Şimdi Ara

Arkadaşlar bir internet sitesi yaptırmak isityorum. Ücretli. Projemi anlatıcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Ben bu proje için fiyatlar aldım. Ama uçuk kaçık, daha derdimi anlatmadan onbinler, ellibinler herkes sallıyor. Her emeğin karşılığı olmalı buna diyecek sözüm yok. Ancak biz de çocuk değiliz ki üç tane teknik terim söyleyene koşulsuz para yağdıralım...

    Her neyse. Tekniğini, altyapısını, teknolojisini bilmiyorum. Ben sadece isteklerimi yazıcam. Siz bana önemli bir şeylerden bahsederseniz de internetten araştırır öğrenirim.

    Şeminer ve konferanslar veriyoruz. Yüzlerce katılımcı oluyor. Bu seminer ve konferanslarda binlerce fotoğraf çekiliyor. Ancak uzun süredir katılımcılar fotoğraflarını mail olarak değil albüm olarak almak istediklerini söylüyorlar.

    Biz de organizasyon firması olarak şöyle düşündük. Katılımcı internet sitesine girsin, örneğin 1000 tane fotoğrafını yüklesin. Sonra siteden istediği albümlerden birini seçsin. Sallıyorum 30 sayfalık, veya 50 sayfalık. İnternet sitemiz yüklenen 1000 fotoğraftan diyelimki 20 sayfalığı seçtiyse, 20 sayfaya yaklaşık 100 fotoğrafı rastgele dağıtsın. (Grafik tasarımcımız albümlerin sayfa tasarımlarını yapacak ve hazır olacak. Sayfaların içine çerçeveler koyacak. Resimler bi çervelerin içinde gözükecek.)
    Sonra kullanıcı 20 sayfaya şöyle bir göz atsın. Bazı resimleri beğenmezse o resmi o çerçeveden silme ve yenisini koyma hakkı olsun. Albümü genel olarak beğendiyse onaylasın. Biz de albümü baskıya gönderip veri tabanından resimlerini silelim.

    Burda iki çok önemli husus var.
    1- Resimleri 3 kanaldan yükleme olanağı olacak. Bilgisayardan, (mobilden girdiyse galeriden), Facebook resimlerden ve İnstagram resimlerden.
    2- Resmi orantısal piksel değeri bozmadan küçültecek. Diyelim resim 1000x1000 px. Rastgele çerçeye denk geldi ve çerçeve dikdörtgen. Böyle durumda resmi eğip bükleyecek. Facebook profil veya kapak resminde olduğu gibi resmi kaydırarak çerçevede gözükmesini istediğimiz yeri kutunun içine hizalayabiliriz.

    Bunu ücreti karşılığında yapacak arkadaşlardan cevap almak istiyorum. Olabildiğince açık anlattım, ama soracağınız sorular olursa detay anlatayım yine. Dediğim gibi ücretten kaçmıyoruz, ama biz de pazarlık yapıyoruz, hesap yapıyoruz, bütçemize uygun davranıyoruz. Teknik terimleri bilmiyor olabiliriz ama mantık çerçevesinde yorumlayabiliyoruz. Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Özel mesaj gönderdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.