Şimdi Ara

arcelik demek cın malı demek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orjinalden alıntı: lifeinmydream
    Türk malından esas kasıt Türk sermayesidir... Malın illa ki Türkiye'de üretilmesi değildir... Bu nedenle Arçelik ürün alanlar kendi ifadenizle kazık yemiş olmayacaklardır.... Beğenip beğenmemek ayrı, kavram kargaşası yaratmayalım lütfen...
    Sonuçta cihazda made in China(Çin malıdır)yazmayacak mı?O fabrikada Türkler mi çalışacak?Büyük ihtimalle Arçelik oradaki hazır üretim bantlarını kullanacak.Yani tasarım arge vs de Çin malı oalcak.O zaman sırf sermaye için Türk malı denmesi mantıklı mı?O cihazlarda Made in Turkey yazmayacak sonuçta?



    made in turkey yazıp yazmamasına takılırsak yol kat edemeyiz düşüncesindeyim... artık global bir dünyada yaşıyoruz... önemli olan artık çalışanlar ya da üretilen yer değildir... önemli olan sadece ve sadece markadır... candogan62 siz de takdir edersiniz ki bugün coca-cola'sında mc donalds ına kadar yiyecekten kırtasiyeye kadar tüm sektörlerin lider şirketleri artık ürünlerini farklı alanlarda ürettirmektedirler... ancak bu durum onların değerlerinde azalmanın tam aksine artmaya yol açmaktadır. şimdi abdli olsak bak bu türkiye'deki mc donalds'ta türkler çalışıyor bir tek abd'li yok o bizim malımız değil mi diyeceğiz? yapmayın lütfen bu örneklendirmeyi pek çok şekilde genellendirmek mümkündür... abd'de yediğimiz burger'le burda yediğimiz arasında hiçbir fark yoktur... önemli olan kurumsallaşmaktır... kurumsallaşan firma daha ucuz maliyetler kendisine yaratmak için farklı ülkelerde tesisler açabilir... bu durum onun kalitesinden ödün vermez.... bugün türkiye'de kaç tane yabancı firma hizmet üretiyor, bankasından, sigarasına kadar bakın tekrar altını çiziyorum....

    arçelik çinlilere satılsa %51'i yabancı sermayeye geçse katılırım size... artık türk malı olmaktan çıkmıştır o zaman ancak durum farklı...

    kavramları karıştırmamak lazım....

    antiparantez: sanki türk mallarımız çok kaliteli ya!!! çin'e laf atıyoruz!!!




  • Dediğinizi anlıyorum ve katılıyorum.Benim demek istediğim insanlar Arçelik'i Türkiye'deki tesislerde üretiliyor,bizim işçimiz çalışıyor insalarımız ekmek yiyor diyerek satın alıyorlar.Siz de takdir edersiniz ki Çin'den buraya gelen bir makinede bu nitelikler yok.Benim demek istediğim buydu.
    Arçelik'in burada ürettiği malları zaten felaket,Çin'e girince de durum pek değişmez diye düşünüyorum.Ama yine de halkımız kazıklanacak.Çünkü Arçelik ne olursa olsun kalitesiz malını en prestijli markalardan daha da pahalıya satacak burada bundan eminim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    Dediğinizi anlıyorum ve katılıyorum.Benim demek istediğim insanlar Arçelik'i Türkiye'deki tesislerde üretiliyor,bizim işçimiz çalışıyor insalarımız ekmek yiyor diyerek satın alıyorlar.Siz de takdir edersiniz ki Çin'den buraya gelen bir makinede bu nitelikler yok.Benim demek istediğim buydu.
    Arçelik'in burada ürettiği malları zaten felaket,Çin'e girince de durum pek değişmez diye düşünüyorum.Ama yine de halkımız kazıklanacak.Çünkü Arçelik ne olursa olsun kalitesiz malını en prestijli markalardan daha da pahalıya satacak burada bundan eminim.


    YAŞINDAN ÖTÜRÜ ANLAMANA ÜMİDİM YOK İDİ ANCAK

    ŞAYET Kİ PEK SANMIYORSAMDA dediğimi
    anlıyor ve katılıyorsan laga lugayı bırakacaksın evlat....

    EVVALA BURDAN HARAM KAZANC ELDE ETMİCEZ SONRA DA HAFİFTEN HAVA ALMAYA ÇIKACAĞIZ EVLADIM...

    MARKA ÇİRF,KEFLEMEK VE BUNDAN İNSAN SIRTINDAN PARA ÜTTÜRMEK HARAMDIR VE AYIPTIR...

    18 YAŞINDA KİRLİ İŞLERE GİRMEK NE KADARDA ACI VE İBRET VERİCİ....

    KANMAYINIZ SAYIN FORUM KULLANICILARI YALAN YORUMLARA KANMAYINIZ...

    UNUTMAYINIZ Kİ SOYARLAR AMMA VELAİKN KERİZİ SOYARLAR KERİZİ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    lifeinmydream!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeinmydream -- 19 Aralık 2007; 14:06:19 >




  • Ben yıllardır sevmedim arçeliği.Bana göre en çabuk çürüyen makinelere sahip.20 sene evvel iyiydi.Ama yıllar bazında giderek bozdu ürünlerini.

    Vestel güzelim ülkemizde yatırım yapıyor ve dünyaya satıyor.Ben vestel ürünlerini zaten beğeniyorum.Arçelikten alıp çine yatırım yapmaktansa daha sağlam vestel alırım benim malım der sevinirim.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcds3259 -- 19 Aralık 2007; 17:19:14 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: george2604

    Bir koç çalışanı olarak şunu söyleyebilirim ki ; Koç için çin malı taiwan malı farketmez, o kazandığı paraya bakar , çin'den 5'e alır yurtdışına 6'ya satar , yurtiçine de 15'e satar ... Olay bu daha fazla tartışmaya gerek yok ... Koçta Sabancıda Zorluda milliyetçilik kimse aramasın .


    illa yerli malı alacaksanız, vestel alın




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.