Şimdi Ara

---ARİSTON KOMBİ KULLANANLAR DERNEĞİ--- (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
21
Favori
136.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • VE bilen arkadaşlardan ricam bu ısı pompası aşırı çalışma uyarısı için ne yapmak gerek! kombi çalışıyor ısıtma var!! filtreleri temizledim!! ama bu uyarı yinede devam ediyor!!ve ayrıca yoğuşma suyu tahliye borusu dışında diğer tahliyedende su damlıyor!!altına bir kap koydum!! 1.5 bar kazan basıncı ve sabit! yani orada bir sıkıntı yok!! o tahliye neye yarıyor bilen arkadaşlar bir akıl verin :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewerpower -- 30 Kasım 2018; 23:52:41 >
  • selamlar bizim ariston ısıtmıyorrrrr. Ne yapmamız lazım?
  • kombinin altında sıcak su borusunun üzerinde metal bir tapa var onun altında filtre var o filtre tıkanıyor ve ısıtma yapmıyor üstelik daha fazla yakıt tüketimi yapıyor.internette araştırın bulursunuz.ben size kısaca tarif edeyim önce kombinin altındaki tüm vanaları kapatın.etrafına havlu serip altına bir kap koymayı unutmayın çünkü 1 litre kadar su akacak bir ayarlı pense ile metal tapayı sökün parmağınızla kontrol edin içinde metal bir filtre var onu çıkarıp musluğun altında temizleyin ve filtreyi takıp tapayı yeniden yerine takın.. çevremdeki bir çok arkadaş yaptı hem yakıt tasarrufu hemde iyi iısıtma sağlıyor bu işlem! :)
  • Merhaba arkadaşlar bende ariston GENUS modeli var ama GENUS'un neyi tam bilmiyorum yarın bir kaç foto atarım.

    Benim sıkıntım şu kombinin 3-4 günde bir barı düşüyor 4 günde bir barı yükseltiyorum galiba otomatik su alımı yapmıyor.
    Yarın bir kaç foto atınca diğer sıkıntılarımı da sizlere sormak istiyorum. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • mad2mad3 kullanıcısına yanıt
    Otomatik su alımı yapan kombi var mı bilmiyorum. Her neyse...

    Kombide basınç düşmesinin en büyük nedeni sistemde su kaçağının olmasıdır. Bu nedenle petek bağlantı noktalarını iyice kontrol ediniz. Çok minik bir sızıntı peteğin ısısı nedeniyle buharlaştığından tespiti güçtür. Elle kontrol ederek nemlilik/ıslaklık aramanız lazım.

    Bu çok minik sızıntı bahsettiğiniz gibi 3-4 günde basınç düşmesine neden olur.

    Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmet Serdar K.

    Otomatik su alımı yapan kombi var mı bilmiyorum. Her neyse...

    Kombide basınç düşmesinin en büyük nedeni sistemde su kaçağının olmasıdır. Bu nedenle petek bağlantı noktalarını iyice kontrol ediniz. Çok minik bir sızıntı peteğin ısısı nedeniyle buharlaştığından tespiti güçtür. Elle kontrol ederek nemlilik/ıslaklık aramanız lazım.

    Bu çok minik sızıntı bahsettiğiniz gibi 3-4 günde basınç düşmesine neden olur.

    Kolay gelsin.
    Bilgi için teşekkür ederim ama evimin ısınma yöntemi zemin altı ısıtma (yerden ısıtmalı) maalesef o dediğinizi kontrol etme şansım yok :(
  • Genleşme tankı patlamış olabilir. Kombi yanınca ve yanmadan önceki basınçları kontrol eder misin,? Fark 0.5 üzerinde ise genleşme tankı olma ihtimali yüksek.
  • *Çocuk odası

    40cmx200 cm 1 petek oda 11m2

    *Oturma odası

    40cmx200cm 2 petek oda 20 m2

    *Misafir odası

    60cmx160cm 2 petek oda 28 m2

    *Yatak odası

    60cmx150cm 1 petek oda 15 m2

    *Mutfak

    60cmx100cm 1 petek oda 14 m2

    *Koridor

    70cmx90cm 1 petek oda 13 m2

    *Banyo

    60cmx90cm 1 petek oda 7 m2



    Sadece çocuk odası ve oturma odası petekleri küçük çünkü yarım Fransız pencere yapılmış. Banyo koridor hariç tüm petekler pencere önünde.



    Arkadaşlar bu pazartesi saat 17. 00 dan itibaren kombi süreli 35 derecede çalıştı sadece dün akşam 36 yaptık. Toplam tüketim 28, 44m3. 4.5 günde yani 108 saatte
    Bu tüketim olmuş. Sadece misafir odasının petekleri 2 gündür kapalı.



    Dün akşam dışarısı 4 derece oturma odası 22 derece. Peteklerin üstü aşağısına göre sıcaklığı daha iyi. Ama bizim giriş ve çıkış boruları altta size attığım resimdeki gibi.



    Hocam kombi aralıksız 45 dk çalıştı ve durmadı ve hala çalışıyor. 36 ayarlı ama ekranda o anki sıcaklık kaç o belli değil. Sürekli gaz sayacı dönüyor ve 1 dk da 0.004 m3 harcıyor.



    Bizim sistemde bi sıkıntı var gibi. Sürekli durmadan çalışması normal değil gibi.



    Bugün akşam da reglaj yapacağım. Öğleden sonra dereceyi 40 yada 45 yapıp bir de öyle bakacağım kombi duruyor mu diye

     ---ARİSTON KOMBİ KULLANANLAR DERNEĞİ---
     ---ARİSTON KOMBİ KULLANANLAR DERNEĞİ---



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 8 Aralık 2018; 10:57:12 >




  • Genus 24 ff devirdaim motorunda hız ayarı nerde pompanın üzerindeki metal yuvarlak vidami ben ortalama 3 petek çalıştırıyorum kısmam gerekirmi pompa hızını
  • Yaklaşık 20 dk dır kombini başındayım. Derece 40 ta ama kombi hiç dinlenmeye geçmiyor. Kollektörden en yakın olan tüm Peteklerin çıkış suyunu kıstım reglaj için. Ama hala kombi çalışıyor. Evin içi 22. 5 derece



    Bir de merak ettiğim dereceyi 40 a ayarladım yalnız ekranda anlık dereceyi göstermiyor. Memlekette demirdöküm nitron var. 40 a ayarlayınca kombi deki su 37 36 olunca ekranda görülüyor ve bu değerlere inince kombi otomatik çalışıyor ve kombi deki suyun derecesi sürekli ekranda.



    Bu ariston da öyle bir durum yok mu?



     ---ARİSTON KOMBİ KULLANANLAR DERNEĞİ---




  • liberty_15 L kullanıcısına yanıt
    Yüksek modülasyonlu kombi ve pompa olduğu için siz hangi kazan sıcaklığını ayarlarsanız o sıcaklığa sabitler gidiş suyunu. En düşük tüketimle devamlı çalışır dur kalk yapmaz. Endişelenmeyin bu çalışma sistemi daha iyi, siz sadece evinizi ısıtan en düşük kazan sıcaklığını ayarlayın yeter(o.t kullanmıyorsanız). Diğer Ariston konusuna göz atın aradığınız tüm cevaplar orda var linki ekledim.



    https://forum.donanimhaber.com/ariston-genus-premium-evo-kullanicilari--70060419#70060419



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgsyn -- 8 Aralık 2018; 21:46:24 >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim cevap için.



    Ben dünden beri kombinin uyuma moduna girmesini bekliyorum. Uyuma modunun olmadığını ilk defa duydum. 3 saatte 1 m3 harcadı 40 derecede. Ben de sürekli git gel yapıyorum acaba uyuyacak mı diye.



    Eğer uyma modu yoksa o zaman en düşük ama evin içi 22 23 derece olacak şekilde çalıştırayım. Peki 40 derece de çalışırsa 24 saatte 8 m3 harcaması normal mi?



    O. T. Kullanmıyorum daha 5 gün oldu kombiyi takılalı. Santek rf 40 modelini düşünüyorum kablosuz. Forumdan bir arkadaş kendisi üretmiş. Bu konuda tavsiyeniz var mıdır hocam?
  • ARİSTON YOĞUŞMALI KOMBİ Mİ TÖVBE.Su basınç göstergesini saklayacak daha görünmez bir yer bulamadınız mı?görmek için altına 90 derece domalıyorsunuz. yetmiyor. Domalmış vaziyette kafanızı da 90 derece çevirmeniz gerekiyor. karşıdan görünecek bir yere koyamadınız mı.çok mu zordu ayıp ayıp.Kontrol edilmesi gereken en önemli bölümünü gizlemişsiniz.
  • liberty_15 L kullanıcısına yanıt
    Tüketim evin büyüklüğüne yalıtımına ve dış hava sıcaklığına göre değişebilir. 40 derecede normal gibi görünüyor, bendeki 30 kwlık saatte 0.300-0.350 m3 arası tüketiyor en az.

    Evinizde rahat edebileceğiniz en düşük kazan sıcaklığına ayarlamanız mantıklı bir de kullanılmayan oda varsa kapısını ve peteğini kapatın, termostatik vanada tüketimi azaltır.

    O.t alacaksanız evinizin yalıtımı iyi olmalı yoksa daha fazla tüketiminiz olur. Hasan hocanın ürünü kullanıcıları tarafından beğenilen hem tasarruf hem konfor sağlayan bir model ama dediğim gibi ısı evde tutunabilirse işe yarar. Dijital termometre ile evinizin yalıtımını test edebilirsiniz 0.2 derecelik ısı kaybı 1 saat civarı sürüyorsa o.t uygun olabilir(Gece ve hava sıcaklığı en düşük günlerde)
  • Evimdeki 2600 luk Eca Confeo Premixi kiradaki evime verip Alteas One Net 35 kw almayi dsunuyorum. Sebeb daha az elektrik tuketimi ve daha guclu motor ve wifi den kontrol. Dogru adrestemiyim?

    Bir de Alteas da diger modellerdeki Su basinci gostergesi gizlenmis ve petekleri isitamama bnzeri sorunlar var mi? Vaktim dar acil destek istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barbarossa18 -- 16 Aralık 2018; 10:02:41 >
  • barbarossa18 kullanıcısına yanıt
    yaklaşık 2 aydır kullanıyoruz çok memnunuz petek ısıtmada felan sorun yok makine canavar gibi çok iyi üstelik bizimki 20 binlik
  • Merhaba
    Ariston Matis 24 ff kombi var. Kullanım suyu tüm musluklarda gecen yıllara göre az akıyor. Bakım icin yetkili servis geliyor. Tesisatçı diyor. Tesisatçı geliyor servis eşanjörü temizlesin diyor
    Musluk ve kombi filtrelerinin hepsine baktım.
    kullanım suyu eşanjörünü kendim sökebilir miyim? Hassas bir parça mı?
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikembe mutombo -- 23 Aralık 2018; 8:36:3 >
  • Mrb arkadaşlar ben de yeni katıldım ariston ailesine. Elimde ariston genus one 24 ff var. Kombi üzerinde wifi işareti var ve kombiyi telefonumdan yönetmek istiyorumda ancak beceremedim. Telefonuma ariston neti indirdim ancak kombiyi ayarlayamadım wifi işareti aktif etmek için secenekte yok. Acaba direk wifi ile bu kombiyi telefondan kontrol etme özelliği yok mu. Oda termostadı için mi o wifi özelliği. Kurulum için yardımcı olabilecek var mı. Şimdiden teşekkür ederim.
  • oda termostatı varken kombi sıcaklığı sizce kaç olmalı ? bir de Isı yalıtımı olmayan evde kullanılmadığı zaman kombiyi kapatmak mantıklı mı veya derece düşürmek çünkü Zaten sıcaklık çok fazla artmadığı için her zaman çalışmak zorunda kalıyor ısıtmak için çok ısıtıp durduğu bir durum yok.
  • Merhaba, kombim, resimdeki paylaştığım kombi(

    Ariston Matis 24FF Hermetik) Bu kombi 40 derece den aşağı çalışmıyor. Termostat takarsam daha düşük ısıda yakabilirmiyim. Fatura belimi büküyor. 2 aydır kullanıyorum.(Sıfır ürün)

    Bu kombiye VAİLLANT VRT 35 F KABLOSUZ termostat kullanabilir miyim. Uyumlu olur mu.

    Saygılarımla.

     ---ARİSTON KOMBİ KULLANANLAR DERNEĞİ---

     ---ARİSTON KOMBİ KULLANANLAR DERNEĞİ---




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.