girmiş olursunuz.

    Makinede köpük olup olmadığından ziyade, yıkama performansının sonuçlarına bakmanız tavsiyedir




  • Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Ne yapalım alışmışız biz o makinada köpük görmeye :)

    Ben beyazlar bekledim şekilde çıkmadığı için o nedenden dolayı bunu köpük ve su etkisine bağlamıştım. Zaten bildiğim kadarıyla çok tasarruflu bir makina su ve elektrik konusunda. Makinayı az doldurup birde o şekilde deneyeceğim dövme etkisi için. Umarım istediğim sonucu alabilirim.

    Tekrar teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • odilya O kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, iyi günlerde kullanınız
  • Ek olarak Makinenizde ilave su tuşu varsa her yıkamada basmanizi oneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.