Şimdi Ara

Arkadaşlar buraya bi bakın lütfen 144hz Va Kornikmi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,

    Videoaunu eklediğim AOC CQ32G1 32" 2K 144hz 1 ms monitorümü 1080ti ile kullanulıyorum. Özellikle pubgde evlerin içindeyken hızlı hareket yaparken siyah detaylarda hayaletlenme oluyor ve gözü yoruyor keyif vermiyor. Ev dısında çok olmuyor oda karanlık detaylar olmadıgı için galiba. Monitörü değisime gönderdim degişimden yenisi geldi. Bunda öncekine oranla daha az gibi ama yine var gibi yada bende bişey var çok detayamı iniyorum bilemedim. Ayarlardan freesync açık. Overdrive güçlü. olarak ayarlı. Lütfen yardımcı olun.bendemi bi sorun var yoksa VA paneller hep böylemi yada 32" de 2k buşekildemi. Valla satıp 27" TN panel.almayı düşündürüyo bana.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsintekin -- 7 Şubat 2021; 15:32:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam fobimi arttırdın şu anda ya. AOC Q27 VA, HP i27x IPS ve LG 27GN IPS yorumlarına bakıyorum HP ve LG videolarında hep IPS glow'dan, AOC incelemelerinde de (yabancı) hep o black smearing olayından bahsediyorlar. Demek ki doğruymuş. Delireceğim. Ne alacağız biz arkadaş?  

    Konudan alakasız hocam pardon ama cevap olarak ya herkes ya da çoğu kişi yaşıyor sanırım. Ben de bu yüzden monitöre karar veremiyorum.


    Bak aşağıdaki arkadaş hem AOC Q27 VA hem de Hp i27x IPS kullanan arkadaşın inceleme videosu



    Dediğiniz gibi o da aynı model olmasa da VA AOC monitörde black smearing yaşadığından dolayı gidip IPS HP'yi almış. Ama şimdi de IPS Glow var diyor ama rahatsız olmuyormuş nasıl olmuyorsa. Benim gibi minimal online, çoğunlukla Single ama karanlık oyunlar oynayan ne alacak bilemedim. TN alıp renklere razı gelmek mi, VA alıp black smearing'e razı gelmek mi yoksa IPS alıp glowing'e razı gelmek mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 7 Şubat 2021; 18:5:50 >




  • Babblebabble kullanıcısına yanıt

    Hocam valla ne alacağımızı bilemiyoruz. TN panelin renkleri ile oynayıp biraz vibrance birazda sıcak renk ayarları ile kullanmakmı daha iyidir. Yoksa bu sorunlar sorunmu değildir.anlamadım gitti. Ama senin sayende sorunun adını buldum galiba " black smearing " :) Bi sorunmudur hepsindede var VA ve IPS in.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsintekin -- 7 Şubat 2021; 18:13:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sorunun bi ayarı varmıdır arkadaşlar. monitör menüsünden bi ayarı bi çözümü varmıdır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhsintekin

    Hocam valla ne alacağımızı bilemiyoruz. TN panelin renkleri ile oynayıp biraz vibrance birazda sıcak renk ayarları ile kullanmakmı daha iyidir. Yoksa bu sorunlar sorunmu değildir.anlamadım gitti. Ama senin sayende sorunun adını buldum galiba " black smearing " :) Bi sorunmudur hepsindede var VA ve IPS in.

    Hocam izlediğim videolar kadarıyla en büyük ve yaygın sorunlar:

    • IPS'de glowing - parlama en büyük şikayet. Olmayan monitör yok, G-Sync'li pahalı IPS'ler de bile var (TUF VG27AQ mesela, redditte başlık dolu glowing'le ilgili).
    • VA olanların hepsinde de black smearing - siyah bulanması/kayması var.
    • TN'de de tek şikayet sanırım renkler, o kadar. Ben online çok çok az oynuyorum ama ona rağmen acaba TN mi alsam diyorum. Bilemedim.


    Örnek başlıklar:

    https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/g08for/first_va_panel_is_this_black_smearing_or_a_defect/


    https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/ilebff/is_this_bad_ips_glow_dell_s2721dgf/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 7 Şubat 2021; 18:40:36 >




  • Babblebabble kullanıcısına yanıt

    Valla kardeşim bende cs go, warzone ve pubg oynuyorum. TN ye geçsemmi diyorum. inanırmısın bundan önce şu model vardı bende (Casper M.CS-QHD270-M2758QP 27" 1ms 144Hz 2K ) tek bir sorunum yoktu ya çok memnundum ve renklerde çok iyiydi. 32" geçeyim havesi ile geçtik VA ya geçtik VA panellerinde hepsinde aynı sorun var galiba.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.