Şimdi Ara

Arka aktarıcı yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sabah ufak bir kaza atlatdım arka aktarıcı tekerleğe sıkıştı neyse ki bir sıkıntı yaşamadım. Bisiklet 5 yıllık bir dağ bisikleti. Sadece arka aktarıcıyı değiştirmem gerek. Daha önceleri bisikletçi esnafın kazığına uğradım pek bilgim olmadığı için. Gidonda ki vites kollarının markası Shimano . Ama arka aktarıcının markası bu değil daha önce de başıma geldi bu kaza o zaman bisikletçiye yaptırmıştık arka aktarıcıyı komple değiştirdi o yüzden kırılan aktarıcı orjinal değil. Şimdi uzun lafın kısası ben bunu kendim değişitrmek istiyorum. Açıkcası hiç bilgim yok nasıl yapıldığına dair. İnternetten bakarak yapacağım. Lakin hangi aktarıcı sipraiş etmem gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?


    Bisikletin adı: Uğur Performance Lx


    bu aktarıcı uygun mudur?


    https://www.hepsiburada.com/shimano-tourney-6-7-speed-rd-ty300-da-arka-aktarici-p-hbv000005hevf


    Arka aktarıcı yardım!


    Fotoğrafı internetten buldum ama daha önce benim bisikletim de böyleydi








  • Arka aktarıcı alırken bisikletin üzerinde bulunan rublenin kasetin kaçlı olduğuna bakmalısın . Tourney 7 li , kendin değiştirebilirsin ama zinciri bakladan ayırabilecek bir aparata ihtiyacın var . Zinciri sökmek için aparat almalısın aktarıcıyla beraber.

  • muhammet.cskn kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Aktarıcıyla beraber kadro kulağınıda kırmışım onuda sipariş etmem gerekti :(

  • 6equj5 kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun hocam .

  • Arkadaşlar merhaba, aynı durumda olduğum için yeni konu açmaktansa buraya yazayım dedim.


    Yaklaşık 12 yıldır(evet12) kullanmakta olduğum bianchi marka bisikletim var, geçen ay yolda giderken arka aktarıcıya bir şeyler oldu vidasi çıktı muhtemelen ve yerinden çıkıp jantın içine girdi. teker kitlendi zincir ve aktarıcı mahvoldu. Bisikletçiye götürdüm yeni aktarıcı ve zincir takıldı ancak o günden beri vitesler çok rezil bir durumda. Vitesler doğru düzgün geçmiyor, arada sırada kendi kendine vites değişimleri oluyor pedala yoğun kuvvet uyguladığımda(sıfırdan kalkış,yokuç çıkma) vites değişecekmiş gibi oluyor güç tekere gitmiyordu ve dün yine bisiklet üzerindeyken aynı olay oldu zincir çıkıp aktarıcıyı sıkıştırıp aktarıcı ve muhtemelen kendisini mahvetti 12 yıldır kullandığım Shimano aktarıcımdan çok memnumdum ama bunun yüzünden bisikletten nefret ettim resmen.


    Şimdi hocam ben diyorum ki aşağıdaki parçaları alsam kendim değiştirsem olur mu, bu parçalar uygun mudur ?


    https://www.hepsiburada.com/shimano-tourney-6-7-speed-rd-ty300-da-arka-aktarici-p-HBV000005HEVF?magaza=ADK%20B%C4%B0KE%20SHOP

    https://www.hepsiburada.com/bike-hand-yc-121a-kaset-ruble-anahtari-siyah-p-HBV000002HEB8?magaza=Bisikletpro

    https://www.hepsiburada.com/shimano-celik-vites-teli-1-2x2100-p-HBV000006HROF?magaza=EBOZ%20B%C4%B0L%C4%B0%C5%9E%C4%B0M

    https://www.hepsiburada.com/bike-hand-yc-327-zincir-tamir-anahtari-6-7-8-9-10v-p-HBV00000R6ZH2?magaza=Emir%20Bisiklet

    https://www.hepsiburada.com/shimano-cn-hg40-6-7-8-uyumlu-zincir-p-HBV000006HRO9?magaza=Brobike



    Aklımda rubleyi'de değiştirmek var, sizce ruble zarar görmüş müdür yada görse de görmese de 12 senelik rubleyi artık değiştir der misiniz ? Birde 2 çeşit ruble olduğunu gördüm birisi kaset dişli diğeri vidalı hangisini almam lazım ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 1 Kasım 2020; 3:33:15 >




  • PehliOne- kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba zincir değiştiğinizde rublenize yeni takılan zincirin zarar verme ihtimali oldukça yüksek derler .

    Ancak aktarıcı ve zincir değiştirdyseniz ince bir vites ayarı ister bisikletiniz.

    Kendi kendine vites değişecekmiş gibi diyorsunuz ya onuda vites telinin gerginliği yüzünden yaşıyorsunuz.

    Youtube a arka vites ayarı ve tel gerginliği diye konuları aratırsanız yapabilirsiniz.

    Onun dışında dediğiniz parçaları alıp taktığıızda yine aynı problemleri yaşarsınız ince ayar yapmazsanız :)


    Ben Dura Ace grup set kullanıyorum Shimanonun en üst versiyonu olmasına rağmen ince ayar yapmazsanız en kötü setten farkı kalmaz :)

  • muhammet.cskn kullanıcısına yanıt

    Hocam telim de bozuldu onuda değiştirmem gerek. Ama sorun tel yada gerginlik ayarı olduğunu sanmıyorum çünkü bu aktarılci bir bisikletci tarafından takıldı ve ilk günden beri böyle. İşin tuhafı tekerlek de yük yokken vitesler şıkır şıkır geçiyor sıkıntı yok ancak ne zaman bi insan binse kalkiş yapmak bile imkansız oluyordu. Şimdi aklıma geldi de sorun ruble'nin aşınıp zinciri tutamayasi da olabilir. 12 yıllık ruble sonuçta. Zincir ve aktarıci değişiminden sonra ortaya çıkacak.


    Şuanda elimde yeni Shimano aktarılci ve zincir var, vites telimin gelmesini bekliyorum oda gelince işlemlere başlayacağım. Ruble almadım açıkçası iyi görünüyor du eğer bozulursa o zaman alırım. 500tl lik bisiklete çok yatırım yapmakta istemiyorum. Hocam bu arada benim bisiklette videolar da gördüğüm kadro kulağı yok direkt şaseye bağlantı yapacağım sanırım? Ek olarak zincir sökme aparatı da almadım aldığım zincir quick link bağlantıya sahip diye, eski yamulmuş zinciri kaba kuvvet ile çıkarmaya çalışacağım, ne tavsiye edersiniz? 😂



    Editt: aktarıci, vites teli ve zinciri değiştirdim, kadro kulağı yamulmuş onuda düzelttim vites ayarında yaptım ancak yine aynı sorun devam etmekte. Bisiklet boşta iken 1 den 7 ye şıkır şıkır geçiyor sıkıntı yok, ama ne zaman üstüne binsem orda 1-2-3 okay ama ondan sonra ki dişliler de güç uyguladığım da vites değişecekmiş gibi oluyor, ruble diş kaçırıyorda olabilir emin değilim. Üstüne jant göbeğinde boşluk olduğunu fark ettim. Simdi ruble yi değiştirip jant göbeğinine ayar yapacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 16 Kasım 2020; 19:59:47 >




  • PehliOne- kullanıcısına yanıt

    Düzeldi mi sorun?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.