Şimdi Ara

archlinux kurulumu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 500 gb hd, 2 gb ram, win7 de sadece C: sürücüm var ve linux için gerekli özellikleri yazdım. 106 gb de önceden ayrılmış, adsız, kullanılmamış partition var.

    merhaba arkadaşlar, ben ilk defa linux kuracağım, hep kurmak istedim ama kurulumu zor geldiği için hep aksattım. Bu sefer başarmak için uğraşacağım =)

    archlinux-2011.08.19-core-i686.iso 'yu usb den kurulum yapıyorum, defult diyip başlıyorum> "km" komutundan i386/qwerty/trq.map.gz ve lat5-16.psfu.gz seçiyorum> "/arch/setup" yazıp sonra ana menü ekrana geliyorum.

    select source ve set clock 'u yaptım, prepare harddrive dan 2. seçeneğe giriyorum(m.partition hd) --> bundan sonrasını yardım etmenizi istiyorum arkadaşlarım abilerim, ne varsa bundan sonra başlıyor.

    2. seçeneği yapıyorum> 100 gb /home primary type 83, 1 gb /swap logical type 82, 3 gb /root logical type 83 için ayırıyorum. hepsini primary yapamıyorum, yapabilseydim yapardım. hepsine write diyip quit yapıyorum. sırasıyla /dev/sda3,5,6 oluyor. prepare hd nin 3. seçeneğine geliyorum> dev seçiyorum> sda6 ext4 root,sda5 swap, sda3 ext4 home seçiyorum> hataları ignore yapıyorum, hatalarım sda3 ve sda6 ya mount error, sda5 e activition swap error. hataları gösterip succesful diyor, ana menüden select package 'e geliyorum > grub ile syslinux bootloader var> skip diyorum> base, base-devel space yapıp seçiyorum > paketlerin hepsini seçipte denedim, defult olarak ta denedim. ama install package de hiç biri olmuyor installing error diyor bu yüzden configure system'e geçemiyorum. hatalarım prepare harddisk ten başladığına eminim çünkü prepare hd nin 3. süne girdiğimde sda3 100 gb yi home için ayırdığımda 100 gb değilde sda3 0 mb diye gösteriyor, onun dışında diğerlerine ne kadar mb ayırdığımı görebiliyorum.

    bu kurulumu başarabilen ve bu işten uzman olan arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim, nerde hata yaptım, neyi kaçırıyorum, nereyi düzeltmem gerektiğini lütfen söyleyin. anlamadığınız yerleri sorun.
    bu arada wireless değil ethernetten bağlanıyorum, yani paketleri ftp den yüklemiyorum. zaten anlamışsınızdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nofetio -- 20 Ocak 2012; 13:46:15 >







  • arch senin için zor olur herşeyi kendin manuel olarak yapmak zorundasın masa üstünü yükleme linux serverden yazılım indirme dosyaların etitlenmesi vs gibi mind veya ubuntu ile başlarsan deneyim kazanırsın kuracağın hdd bilgilerin olmasın kaybedebilirsin temiz bir hdd ye kur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andromeda9 -- 20 Ocak 2012; 20:04:19 >
  • otamatik bölüntüleme şeçeneği vardır ama iş zaten ondan sonra başlıyor nano editörü ile bir çok ayar yapmak zorundasın grafik çözünürlüğü ve en hızlı linux sunucularını süzmen gerekiyor ama yinede azmin varsa kurmaya çalış burdan sana yardım edebilmek biraz zor
  • Görsel Archbang kurulumu

    http://opensource-tr.org/destek/thread-409.html
    http://opensource-tr.org/destek/thread-410.html

    Görsel Arch Linux kurulumu

    http://www.bilisimplatformu.com/forum/konu-arch-linux-kurulum-incelemesi-resimli.html
    http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23753.0


    Not : andromeda9'a katılıyorum, Arch Linux kurulumu ile ilgili sorununuzu bağlantılardaki gibi ilgili alanlarda çözmeye çalışmanız daha uygun olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 20 Ocak 2012; 20:28:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelebekx3

    Görsel Arch Linux kurulumu

    http://www.bilisimplatformu.com/forum/konu-arch-linux-kurulum-incelemesi-resimli.html
    http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23753.0


    Not : andromeda9'a katılıyorum, Arch Linux kurulumu ile ilgili sorununuzu bağlantılardaki gibi ilgili alanlarda çözmeye çalışmanız daha uygun olacaktır.



    alttaki linkin 2 gün önceden çıktısını aldım zaten ona bakarak çözmeye çalıştım, ama o da arch linux 'un eski sürümünü kullandığı için pek yardımcı olamadı, üstteki link tam bana göre. çok teşekkür ederim, yapamadığım yerleri sorarsam yardım edermisiniz tekrar?




  • Sana en basit şekilde nasıl yapıcağını anlatayim, hali hazırda windows kurulu makinan varsa bilgisayarıma sağ tiklayip manage(yönet) tıkla. Ordan disk bolumlemeye gel, arch kurmak istedigin bolumleri sadece 2 bolum yeter gerisi gereksiz. /root ve /swap yeterlidir. İstediğin diski 40-50gb ya da keyfine gore ne kadar istiyorsan /root için ayır. 3-4gb swap için yer ayır. ikisinide fat32 formatla sonra kuruluma geç kurulumda doğru bolum isimlerini gormek için "fdisk -l" komutu ile hangi bolume kurucagina bak /dev/sda1-2-3-4 gibi ya da sdb olabilir. kurucağın bolum isimlerini aklında tutup ya da ctrl+alt+f2 den farkli terminalde de surekli acik kalicak sekilde bakmak için açık tutabilirsin. disk kurulum ekraninda manual seçip bu bolumleri root için ayırdıgın bolumu sec ext4 ve / seçip diğer bolum için de swap seçip kaydet çik hataları ignore et onemli degil. Sorunsuz kurar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 21 Ocak 2012; 1:26:09 >
  • 0 mb hatasını diski böldükten sonra reboot atmadığım için alıyormuşum. az önce kurulumu başarıyla gerçekleştirdim. deneme yanılmayla olacak bu işler artık =) sıra xorg kurulumunda haydi bakalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelebekx3

    Görsel Arch Linux kurulumu

    http://www.bilisimplatformu.com/forum/konu-arch-linux-kurulum-incelemesi-resimli.html
    http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23753.0



    arkadaşın verdiği birinci link çok yardımcı oldu tekrar teşekkür ederim, emeği ve bilgileri geçen kafa yoran arkadaşlara da teşekkür ederim




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.