Şimdi Ara

Arduino ile spot lamba rölesi sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • abi hem röleyi hem arduinoyu hemde rf alıcıyı ayrı ayrı besliyorum röle ve verici 5v arduino 12 v . röle dışardayken herşey sorunsuz rahatça çekip bırakıyor ama 220 v bağladığımda rölenin çıt sesi çok çok azalıyor ve söndürmüyor ışığı. Sorun akım yetmemesi olabilir mi arduino çıkışındaki akımı nasıl güçlendirebilirim ?

  • 6 ve 7. pinden en fazla 40ma çekebilirsiniz bunu güçlendirmenin yolu yok malesef. Ancak transistörle yapılabilir.

    @dergul sizce akım yetersizliğinden mi oluyor sorun? akım yetersizliğinden değil bence ama bir danışmak lazım ustalara Arduino ile spot lamba rölesi sorunu 

  • melole123 M kullanıcısına yanıt

    transistörler sürerek, çıkış sinyalini yükseltebilirsin. ama röle modülünün içinde, bu devrenin olması gerekiyor. elinde malzeme varsa, aşağıdaki devreyle, modülü kontrol edebilirsin.


    Arduino ile spot lamba rölesi sorunu



    optukuplör ilede yapabilirsin.


    Arduino ile spot lamba rölesi sorunu




  • saasc S kullanıcısına yanıt

    sadece röle olsaydı, akım yetersizliği olabilirdi. role modüllerinin kendi transistör sürücüleri vardır.bu yüzden direk olarak arduino data pinlerini bağlayabilirsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: saasc

    @dergul anladım 5v çıkışının yetmesi lazım dediğiniz gibi ama acaba mı dedim o yüzden harici kaynaktan besleme belki işe yarayabilir dedim

    yukarda bir sesden bahsetmişsiniz aşağıdaki videodaki gibi bir ses mi geliyor ? 3.dakikada

    edit: birde nolur nolmaz diye röleyi arduino üzerinden değilde harici kaynaktan besleyebilir misiniz? Arduino ve kaynağın topraklarını bağlamayı unutmayın

    çıt sesi rölenin karakteristik sesidir. palet kontaklara değdiği andaki çarpma sesidir. zırıltı ise, rölenin sürekli açılıp kapandığını gösterir ki bu istenilen bir şey değildir. çünkü rölelerin mekanik ömrü açma kapa sayılarıyla ölçülür. bu yüzden dc röleler ac gerilimde ve pwm sinyaliyle kontrol edilemezler. pwm uygulamaları için, solid röleler tercih edilmelidir.


    Arduino ile spot lamba rölesi sorunu




  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Merhabalar ben de kendi projem için sessiz olduğundan dolayı SSR kullanmak istemiştim fakat ne kadar aradıysam küçük çaplı projeler için DC yükü kontrol edebileceğim bir SSR bulamadım. Sizin bilginiz var mı?

  • kesici61 kullanıcısına yanıt

    resimdeki ssr ufak projeler için kullanılabilir. ama özel birşey arıyorsan, aşağıda ssr örnek devresini görebilirsin. triyak yerine tristörlü bir devre kullanabilirsin.



    Arduino ile spot lamba rölesi sorunu
  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Bu da AC yükleri kontrol etmek için kullanılıyor sanırım.

  • kesici61 kullanıcısına yanıt

    triyak doğru akım yüklerinde de kullanılır ama optokuplörü 4n25 gibi transistörlü tipleriyle değiştirip, tristörlü bir devre kullanabilirsin.




    Arduino ile spot lamba rölesi sorunu
  • merhaba Arduinoda çok yeniyim. uno ile hareket sensorlu servo motorlu ve LED li sistem kurmak istiyorum. Sensor ve motorda sorun yok. Ancak 12V kartal gözü Ledleri yakamıyorum. 12 V çıkış için L298N motor sürücü aldım ama LED leri nasıl bağlayacağımı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.