Şimdi Ara

arkadaşlar caddy alıcam

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar caddy alıcam yakıtı hakkında bilgi verir misiniz ? (ikinci araba olarak lazım)

    şehir içi (ama gerçekten şehiriçi karma değil) ne yakar?

    düz yolda ne yakar ?

    lastik sesi çok alır mı ?

    konforlu mudur ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusmehmet -- 24 Ağustos 2007; 17:50:24 >



  • yokmu cevap
  • Sınıfının en iyisidir. En konforlusudur. Hatta diğerlerinin yanında konforlu lüks bir binek aile arabası gibi kalır.
    yakıtı da 1.5ton luk 1.9TDI 105hp motora göre oldukça cimridir. Ben şehir içi ağırlıklı kullnayorum ayda 50ytl lik eurodizel yetiyor.
    Kullanmadan kullanmaya değişir tabii. Ama şehir içi şehir dışı ortalama 165ykr ile 185ykr arası bir karma sarfiyatı var.
    Bak istersen sana içerde bir kullanıcı olarak yaşayacaklarını anlatayım.
    Silecek zaman ayarlamasını 1. kademedeyken yağmurun şiddetine göre en kısa zamana göre ayarlıyorsunuz. Böylece 2. ve 3. kademelere çok gereksinim kalmıyor. Fakat bir şey farkettim bu durumda ışıklarda durduğunuzda araç sabit iken sileceklerin çalışma zaman aralığı hızlanmıyor. Yani normale dönüyor sadece araç yürümeye başladığında aracın hızına göre hızlanıyor. Tıpkı ilk çalıştırdığınızda dokunmadığınız zaman aracın hızına göre sesini yükseltip alçatabilen cd çalar ve radyo gibi. Şehir içinde durduğunuzda ya da yavaşladığınızda müziğin sesi size fazla gelip kısmak zorunda kalmıyorsunuz o kendini kısıyor. Ayrıca aracı kapattığınızda açık kalan camları kapatmak için "hay aksi" deyip tekrar araca girip kontağı çevirip camları kapatmıyorsunuz. Kumanda düğmesine ikinci basısınızda veya parmağınızı kıpırdatmassanız camlar kendiliğinde kapanıyor. Araç kapalıykende camları açabildiğiniz gibi sadece kumanda ile bagaj kapağını da açıp kapatabilirsiniz. Ayrıca aracı açtığınızda 30. sn içeri girmediğinizde araç kendiliğinden kapanıyor. Yan aynalardaki resistansı çalıştırdığınızda buzlanmayı önler. Ön sol kapıdan kontrollü dört kapıyı kilitleyen ve gözünüzün arkada kalmamasını sağlayan çocuk emniyet kilidi de bulunuyor.
    Aracın klimasının binek bir taksiden ve çoğu lüx binek tipi arabalarla aynı derede soğuttuğunu çoğu zaman en sesiz mod olan 1. kademenin yettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Önünüzde yağ yaka yaka giden bir araç olduğunda sadece bir düğmeye basıp dışardan gelen kötü kokuları içeriye almamadaki hassasiyetini ve içerde dışardan sızabilecek pis kokulardan rahatsız olmadan rahatlıkla yolculuk edebildiğinizi de unutmayalım.
    Güneşlikliği indirdiğinizde içinde perde ile gizlenmiş olan aynayı açtığınızda aynanın yan kenarlarında çok hoş bir aydınlatma var. böylece gece araç karanlık iken aynada yüzünüzü görme şansınız olur..aracın ışıklarını yakmanıza gerek kalmaz.
    Ön sağ ve sol cama parmağınız veya olmaz ya boynunuz sıkıştı diyelim. Cam sensorleri bir engel algıladığında derhal durur ve geri çekilir böylece camla kapı çerçevesi arasında kalan parmağınız ya da boynunuz ezilmemiş olur.
    Yol bilgisayarı sadece anlık yakıt tüketimini vermez. Aldığınız depo ile ne kadar km. yaptığınızı daha ne kadar yapabileceğinizi. Kontağı çevirdikten sonra kaç km. yaptığınızı ve ortalama yakıt tüketiminizi ve dış ısı -4 derecenin altına düştüğünde buzlanma tehlikesi olabileceğini ışıklı ve sesli ikaz ile bildiri. dış lambalarınızdan biri yanmadığında fren balatalarınızın ömrünün bitmek üzere olduğunda aracın ışıklarını söndürmeden kontağı kapattığınızda sesli uyarı yapar. El freni çekili gaza bastığınızda ve kapılar açık kaldığında hareket ettiğinizde sesli ve ışıklı uyarı yapar.
    özellikle frenleri bir kez daha dile getirelim bugüne kadar bende sadece %25 eğimli buzdan kalıplaşmış bir şehiriçi yolundan aşağı inerken önüme yan yoldan dalan bir kamyon vardı erken durmak içiin frene sert bastım. Fren pedalında kıt kıt kıt diye bir ses duydum titreme ve aynı zamanda direksiyonda bir titreme oldu ve caddy beklediğimden de çok çok önde hiç yalpalamadan yol izini kaybetmeden durdu.Bende şaştım o günde sonra ABS hiç devreye girmedi çok sert fren de yapmadım ama bence orda ABS hayat kurtardı.
    Ayrıca Caddy lerde panik fren yaptığınızı algılayayan BAS diye bir sistem var bu sistem ani fren yaptığınızda aracın önündeki fren disklerindeki aşırı yükü arka fren disklerine kaydırıyor ve kontrollü bir şekilde öne yığılmadan fren yapanızı sağlıyor. Ani frenlemelerde çok işe yarayan bu sistem ABS ile hayat kurtarıyor.
    Yine de ben fizik kurallarını hiç bir güvenlik donanımı yenemeyeceğinen sanki bunlar yokmuş gibi kullanıyorum. Bence bu en büyük güvenlik donanımıdır. Zira kazaların %98 i insan kusuruyla kendine aşırı güven hissi oluşmaya başladığında meydana gelmektedir
    Arabadaki radyo anteni gizlidir. Dikiz aynasına gizlenmiştir. Böylece dışarda sacı delen ve her otomatik yıkamaya soktuğunuzda aklınıza gelmediği takdirde bükülen veya kırılan sinirlerinizi bozan bir durum söz konusu olmaz.
    Aracın direksiyonu içinde bir kaç cümle edeyim. Bir çok araba kullandım. Binek lüks dediğimiz otoları da kullandım. Ancak onlardan bazıları 20-30 km. lerde bile sert bir direksiyona sahipken caddy nin EBC destekli elektro servo direksiyonu çok hafif. Bu sınıfın en hafif direksiyonu diyebilirim. Diğerlerinde 20-30 km. deki direksiyon sertliğini 100km. yi geçtiğimde hissediyorum.Direksiyon hem öne hem de yukarı aşağı zevkinize göre hareket ederek istediğiniz sürüş pozisyonunuzu almanızı sağlıyor. Şoför koltuğunda ise yükseklik ayarı mevcut. Ayrıca aracın gaz pedalı da elektronik sensorlü ilk aldığımda arkasından içeriye giden kabloları gördüm.
    Araçta ASr denen bir sistem daha var. Bu sistem panitaj yapmayı bir yere kadar önlüyor. Ayrıca Vites kolunun altında bir düğme ile bunu istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. AMa Yüksek torklu (250nm) motor yüzünden araç patinaja çok meyilli olur olmaz yerlerde patinaj çekmenize sebep olur.
    Her ne kadar aracın arkası makaslı ise de arkaya oturanların pek inanası gelmiyor. Yani sınıfındaki doblo ve connect e göre daha yumuşak bir süspansiyona sahip.

    Araç ağırlığı yüzünden kalkışlarda biraz nazlanıyor debriyaja fazla yüklenmeyecek çok fazla yarım debriyaj kullanmayacaksınız. Baskılarının erken bittiği her ne kadar konuşulsa da 135bin km. baskı değişen caddy de mevcur 1200km. de değişen de. yani kullanıma alışana kadar rampalarda el freni ile kalmayı öneriyorlar.
    Şimdilik bu kadar unuttuğum br şey var sa arkadaşlar tamamlarlar. Ama sana Caddy Forum'una gelmeni öneririm.

    Not : Hayret Vw ve caddy antisepatizanları bu topic i görmemiş birazdan kan gözdeyi götürür bu topic de fazla ilerlemeden kapanır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 24 Ağustos 2007; 20:47:53 >




  • bu topiği açanlar zaten o niyetli açmıyo böyle bizi biribirimize düşürmek için açıyorlar bunun yeri burası değil caddy team oraya sorarsın sana cvp gelmezse o zaman böyle konu açarsın ewet böyle topicler yüzünde mustafa abinninde dediği gibi herkes birbirine giriyo
  • komedi bunlar ya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: legolas_kaan

    komedi bunlar ya


    [b]Ne zamandan beri gerçekler komedi oldu. Sizin komiklik anlayışınız Caddy topiclerini kilitlemek uğruna forumda düzgün yazışmaya çalışanları engellemektir. Demek ki bundan zevk alıyorsunuz. Ama biz size daha fazla malzeme olmayacağız onun yerine Laurel-Hardy filmlerini alıp izlemenizi öneririm. Ne de olsa onların da komiklik anlayışı eskidi. Artık filmlerine kimsecikler gülmüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 24 Ağustos 2007; 22:34:36 >
  • focuscu yavru gıbı fordun var alırsın ford olursun lord git connect al kedi alıp 250 basarsın mazallah ondan sonra polis ceza yazar bak bizden demesi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ekirik

    quote:

    Orjinalden alıntı: legolas_kaan

    komedi bunlar ya


    [b]Ne zamandan beri gerçekler komedi oldu. Sizin komiklik anlayışınız Caddy topiclerini kilitlemek uğruna forumda düzgün yazışmaya çalışanları engellemektir. Demek ki bundan zevk alıyorsunuz. Ama biz size daha fazla malzeme olmayacağız onun yerine Laurel-Hardy filmlerini alıp izlemenizi öneririm. Ne de olsa onların da komiklik anlayışı eskidi. Artık filmlerine kimsecikler gülmüyor

    ben sana guluyorum kardeş lora heidi eskiden simdi neşeli kedicikler var ya onlara gulucez biz niye bizimkilerle kimse ugrasmıyo kendiniz kasınıyonuz pardon kediniz kasınıyo




  • bencede ticari veya hususi olan kamyonet sınıflı aracı kendi sınıfındaki araclar arasında belki bvir kac eksigi olabilir fakat iyi bir karar vermiş olursun.ama sakın kediyle 250 yaptım gibi sacmalıklar uydurma.alırsanız da hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.