Şimdi Ara

ArÇeLiK Mp3 ÇaLaRrRr!! HoOoPsS DeDİm!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hobaaa!!! Arçelik mp3 çalar yapmış abiiiii! Baksana şuna bi
    -Bakiim… dedim
    ve “acaba hangi firmaya yaptırdı” diye aklımdan geçirdim.
    işte olay böyle başladı. Arkadaşlarla aldığımız arçelik broşürlerinde mp3 çalar gördüğümüzde oldukça şaşırmıştık. Anında incelemeye koyuldum. Fiyatıydı, taksit olanaklarıydı iş iyice hoşuma gitti. Kararımı vermiştim.

    Neyse edebiyatı bırakalım ve ürünü tanıyalım.

    Sonunda aldım. Hemen incelemeye özelliklerini keşfetmeye koyuldum:
    -256 mb (brut, 245 mb net)
    -WMA ve Mp3 çalabilme
    -Fm radyo (20 istasyon hafızalı)
    -Radyodan kayıt
    -id3 ve Türkçe karakter desteği
    -Ses kaydedebilme (.wav formatında)
    -Usb bağlantı soketi
    -Firmware desteği
    -5 mod ekolayzer
    -LRC formatında şarkı sözü gösterebilme

    özellikleri 149 ytl gibi bir fiyata oldukça iyi. Arçeliğin birde değişik bir modeli var. O ise 128 mb ve 180 milyon civarı sanırım. Ben icadı peşinat+8 taksite aldım böylece 162 ytl oldu (ayda 18 ytl). Şimdi bu mp3 çaların aynısından Beko’da çıkarmış onun fiyatı ise 156 ytl idi sanırım.

    Kutu içeriği ise klasik. Kullanıcıya “aaaa bunuda vermişler” dedirdecek artı bişey yok yani:
    -Boyun askılı stereo kulaklık
    -Yazılım cdsi
    -Usb ara kablosu
    -AAA tipi pil
    -Kolay kullanma kartı
    -Kullanma kılavuzu ve garanti belgesi (2 yıl)

    yukarda söylediğim gibi cihaz hani şu kumanda pili denilen ince AAA tipi pillerden kullanıyor. Pil tüketimi ise fena sayılmaz. Tek pille aralıksız 7-8 saat müzik dinleyebilirsiniz. (her ne kadar internet sitesinde 15 saat olarak belirtilmişse de)

    Kulaklığını ilk gördüğümde (dinlediğimde değil) oldukça şaşırdım çünkü Samsung X100 telefonumla beraber gelen kulaklığın görünüş olarak aynısıydı. Merakla çalıştırdım aleti ve ilk hayal kırıklığımı yaşadım. Kulaklıklar telefon kulaklığımın yanına bile yaklaşamaz. Üstüne boyun askılı olduğu için kötü bir görünüm oluşturuyorlar ve cebinizde filan taşırsanız çok çabuk dolanıyorlar. Ama yinede kulaklıklara bir şans verebilirsiniz (benim gibi). Yada Sennheiser MX200 almak için para biriktirmeye koyulabilirsiniz (benim gibi). Fakat yinede o kadar kalitesiz değiller tizleri iyi verirken basslarda pek sesleri çıkmıyor. Piyasada bulabileceğimiz 3-5 milyonluk kulaklıklardan tabii olarak daha iyiler.
    Bu arada kullanma kılavuzunda kulaklığın radyo için anten görevi de yaptığı yazıyor ama öyle bir işlevi yok.

    Cihaza gelirsek; cihaz gümüş ve değişik bir lacivert renginde tasarlanmış. Üzerinde 7 tuş ve birde tuş kilidi için bir çentik var. Usb head ise bir kapakla saklanmış. Tıpkı usb harici belleklerinki gibi. Cihazda gümüş rengi kullanılmasının bir dezavantajı var: üzerinde oluşan cizikler bangır bangır bağırıyor Cihazın ses kalitesi için ortanın üstü denilebilir. Tabii herkesin kulağı farklı olduğu için müzik dinleme zevkleride ayrı olacaktır. Ben ses kalitesi için ortanın üstü dediysem bir başkası "iğrenç" veya "çok iyi yahu müthiş" diyebilir. Çok yüksek çıkmıyor sesi. Bunuda cihazı gelişmiş bir hoparlör sistemine bağlayınca anlıyorsunuz. Fakat kişisel kullanım için oldukça ideal bir ses çıkışı var. Özellikle iyi bir kulaklıkla kullanırsanız daha iyi olacaktır.

    Menü;
    Music: Menüden çıkış ve müzik dinlemeye devam.
    Record: Ses kaydı menüsü. .wav formatında ses kaydı yapıyor. Frekans ve kalite gibi ayarları settings menüsü altında yapabiliyorsunuz.
    Voice: Kaydettiğimiz sesleri görebildiğimiz yer.
    FM Tuner: Fm radyoya giriş. Otomatik tarama, hafızaya alma ve sinyal kalitesini gösterebiliyor.
    Navigation: Klasörler ve parçalar içinde gezinebiliyor, istediklerinizi çalabiliyor ve silebiliyorsunuz.
    Settings: Alet hakkında tüm ayarlar burada. EQ seçenekleri ve çalma modları (shuffle vs.) Ekranın contrasti, backlight süresi. Otomatik kapanma, ses kayıt seçenekleri burada bulunuyor.
    Erase Files: O anda çalmakta olan dosyayı silmeye yarıyor.
    About: Hafızada ne kadar boş yer var veya ne kadarı dolu gibi sorulara cevap olan bölüm. Buradan anlıyoruz ki alet tam olarak 256 mb olarak görünmüyor. 10 mb kadarı aletin dahili yazılımı için harcanıyor.

    Cihazın dili İngilizce her ne kadar arçelik marka olsada. Navigasyon menüsü ise çokda kullanışlı değil. Aslında bu kullanışlı olmama durumu aletin kendisinden kaynaklanıyor. Çünkü tuşlar çokda büyük değiller. Çokda küçük değiller. Klasörler içerisinde gezinebiliyorsunuz. Klasör desteği var anlıyacağınız.
    İşçilik kalitesi orta seviye usb kapağı tam olarak yerine oturuyor mesela. Daha önce gördüğüm premier mp3 çalarında tuş dizilimi filan aynıydı ama kapağı mp3 çalara bantlamak gerekiyordu resmen.
    Ekolayzeri var demiştim 5 mod. X Bass, Rock, Pop, Classical, Jazz ve birde normal diye bi seçenek var Ekolayzer seçenekleri deyince aklınıza bu bilgisayarlarımızdaki ses kartlarının ekolayzerleri gelmesin çokda etkili değiller açıkçası. Ama ben rock olanı kullanıyorum.

    LRC formatında şarkı sözlerini göstebiliyor(muş). Ben daha kullanamadım bu özelliğini. Ama dil öğrenmeye çalışanlar için iyi bir özellik.

    Cihazın birde günlük kullanımda zorluk çıkarttığı bazı tasarım kusurları var. Mesela kulaklık girişi sağ tarafa konulmuş. Bunda ne sakınca var demeyin açıklayayım: sağ elini daha çok kullanan bir kişi olarak sürekli olarak cihazı ters tutuyorum (farkında olmadan). Bir şarkı ileri gideceğime sesi arttırdığım çok oluyor.(özellikle yatakta )

    Firmware desteği var demiştik. Evet var ama arçelik gibi bir firma güncel bir firmware çıkartır mı...tartışılır. Ama yinede bir mail atıp güncel firmware istemeyi düşünüyorum. Bunuda ileriki günlerde yapacağım ve sonucu buraya yazacam.

    Birkaç gündür canımı sıkan bir sorunu oldu aletin. Klasörlere girdiğimde cihaz takılıyordu. Işığı filan sönüyor, sesi kesiyor yani uff oluyordu. Pilini çıkartıp takmadan da adam olmuyordu. Sorunu aynı firmwareyi tekrar yükleyerek çözdüm. Umarım yine aynı sorun çıkmaz. Çıkarsa servis yolu görünüyor demektir.

    Şimdi cihazı almaya karar verenlere bir iki önerim var:
    Daha önce böyle pil canavarı bir alet kullanmadıysanız pil masrafı canınızı “birazcık” sıkabilir. Tavsiyem 850-900 mAH lik şarjlı pillerden 2 tane kadar almanız.
    Yinede şarjlı pil almıycam diyosanız. Arka plan ışığının yanma süresini 3 saniye olarak belirleyin. Ekranın karşıtlık değerini default olarak gelen %50 değerinden %20’ye kadar çekin.
    Yok ben dahada manyadım tek pille 10 saat idare edicem diyosanız. Arka plan ışığını kapatın, eq kullanmayın, sesi fazla açmayın, aleti fazla açıp kapamayın, markalı pillerden kullanın.

    Benden bu kadar. Ekonomik ve fiyatına göre güzel özellikleri olan bir aleti tanıtmaya çalıştım. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

    İsteyenler için kutudan çıkan kolay kullanma kartının pdf formatındaki örneği. Arçeliğin müşteri hizmeti:
    http://www.arcelik.com.tr/Pdfs/tr-TR/8902420100.pdf








  • Aynı cihazdan 3-5 tane daha görürüz yakında...Arçelik'in dijital fotoğraf makineleri de Praktika mıdır nedir öyle bir markaya çok benziyordu...
  • bielmiyorumm.. ama mantıklı bende ole bişi duymustum.. ama makina cidden kaliteli.. at least now
  • Her zaman bilindik markalardan almayı tercih ederim ben,valla üstüne para verseniz güvenip alamam...
  • eyane zaten olmasıda gerekir.. ben çok çektim.. ama hacın sen arçelik mp3 çalar hakkında bişi demedin.. mesala guvenıp alırmısın arçelikten..
  • Ben şahsen güvenip almam,Creative,I-river,sony,i-pod tonla marka var bu konuda yıllardır üreten...Arçelikte buzdolabı alırım ancak...
  • oda gusell..
  • ben o mp3 çaların aynısının oem ini gördüm 50 milyondu
  • çıktımı
  • ne çıktımı
  • bu aletin aynısı keysmart var.bu aletler biryerde üretilip markalara patenti veriliyor heralde.minton un 3002modelınıunde aynısını casper piyasaya sürmüştü.ızakddoğu veya çin furyası diyebılırız bunlara.aslında yerli malı mp3 playar olsa cok hos olurdu.srıf türk muhendisler tarafından tasarlanan ve turkıyede uretılen bır alet olsun neye benzerse benzesın sırf mıllıyetcılık duygusuyla alırım
  • alet çok çirkin
    çok kotu yapmşlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cemark

    alet çok çirkin
    çok kotu yapmşlar

    +1
  • sizde amma yaptınız haa.. ne çirkini cıncık gibi makina hem 145 milyona nasıl bı alet beklıodunuzkı.. bence gayet hoşş +puan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fbrahofb

    sizde amma yaptınız haa.. ne çirkini cıncık gibi makina hem 145 milyona nasıl bı alet beklıodunuzkı.. bence gayet hoşş +puan



    iyidir hacu sen takma kafana
  • la olm ikide bi araya gırıp takma kafana diip gitme yaff.. deli oldum haa sonunda kafayı yedırdsın banaaa




  • ne ki la bu dicez tabi. biz ne diye burdayız, millet kafasına takmasın diye.


    ya da tamam la ben karışmıyom artık tak kafana. bu arada ne zaman geliyo haber var mı?


    quote:

    Orjinalden alıntı: fbrahofb

    la olm ikide bi araya gırıp takma kafana diip gitme yaff.. deli oldum haa sonunda kafayı yedırdsın banaaa




  • quote:

    Orjinalden alıntı: löpçük

    ne ki la bu dicez tabi. biz ne diye burdayız, millet kafasına takmasın diye.


    ya da tamam la ben karışmıyom artık tak kafana. bu arada ne zaman geliyo haber var mı?


    quote:

    Orjinalden alıntı: fbrahofb

    la olm ikide bi araya gırıp takma kafana diip gitme yaff.. deli oldum haa sonunda kafayı yedırdsın banaaa



    hiçbifıkrım yok




  • pahalı...
  • hacı yapma yaa ne pahalısı 256 ve olabılecek butun ozellıkler mevcut.. 145 paramı yaa... sen ne kullanıyosun pekii
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.