Şimdi Ara

Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    İşlemci bölümüne de konu açmıştım buraya da bilgilendirme yorum açısından açmak istedim


    Büyük bir heves ile aldım yorumlar v.s çok iyi olduğu için ürünü bugün aldım teknobiyotik.com dan. ürünün orjinal olup olmadığını üzerindeki QR kod ile doğrulattım orjinal olduğunu söyledi.


    Ryzen 5 5600 işlemcim + Cooler Master Hyper 212 Spectrum soğutucu ile kullanıyorum


    bir önceki macunum soğutucu içinden çıkan mastergel pro fakat az kaldığı için yarısını bu macun yarısını da cooler master htk-002 macun kullanarak yapmıştım


    5 nokta olarak uyguluyorum üst 2 kenar mastergel pro alt 2 ve ortaya da htk-002 koydum çünkü mastergel pro bitti. daha önce kullanmıştım.


    karışık oldu kısaca 4 kenar 1 orta büyük şekilde sürdüm önerilen internette izlediklerim videolarda tavsiye şeklinde.


    bu hali ile 5600 işlemci PBO açık +200 mhz positive seçili ve pbo scalar 10x şeklinde 10 DK prime 95 testinde 89 derece max gördüm


    aldığım mx-6 macunu denediğim de ise tamamen temizleyip uyguladım yine 5 nokta şeklinde 10 DK aynı test de 89 derece aldım yani hiçbir fark göremedim.


    soğutucu sıkı sıkı oturmuş ve sağlam şekilde takılı bunda hiçbir yanlış yok. eminim.


    daha sonra acaba dağıtarak düz tabaka sürmek için tekrar çıkarttım temizledim ve sürme kartı ile ince ve düz bir tabaka sürdüm


    yalnız macun aşırı koyu hemde çok aşırı çok zor sürdüm diğer 2 macun yanında bu çok çok çok koyu. zar zor yedirdim düzleştirdim.


    en sonunda taktım tekrar teste soktum 88.6 max gördüm.


    kısacası beklentimi karşılamadı hüsrana uğradım 5-10 derece fark edecek falan sanıyordum ama nafile.


    şimdi deneyimli kişiler varsa üstte ki test ve kullanım ile bu değer normal mi acaba? yoksa ben mi çok yanlış beklentiye girdim? yada bu macun diğer 2 macun kadar mı kalitesi ?


    HTK-002 için çok kötü deniyordu ama galiba öyle değil.


    sonuç olarak tekrar tekrar soğutucuyu kontrol ettim sıkı ve %100 temas ediyor bir problem yok iyice temiz bir şekilde temizleyip sürdüm.


    deneyimli arkadaşlar varsa yorumlarsa sevinirim.


    macun ellerime de bulaştı zar zor çıkarabildim acaip bir şey böyle macum görmedim yani. çok koyu








  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154974393


    Aynısını bende yaşadım. Berbat bir ürün olmuş. MX5 ile aynı kaderi paylaşacak bu da, satıştan kalkacak kesinlikle. Hiç denildiği gibi değil ben sevmedim. Laptoptan dolayı herhalde demiştim, siz normal işlemcide kullanmışsınız onda da aynı problem demek ki. Ben 4 kere denemiştim ulen hatalı mı sürdüm acaba diye. Bir de özellikle koyu diye bunu aldım pumpout olmaz laptoptda diye. Ama ısı iletimi berbatmış. Dediğin gibi temizlemesi de dert. PTM7950 almadan açıp da temizlemem dursun öyle pes ettim Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran 




    "

    İnceleyenler bayılmış güzel demişler ama benim adı sanı duyulmamış kimsenin incelemediği alalede bir çin malı denen Halnziye P13 bundan 10 kat iyiymiş. Isı iletkenliği rezalet, viskozite kalın ama kuruması çok hızlı, Bloğa bire bir iletemiyor ısıyı, işlem yaparkern anında 60a fırlıyor sonra düşüyor işlemci. Halnziye eskidiği için buna geçeyim demiştim, stress testi yapmıştım öncesinde, hiç tdp ye girmeden 100 derece çalışıyordu. GPU ile birlikte yapınca yine 100 derece ve gpu da 68 de kalıyordu. Şimdi ise gpu testi ile cpu testi yaparsam işlemci direkt 3,2 ye düşüyor. GPU 75 78 lerde geizyor.


    İlk testimde farklı bir sıkma yöntemi denemiştim laptopta. Dedim ondan herhalde. Açtım tekrar sürdüm değişmedi aynı, tekar açtım tekrar sürüdm yine değişmedi. 4 kere denedim yok, sürüş tekniği ile zerre alakası yok. Macun ısıyı iletemiyor.


    Pumpout oldu desem, bu olay anında olmuyor ki. Biraz zaman geçip ısıma soğuma adımlarından sonra 1 2 hafta sonra çıkıyor. Daha ilk çalıştırma değerler saçma sapan.


    Sanırım karbon pedler ya da sıvı metalden başkası yalan. Ya riske girip sıvı metal alacam ya da karbon ped.


    "





  • Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran



    Macun nasıl mı ? İşte böyle. Blanced modda şu anda ve soğutması rezalet, sadece yeni sekme açtım 1dk boyunca böyle oluyor zor soğutuyor, chrome da 3 sekme açık alt tarafı. O kadar kalın viskoziteli macun da pumpout olduysa beş para etmez. Tekrar yazıyorum en fazla 1 senesi var bu macunun mx5 gibi kaldırılacak bu da rafa. Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran  Çöpe giden 230 lira oldu başka bir şey değil.


    Bu da sekme açıldıktan sonra normal boşta yazı yazarken hali; işlemci boost bile olmamış daha düşünün normal değerde çalışıyor. ve bu macunu ben tam 4 kere sürdüm acaba hatalı mı yapıyorum diye.


    Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran




  • Merhaba. Konuyu görünce sormak istedim. 12900k işlemci ile Arctic Freezer 2 360mm sıvı soğutucu kullanıyoruz arkadaşımın bilgisayarında. Cinebench çalıştırdığımızda işlemci 100 derecelere ulaşıyor. Termal macunu MX5. Sıcaklıkların normal olmama sebebi macun olabilir mi acaba ? Montajı vs gayet güzel yapıldı çünkü.

  • Yeni üretim termal macunlar öyle 10 dak. 30 dak. hemen sürdüğünde etki eden ürünler değil.Tam performansları sürüldükten en az 24 / 48 saat içinde veriyor..İşlemci ve soğutucu yüzeyleri zaten düz öyle alçı çeker gibi sürmenize nokta hesabı yapmanıza gerek yok çok ince, kağıt inceliğinde sürüp tek hamlede soğutucuyu takın kullanmaya başlayın.Macunun içerisindeki kimyevi maddeler bırakın tepkimeye girsin iyice.Tam performansına soğuk/sıcak yedikçe gelecektir


    Ayrıca Mx-6'nın termal iletkenliği 7.5W iken Mx-4'ün 8.5W değeri vardır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 25 Mart 2023; 20:50:6 >
  • 21 mart günü dayanamadım açtım yine laptopu. Sıcaklık değerleri anormaldi çünkü. Çapraz sürüş denemiştim, nokta sürüş denemiştim, kalın şekilde yayarak denemiştim ama 3 üde benzer kötü performas verdi.


    Etrafından taşıyordu hep işlemcinin. Ve bence bu yüzden de işlemci çevresindeki ısıyı da emip bloğa da iletemediiği için ekstra sıcaklık yapıyor gibiydi. Bu sefer tamamen temizledim macunu. İşlemci üstüne kağıt bant çektim ve bant inceliğinde sürdüm. Soğutucu blokta fabrikasyon siyah bantlar var. Onların tam ortasına gelecek şekilde sıktım ve yaydırdım kredi kartı ile de çekerek siyah bantı aşmayacak kadar kalınlıkta yaptım. Zaten koyu bir yapıda ve durdukça sertleşiyor. 5dk kadar masayı toplarken onları bıraktım öyle sertleştiler biraz. ilk sürdüğüm yağımsı yapısı azaldı.


    Daha sonra soğutucu üzerinde bulunan sökme sayılarının tersine doğru 6 5 4 3 2 1 olarak her vidayı yarım tur sıka sıka bloğa eşit baskı uygulayacak şekilde sıktım. Şu an memnunum iyi oldu.


    Söktüğümde böyleydi blok. Macunun hepsi dışarı taşmıştı çok sürdüğüm için ve macundan ziyade macunun silikon yağı kalmış üstlerinde Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran 



    Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran


    Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran


    Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran


    Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran







    Yeni sürüş tekniğim böyle oldu, kağıt inceliğinde sürdüm iki tarafa da;



    Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran




    Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran


    Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran


    Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran


    Arctic MX-6 termal macun yaşadığım hüsran




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.