Şimdi Ara

Arduino Başlayacağım Tavsiyelerinizi Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Arduino'ya başlamaya karar verdim. Kopyala yapıştır yapmak istemiyorum. Programlamasının mantığını öğrenmek istiyorum. Bu konu da tavsiyeleriniz nedir? Arduino set almayı düşünüyorum. Set önerebilir misiniz?



  • Merhaba,hobi amaçlı başlayacağınızı düşünüyorum . Başlangıç için bir kitap ve set alarak başlayabilirsiniz. Set önermeyeceğim sebebi ise setin içerisindeki malzemeye göre fiyat değişiyor. Gönül ister ki en kapsamlı ve büyük seti alalım ama tabi herkes bütçesine göre alıyor.Dolayısıyla siz bir set bulup diğer sitelerle karşılaştırıp en ucuzunu alabilirsiniz. Eğer iki set arasında kalırsanız burada paylaşım yaparak bizlerden görüş alabilirsiniz.Programlamanın mantığını öğrenmek istiyorsanız standartların dışına çıkarak kendiniz proje üretin . Kafanızda tasarlayın ve programlayın tabi bunları yapmadan önce mutlaka standart projeleri yazıp yani sizin deyiminizle "Kopyala-yapıştır" yaparak ve programları değiştirerek hem komutların işlevini öğreneceksiniz hem de programlama algoritmasını çözeceksiniz. ( Alıp direk kafanızdan bir şeyler yazmaya çalışmayın hevesiniz kırılabilir)




  • programlamanin temeli bence kopyala-yapistirdir. tabi kopyalayip yapistirdiginiz kodun mantigini anladiginiz surece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdaki arkadaşların aksine kesinlikle tek satır dahi kopyala yapıştır yapmamanı öneririm. Programlamasının mantığını öğrenmek istiyorsan C öğreneceksin. C dili standarttır, bilgisayarda da aynı şekilde yazılır mikrodenetleyicide de. O yüzden bu işin mantığını öğrenmenin en etkili ve kolay yolu bilgisayarında C çalışmaktır. C'den sonra 1 hafta temel elektronik çalışırsın ve sadece arduino değil istediğin herhangi bir işlemciyi programlayabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.