Şimdi Ara

Arka aktarıcı kırılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Dün aksam bisikletimi ayakta kullanirken pedaldan birden ayagim kaydi ve arka vites aktarıcı aparatina carpti. Dolayisiyla da zincir atti. Duzelttim ama biraz yamulmustu arka vites aktarici aparat. Zincir biraz surtuyordu kucuk disliden gecerken. Neyse eve varinca dur bakayim vites degistirebilecek miyim diye kontrol ettim. Birden tak diye bir ses geldi ve arka vites aktaricinin tekerlekteki ince cubuklarin arasina girdigini gordum. Asagida fotograftaki hali almis. Iki tane ince cubugu da yerinden cikartmis. Nasil boyle yamuldu hayret ettim. Sanki uzerinden araba gecmis gibi. Muhtemelen kendi basima tamir edemeyecegim. Ama nasil boyle hasar alabildi size danismak istedim.

    Arka aktarıcı kırılması


    Arka aktarıcı kırılması


    Arka aktarıcı kırılması


    Arka aktarıcı kırılması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filmdefilm -- 27 Ağustos 2023; 16:20:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Metaller yük binmesi sonucunda zamanla aşınabilir, şekil değiştirebilir. Zaman zaman bisikletçiye götürüp ayarlarına baktırmak gerekir. Neden o kadar hasar aldı, sadece kullanan bilebilir. Fotolara bakarak teşhis koymak zor.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Yanıtınız için teşekkür ederim. Vites değiştirirken pedala sert baskı uyguladım ve orada başladı arıza. Jant çubuklarının arasına girince de tabi iyice büküldü. Nitekim değiştirttim ve bisikletimi kullanmaya devam ediyorum. Buradan aldığım ders vites değişiminde pedala normalden fazla yüklenmemek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.