Şimdi Ara

arkadaşlar amfi seçiminde yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba dün vatan dan sub aldım.amacım mükemmel ötesi bir tesisat değil kulağıma hoş gelmesi açısından orta halli bir sistem yapmak istiyorum tesisat işinden çok fazlada anlamıyorm.Sub 1400 w 400 rms olan pioneer w310s4 tek bobin bu sub a jameson usa 505 2500 w amfi almayı düşünüyorum sizce 2 sininde uyumu nasıl olur kaldırır mı yada sizin önerebileceğiniz bir amfi var mı ?aracımdaki ovalleride bağlıyacağım için ve ileriye yönelik olması için stereo amfi düşünüyorum. Amfiye max 250 lira ayırdım.aracımda 1 çift pioneer 6975 s 500w 90 rms oval ve önlerde 10 cm edison 150 w tiz vermesi için hoparlör ve 4x50 pioneer 150mpg tek amfi çıkışlı teyp var yurt dışından geldi.görüşlerinizi yazarsanız ve yardım ederseniz çok sevinirim kararsızlık beni sinir ediyor..



  • Bütcenizi yükseltip temiz 2.el cadence,xetec veya soundmagus 5 kanallı amfi alıp kullanın.Stereo amfi en fazla 3.köprü kanalda 200 rms verir ki sadece öylesine çaldırır.Tat vermez.Jamesonla zaten olmaz.
    Ön tarafta ki hoparlö yerine,80-90 rms civarında mid takımı alırsan çok daha iyi olur.Bir defa yap tam yap.İkide birde uğraşma.Biraz sabret ve para biriktir.Emanet yerine gerçek bir sistem yap.Zaman ve para kaybı yapma.

    Kolay gelsin.
  • Beslemesi zor subwoofer seçmişsiniz. 4 kanal 250tlye bu bası besleyecek amfi yok. Keşke bileşenleri önceden kararlaştırıp öyle alsaydınız ürünleri. Ya da anlamıyorsanız en baştan hiçbir ürün almadan buraya danışmak. Madem almışsınız çözüme en yakın amfiyi bulmaya çalışalım. Biraz bakındım neler var diye. En mantıklı olanı şu ilandaki amfi olabilir;
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-jbl-gto-75.4-anfi-287826544/detay

    Ancak ikinci elde bu fiyata en makul olanı çıkıyor. Ovaller 90rms. Bu amfi 104rms 4ohm. Rahatlıkla besler. Ovallerde sıkıntı yok. Köprülü çıkışı 284rms 4ohm. Yine arada rms farkı var ancak bayağı tutulmuş seri amfi bu. Güçlüdür. Tam kapasite olmasada çaldırır bası.

    Pazarlık edip bu amfiyi almanızı öneririm.




  • 400-450 tl civarı 5 kanal soundmagus h500 veya xetec 172.5 alsın.Bulabilirse cadence fx seris 5 kanalda olur.Mono kanalı besler o subu.Jbl bir müddet sonra ısınmaya başlayacaktır.Çünkü gücü yetmez o suba.Boşa kürek sallayıp zaman ve para kaybı yapar.Denemiş olduğum için tavsiye etmem.Sadece bir müddet daha sabır edip 1 ay sonra alsın ve 150 tl daha biriktirsin.
  • Tabi ki. 250tl limit koymasından ötürü yazmıştım ama sağlıklı olması açısından tam bir çözüm değil. Bütçeyle tezat zor subwoofer seçimi olmuş. En iyisi biraz daha bütçe oluşana kadar bekleyip o şekilde hareket etmesi. Hatta olabilse mono amfi+4 kanal amfi olması. Ancak zor görünüyor. En uygunu yine 5 kanal amfi olacaktır. Eğer bütçe ayırabilmesi mümkünse tabi.
  • anlıyorum ozaman ben bu modelin d4 olanına bakayım o çift bobin bütçeme uygun bir amfiyle ihtiyacımı gideririm sanırım?Diğer türlü 400 500 tl gibi amfiye bütçe ayıramıyacağım arkadaşlar.Müşteri hizmetlerini aradım ürünün iadesi hakkında ürünü iade edeceğim en mantıklısı bu değil mi arkadaşlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaraltunkaya -- 2 Mayıs 2016; 11:09:21 >
  • Kardeşim yazdıklarımızı iyi anlamamışın.50 NC kamyonete tır dorsesi takarsan zorlanarak yavaş yavaş çeker.Seninkide bu hesap.Bari 200 veye 250 rms lik bir sub al ki beslemesi kolay olsun.Misal jbl gt4-gt5 ayarında bir sub...
  • Şimdi anladım kardeşim 400 rms için anfinin çıkışlarının kuvvetli olması gerekiyor buda maaliyeti arttırıyor.kamyon yürür ama performans alamam 😀 Çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için..Bu gün iade etmeye götüreceğim bilmeden alınca böyle oluyor işte =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaraltunkaya -- 2 Mayıs 2016; 13:01:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada jameson 505 in satıcılarına sordum aynı soruyu satmak için hepsi rahatça kaldırır diyor kimse malını kötülemez tabi..
  • Yavaş kaldırsın Şimdi aslında çok basit bir denklem. Amfi çıkış rms i ile subwooferın istediği rms denk olmalı. En kötü yakın olmalı yaklaşamıyorsak. Şimdi bu amfi köprüde 220rms veriyor. Ancak amfimizin markasına bakıyoruz jameson. Yani vaad ettiği değerlerin altı değer çıkar bu amfilerde. Ha marka misal DLS gibi bir marka olsaydı böyle demezdim. Dedikleri değeri verir. Şimdi bir diğer faktör aracın aküden gelen voltajı. Bu verilen değerler 14,4 volttaki değerler. Bizim araçlar 13,8 volt verir. Yani biraz daha gitti amfinin rms çıkışı
    Hatta en güzeli misal 400rms ise sub, amfi 450rms gibi bir değeri olsunki kayıplar ile subwoofer tam doyum noktasında çalsın. Şimdi millet ne yapıyor. Az önce satan kişi gibi şekilde bu değerlerde sistemini bağlayıp "of bee ne çalıyor" diyip etrafa bu amfi çaldırır diye yayıyor. Halbuki aynı subwoofer a tam değerinde güç verse aynı subwooferdan çıkacak sese şaşırıp kalacak. Hatta birde düzgün güçlü kablo bağlantılarıyla gücü daha da pekişecek. İşlemcisi kaliteli tonlaması üst düzey amfiyle daha net ses elde edecek. Hatta arttırıyorum aktif sürüp yüksek seste distorsiyonun da önüne geçecek. Kabin içerisine yalıtım yapıp subwooferın performansı artacak. Bagaja izolasyon yapıp rezonansın önüne geçip daha temiz ses alacak. Katalog değerlerinde kabin litresi yapıp verilere göre port uzunluğu ve çapını göz önüne alıp daha alt hz lere inecek. Bak hala aynı subwoofer
    Lafı biraz uzattım ama bu işler bu kadar basit değil.




  • Şimdi daha iyi anlıyorum =) gösterişli wattlara bakıp amfi tercihi yapılıyor önemli olan rms değeri bilgilendirmeseydiniz bende aynı hataya düşecektim.Hakılısın kardeşim bu amfilere bağlanıyor sub lar çalıyor mu çalıyor bide bnm gibi işten anlamayan birisine yapıyorsa bu sistemi off deli gibi çalıyor oluyor yorumlar =)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.