Şimdi Ara

Arkadaşlar 1500 1700 lira bütçe var lcd tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar 1500-1700 lira arası 100 hz 106 ekran olması şartıyla önerileriniz nelerdir ?



  • Neden LCD?
  • güzel soru ama bilmiyorm babam lcd dedi bende pek anlamam özelliklerinden falan dediğim şartlar yazıyor o şekilde öneri istiyorum
  • Umarım baban "her konuda uzman" birinden almamıştır bu teknoloji tavsiyesini. Öyle görünüyor çünkü. Hayırlı uğurlu olsun.
  • peki o zaman sence neden lcd değil ?
  • ben kesinlikle led diyorum.led aydınlatmalı bile olsa led derim.neden diceksiniz?
    *led daha az enerji harcar
    *kontrast oranı lcdlderden daha yüksektir.,
    *crystal dizaynı ile daha şı9k ve modern durur.
    *gerçeğe en yakın görüntü ve renk derinliğini sağlar.
    *en kaliteli ve en güzel görüntüyü elde etmemizi sağlar.
    bu ve bu sebeplerden dolayı 32" bile olsa led derim.özellikle enerji tüketimi konusunda.
  • en az 102 ekran olması lazım benim bildiğim bu fiyata led yok 102 ekran
  • LCD alma demiyorum. LCD tavsiyesi istemektense babanın TV'yi ne için kullanacağını yazsan daha faydalı olurdu demek istiyorum. Örneğin; yalnız Kablo TV den SD yayın izleyecek bir ebeveyne Full HD LCD Panel öneren "uzman" tavsiyecilerin kendinden son derece emin döktürmelerini okudukça gülüyorum. Bu seviyede tavsiyelerle yanlış yönlendirilmemeniz için neden LCD diye sordum, yoksa LCD ye alerjim olduğundan değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurhaka -- 10 Ağustos 2010; 12:25:27 >
  • aslında şöyle anlatayım telefunken bi tv vardı bizde eski 72 ekran bozuldu tamir edildi öyle bi kıvama geldiki artık tamir edilemiyordu televizyoncu dedi atın çöpe yeni televizyon alacaz ve piyasada o şekilde hiç televizyon yok en en düşüğü lcd plasma led lcd alacam dedi 102 ekran yada 106 ekran 100hz olması şartıyla burda forumdan baktık bi model vardı tx-l42s20e böyle bişeydi galiba samsungdu sanırsam bunu önerdiler ama bide buraya sorayım dedim
  • selam dostlar ben de bir tv bakıyorum ledler çok pahalı bimeks ve istbilişimden baktım ..
    bimeks te Toshiba 40LV685DG 40" Lcd Tv baktım nasıl bir ürün tavsiye eden var mı teşekkrler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zande33

    aslında şöyle anlatayım telefunken bi tv vardı bizde eski 72 ekran bozuldu tamir edildi öyle bi kıvama geldiki artık tamir edilemiyordu televizyoncu dedi atın çöpe yeni televizyon alacaz ve piyasada o şekilde hiç televizyon yok en en düşüğü lcd plasma led lcd alacam dedi 102 ekran yada 106 ekran 100hz olması şartıyla burda forumdan baktık bi model vardı tx-l42s20e böyle bişeydi galiba samsungdu sanırsam bunu önerdiler ama bide buraya sorayım dedim


    Alacağınız panelden 72 ekran CRT'nin verdiği şeyi bekliyorsanız, size en uygunu HD Ready bir Plazma TV dir. Boş yere kendinizi kasmayın. Ekran yanığı, parlama, enerji tüketimi vs anti-propagandalarına aldırmadan bir Panasonic veya Samsung Plazma alın, ebeveynleriniz mutlu olsun.
  • almışken normal bişey alalım diyorum aslında full hd hdmi/pc girişi 100 hz falan filan
  • 100Hz'in ne fayda getireceğini de araştırmanızı öneririm. 100Hz yayın hiç görmedim cünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zande33

    almışken normal bişey alalım diyorum aslında full hd hdmi/pc girişi 100 hz falan filan

    Oldukça normal cihazlar bahsettiğim plazmalar da. Ben de Panasonic plazma kullanıyorum son derece normal bir kullanıcı olarak. 100hz yazıyor panelin üzerinde ve HDMI girişleri de mevcut. Şu an yeni bir 42" panel TV ihtiyacım olsa yine tercihim bir Panasonic plazma olur. 1080p çözünürlükte oyun oynayabileceğim bilgisayarım varsa 50" Full HD sini tercih ederim o ayrı. 2-3m mesafede 42" FullHD ile 42" HD Ready panel arasında yayın 1080p bile olsa bir fark görebileceğinize (normal bir gözle tabi) ihtimal vermiyorum. 1m mesafeden 1080p oyun oynarım derseniz orasını bilemem. 50" veya daha büyük bir panelde ancak kayda değer bir fark oluyor FullHD ile HD Ready arasında. Gerisi reklam kokan hareketlerden ibaret. Yani "normal" algınızı yaratan şey "HD Ready kalmadı, devir Full HD devri" sloganıyla özetlenebilecek pazarlama stratejisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurhaka -- 10 Ağustos 2010; 16:44:45 >




  • kesinlikle katılıyorum 1080p değil 720p(full hd olmayan) panellerdeki farkı 40incte ancak 2metreden yakına girerseniz anlamaya başlarsınız. 50inc'te bu mesafe daha uzar farkı daha kolay anlayabilirsiniz.

    1080p yayının hala yaygınlaşmadığı, en iyi yayının(oyun konsollarının bile) 720p verdiği bir dönemde FullHD diye tutturmak gerekli değildir. 100Hz/50Hz farkı ise yine bir pazarlama stratejisi. En iyi ps3 oyunu 50-60Hz'de tv yayınları daha bile düşük frekansta verilirken 100Hz diye tutturmak da anlamsızdır.

    Normal ev kullanıcısının işini 720p, 50Hz bir panel cok rahatlıkla görür. 40inc üstündeyse FullHD'yi düşünebilirsiniz izleme mesafenize bağlı olarak. 100Hz ise sizin ne kadar para vermek istediğinize bağlı. Marketlerde gördüğünüz demolar tamamen yalan, eğer 100Hz bir video varsa onu iki panelde ayrı ayrı izleyin ve bir fark var mı görüp tercihinizi öyle yapın. Normal bir ev kullanıcısıysanız farkı anlamanız mümkün değil.




  • peki plazma olarak öneriniz nedir model verirseniz sevinirim
  • http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=CEL_TV&k3=Plazma

    Bütçenize uygun olanı, görüntü kalitesini ve makyajını beğendiğinizi tercih edin. Yakın fiyat aralığında ve özelliklerdeki ürünler arasında ortalama bir kullanıcının görebileceği büyük farklar olmuyor. Size güven veren markayı tercih edin kafanız daha rahat olsun. Distribütör garantisi önemli değil şansıma güveniyorum derseniz paralel ithalat yapan firmadan daha ucuza da alabilirsiniz.
  • 106 ekran uygun fiyatlı FULL HD TV ler var 1300 - 1500 arası
    LED tv alıp yuksek fiyat vereceksin
    Aradaki fark en az 500 TL
    Bir tv 500 TL lık elektrik sarfiyatı kaç senede yapar?
    Bekle şunu al bekle bunu al, üstüne şu kadar koy tarzı tavsiyeler müsrifliğe giden tavsiyelerdir.
    özgür kardeşin tavsiyesi daha mantıklı
    Butçene ve hedefine uygun olan tv almak daha mantıklı,
    dijital yaşam hızına erişilmez..
  • LED tavsiye ederim, bu arada izleme mesafeniz nedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfatih85 -- 6 Ekim 2010; 8:49:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.