Şimdi Ara

Ardunio Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eem öğrencisiyim.Sizce ardunio öğrenmem bana birsey katar mi? Bazı yerlerde çocukların uğraştığını pek birsey katmayacaklarini söylüyorlar. Sizin düşünceleriniz nelerdir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Programcılığı öğrenmek veya hobi olarak bazı projelerinizde kullanabilirsiniz.


    Fakat;

    + Örnek programların bolluğu

    + Zengin kütüphane desteği

    + Çoğu işlemi kullanıcıdan gizleyerek arka planda yapması


    sizi programcılık anlamında geri bırakabilir.


    Kendiniz veya müşterinizin talebi ile farklı bir platform veya farklı bir mcu ile çalışma yapmak zorunda kaldığınızda sudan çıkmış balık durumuna düşebilirsiniz.  


    Gömülü yazılımlar üzerine çalışmayı düşünüyorsanız elinize geçen çeşitli cihazların ( bulaşık makinesi, navigasyon cihazı, elektrik sobası, endüstriyel ısı kontrol cihazı, motor sürücü, araba abs sistemi.... liste çok uzun ve çeşitli) içerindeki kontrol birimlerine (mcu veya cpu) bu gözle bakmaya başlayın.





  • Profesyonel anlamda çok bir şey katmayabilir. Ama bir taraftan da ticari ürünlerde bile arduino kullanılabilir. Kendi adıma, ben önce C'de avr programlarken sonradan arduino öğrendim, kütüphane zenginliği cezbedici. Şurası kesin, basit bir led blink bile saç baş yoldurmuştu C'de, datasheet ile kod arasında beynim sulanmıştı. Arduino ile bu çok kolay, hatta çocuk oyuncağı :) . rafet32'nin belirttiği dezavantajlar'a katılıyorum. Ayrıca kütüphaneler bazen ön görülemez etkilere sebep olabiliyor. Mesela geçen projede pwm çıkışı "digitalRead" ile okumaya kalktığımda pwm kapanıyordu, fakat doğrıdan portu okuduğumda böyle bir sıkıntının olmadığını farkettim. Farkedene kadar sakallarımın birazını yoldum.

    Yine de fazla mal göz çıkarmaz, kısıtlamalarını bildikten sonra arduino bilmek dezavantaj getirmez, bir çok programlama konseptini kolayca prototipleyebilir, deney yapabilirsiniz. Bu anlamda öğrenmenizi hızlandırır bile...





  • kendi alanınla ilgili iş alanlarına bir göz gezdirdikten sonra kararını ver.

  • Ona harcayagın zamanı otomasyana harca bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.