Şimdi Ara

Arkadaşlar dv6-1146et ya da dv6-1115et ddr3 desteği?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen hafta içinde sanırım dv6-1140 vardı ankara vatana gittiğimde orda reyondaki yetkiliye lenovo y550 ile bu dv6 serisi arasında kaldığımı söylemiştim, lenovoların bildiğiniz gibi ddr3 1066mhz ramlerle satılıyor, tüm hp dv6 ise 800mhz sanırım ddr2 ramlerle satılıyor, bunun beni hp'den uzaklaştırdığını söyledim, adam bana hplerin ddr3 ramleri desteklediğini zaten işlemcilerin de 1066mhz fsb ile çalıştığını anakartın desteğinin olduğunu söyledi.

    Uzun lafın kısası burda çok fazla dv6 serisi bilgisayar kullanan arkadaşlar var ve bana bu cihazların DDR3 ramlere uyumluluğu konusunda ne söyleyebilirseniz, eğer desteklediğine emin olursam hiç düşünmeden hp'ye yönelicem lütfen bu konuya bi açıklık getirelim.



  • Arkadaşım 8 GB'a kadar DDR3 bellek destekler.Dv6 serisi Centrino 2 olarak geldiği için DDR3 desteği var.Aynı şey Lenovo için de geçerli
  • Desteler ama takamassın. yani desteklemesi bi işe yaramaz. Çünkü ddr3 lerin slotları farklı. bu laptopalrda da dr2 slotu var. eğer takmak istersen anakartını değiştirmen, ddr3 slotlu bir anakart taktırman gerekir. buda imkansız. bende de 1144 modeli var. ürün katologunda ddr3 ram yazıyordu ama ddr2 800 geldi. ram slotunu açıp bakmadın ama açıp bakan arkadaşlar 2 slotun olduğunu söylüyor.
  • wikipedia'dan da baktım evet Toygarabi'nin dediği gibi ddr3 ile ddr2'lerin slotları farklıymış ve dediği gibi desteklemesi pek bi işe yaramamış, ddr2ye muhtaç kalınacağını gösterdi bu bana. Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için.
  • DDR2'yi kötü bilsende DDR3'ü bazen geride bırakıyor ve günümüzde 4 GB DDR2 bellek oldukça yeterlidir.
  • yok tabi ki kötü bilmiyorum senin dediğin gibi gecikme sıkıntıları yüzünden hala tam randımanlı değil ddr3ler o yüzden dediğin gibi ddr2lerle denk olduğu durum çok oluyordur.
  • Ulen bu satıcı milleti eşeği boyayıp at diye....
    Abi DDR2 ile DDR3 slotları elbette farklı, yarıkları, bağlantılı sayıları (band genişliği) farklı. Aynı olsa, adam adını niye 3 diye çıkaracak, DDR2 1066 MHz vs. diye devam eder üretmeye. HP'nin resmi sitesinde 8 GB'ye kadar DDR2 destekler diyor, DDR2 girişi olan anakart için DDR3 destekler ne demek, 3 kağıtçılık bu. Takamazsın ki nasıl destekler? SATA girişi olmayan, sadece IDE girişi olan bir anakart nasıl SATA HDD destekleyecek misal (çevirici mevirici demeyin, master bağlamaktan bahsediyom)? Ya da PCI slotuna AGP girişli alet takılır mı? Satıcı milleti işte :) Bunların lafıyla sakın gaza gelmeyin, ürünleri üreticilerinin resmi sitelerinden inceleyin, orada verilen bilgilerin dışında da hiçbir şeye itibar etmeyin. Neyse..

    Bu DV6-1146'yı nerde bulabiliriz yaw, bilen var mı? 1144 var ama 1146 yok?
  • 1146 sadece vatanda var. Bir kaç güne o da biter. Vatan bir kez getirdi hemen tükendi, şimdi tekrar getirdi ve yine tükeniyor. Bir daha gelmeyebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.