Şimdi Ara

ARKADAŞLAR Hipotiroid hastalığı yada hiper türünden olan hastalık hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
29.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaslar.

    Askeri subeden aile hekimligine yonlendirildim. Aile hekimine sikayetimi belirttim hastaligimla ilgili. 3 senedir ilac almama ragmen hormonlarin hala normal seviyeye gelmedigini soyledim.

    Zaten Tc Kimlik Numaranizi yazdiginda her hastaliginiz karsisina cikiyor. Askeri hastaneye sevk etti.

    Simdi 12 vesikalik fotograf ve 3 kimlik fotokopisi ile tekrar askeri subeye gidecegim. Onlar sevkimi yapacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün sevk islemlerini hallettim subede. Asker Hastanesine gitmek uzere verilen zarfi aldim. Pazartesi sabahi asker hastanesine gidecegim.

    Bu arada kimliginiz son 5 sene icersinde yenilenmis olmali. Benim kimlik 2008'di yenilemek zorunda kaldim.

    Ayrica aile hekimi sevk bolumune Endokrinoloji yazmisti. Normalde olmasi gereken de bu. Ama asker hastanelerinde bu bolum olmadigi icin dahiliye olarak degistirmek zorunda kaldim aile hekimine.

    Toplam iki kere isim uzadi. Kimlik ve bolum meselesine dikkat etsin gidenler. Pazartesi siradaki adimi burdan yazacagim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J. Marston -- 13 Şubat 2015; 12:00:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadir kardeş bu haşimato bu gruba giriyormu bu haslatılk hakkında bilgin varmı..bnde askeri hastane yönlendirdiler ultrason kan alma vs doktorun dedği gidiceğin zaman bir daha bakalım değelerine olmuştu..şu an 1 yılım kaldı tecil bozulmasına ne yapsam bilemiorm..
  • Tekrar merhaba.

    Asker Hastanesinde kan tahlili ve ultrason sonuçlarından sonra tsh değerleri normal çıktı. İlaç kullandığım için mi normal yoksa ilacı içmeme gerek var mı yok mu bunu kesin olarak söylemedi. Hipotiroidizm tanımlanmamış yazdı. Fakat son karar için 2 hafta ilacı kesip tsh değerlerinin yükselip yükselmeyeceğine bakacak.

    İki haftada levotiron ilacını kestiğimde en fazla ne kadar değişiklik olabilir ki? Tsh şuan 2.78 ve Euthyrox 75 mg kullanıyorum. Çürük ya da 1 yıl erteleme olabilir dedi. Zaten 2 yıl tecil hakkım var ertelemek istemiyorum, askere gitmek istiyorum dedim. 2 hafta sonra karar verilecek bakalım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • banada öle demişlerdi kardeşim.sen gitmek istiyorum dersen her türlü gönderirler gitmemeye bak..bnm tecil btince bakılcak tekrar değerlere
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir369

    banada öle demişlerdi kardeşim.sen gitmek istiyorum dersen her türlü gönderirler gitmemeye bak..bnm tecil btince bakılcak tekrar değerlere

    Sende Hiper mi var Hipo mu vardı birde ilaç kullanma haricinde ameliyat falan oldun mu?
  • hipo benm kardeşim haşimato hastalığı ..nodül var aynı zamanda sağ lob benim..banada aynısını dediler tecil bozdurmaya gidicem bakalım ya gitcez ya çürük çıkcaz sonuç yazarım nisan doğru bozmayı düşünüorm..
  • ameliyat ol dediler doktor olmadım genç yaşta bıçak altına yatmayalım diye..yan etkileri görüyormusn hiç saç dökülmesi vs rahatsızlkların neler..
  • Selamlar. Ben de kalıcı hipotiroid hastasiyim. Tiroid ve sol boyun lenf bezleri komple alındı. Şubeden haydarpaşa gataya sevk aldım. Aile hekimi dahiliye veya endokrinoloji yazdı ama askeri şube direk endokrinolojiye yolladı. Yarın gideceğim de gözüken o ki bu bölümde muayene olmak zor. Hastanedeyken başka bölüme (dahiliye) muayene olunabiliyor mu yoksa askeri şubeye tekrar gidip yazıyı değiştirmem mi gerekiyor?

    Bir de ilacı bırak öyle gel derler mi? Su an tsh t4 değerleri anormal zaten ve ilacı da bırakmak istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orda olmaya mecbursun ama sıkıntı yapma işlemlerin aynı gün içerisinde biter. büyük ihtimalle testler sonucunda ya direk askerliğe elverişsiz raporu alacaksın yada 2 yıl tecil edilecek bilgin olsun
  • kadir_74 K kullanıcısına yanıt
    Çok saolun. Bugün haydarpaşa gataya geldim. İyiki endokrinoloji yazılmış kuyruk çok azdı, dahiliye ise ana baba günü. Kan testi ve idrar için örnekleri verebildim yalnız ultrason için haftaya gün verildi. Yalnız şöyle bir durum var doktor ameliyatla alınan tiroidleri istedi patalojiye getir biz de inceleyecez dedi. Şimdi çapaya gidip o parçaları alacam. Dışarıdan getirilen raporlara itibar etmiyorlar. Bu arada ben papiller karsinom nedeniyle troidi aldırdım. Kesin muaf olunur herhalde. 3 ameliyat oldum bir kere atom yuttum, belki bir kere daha atom yutacam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pazer89 -- 26 Mart 2015; 15:05:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muafiyet aldım, 41/d/1 maddesine göre. 3 hafta sürdü işlemler toplamda 7 kere gataya gittim ama işlemler kısaydı hep. Herhangi bir sorun çıkarmadılar. Eğer tiroid için gidecekseniz askeri hastaneye direk şubenizden endokrinoloji bölümü olan bir yere göndermelerini isteyin. İstanbulda haydarpaşa gatada var sadece. Sabah muayane için gideceğinizde aç gidin ki aynı gün kan ve idrar verebilesiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pazer89

    Muafiyet aldım, 41/d/1 maddesine göre. 3 hafta sürdü işlemler toplamda 7 kere gataya gittim ama işlemler kısaydı hep. Herhangi bir sorun çıkarmadılar. Eğer tiroid için gidecekseniz askeri hastaneye direk şubenizden endokrinoloji bölümü olan bir yere göndermelerini isteyin. İstanbulda haydarpaşa gatada var sadece. Sabah muayane için gideceğinizde aç gidin ki aynı gün kan ve idrar verebilesiniz.

    geçmiş olsun dediğim gibi bu hastalıkdan olanların %90 muaf oluyorlar bilginize
  • Arkadaşlar bikaç gün önce kısa mesafe yürürken bile olan kalp çarpıntısından aşırı halsizlikten ve kollarımdaki güçsüzlükten titremeden dolayı doktora gittim tahlil sonuçlarını aldım ama henüz doktora göstermedim bnm t3 değerim 13.92 t4 değerim 3.81 tsh değerim 0.005 çıktı t3 çok yüksek tsh çok düşük gibime geldi büyük bi ihtimal tedavi görecem ve askerliğim de geldi bu halde gitsem sorun yaşarmıyım ya da erteleme falan verilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaan27oncl

    Arkadaşlar bikaç gün önce kısa mesafe yürürken bile olan kalp çarpıntısından aşırı halsizlikten ve kollarımdaki güçsüzlükten titremeden dolayı doktora gittim tahlil sonuçlarını aldım ama henüz doktora göstermedim bnm t3 değerim 13.92 t4 değerim 3.81 tsh değerim 0.005 çıktı t3 çok yüksek tsh çok düşük gibime geldi büyük bi ihtimal tedavi görecem ve askerliğim de geldi bu halde gitsem sorun yaşarmıyım ya da erteleme falan verilir mi

    geçmiş olsun öncelikle.. askere giderken eğer istanbul da oturuyorsan gataya sevkini iste endokrin bölümüne yüzde 90 askerliğe elverişsiz olarak rapor verecekler
  • Öncelikle Merhaba Arkadaşlar
    Benim Sorunum Şöyle
    Yapılan Testlar Sonucunda Graves Hastası Oldugumu Söyledi Doktor.
    Yapılan Son Kan Tahlilinde TSH:00,5
    Serbest T4:1,78
    Degerleri Çıktı.
    Ve Bununla Birlikte Çarpıntı Ve Hastalıkla Birlikte Diğer Sorunarda Ortaya Çıktı.
    Kardiyoloji Servisine Gittim Efor Testine Girecegim.
    Tiroid Bezim Fazla Çalışmakta.
    Her Ay Kan Tahlili Yaptırmaktayım.
    Ayrıca Beyincik Sarkması Var 14mm Çıktı
    Doktor Şimdilik Ameliyat Önermedi İlerlerdigi Zaman Ameliyat Ederiz Dedi Ve İlaç Tedavisi Yokmuş Sadece Cerrahi Müdahale Var.
    6 Ay Sonra Tekrar Gel Mr Çekelim Dedi.

    Bu Hastalıklardan Dolayı Ben Askerlik Yaparmıyım Veya Muayene Olurken Ne Yapmam Gerekli Bilgi Verebilirmisiniz.
    Tşk Ederim
  • edit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet.Murat -- 1 Kasım 2015; 10:53:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet184


    Hipertiroid hastalığım atom yuttuktan sonra hipotiroidiye çevirdi ve günde 150mg euthyrox ilacı kullanıyorum.
    acaba durumum ne olur?
    Askerlikten muaf olmam garantimidir?

    ve askeri hastanede işlemler toplamda kaç gün sürüyor???


    yüzden 99 garanti askerlik yapmazsın şimdiden geçmiş olsun aynı şeyleri ben yaşadım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir_74

    mesala hapını içmezsen askerdeyken çook hızlı bir şekilde kilo kaybı ve güçden düşme çabuk yorulma hızlı nabız yani kalbde çarpıntı elde hissedilir derecede titreme çabuk sinirlenme ve panik ataksan büyük olasılık hipertriod hastasısındır ve askerde hapda içsen geçmez çünkü yediğin yemekler iyotlu tuzla yapıldığı için hapın bir etkiside kalmayacaktır. ki benim düşüncem bu hastalıkda olanların kesinlikle askere gitmemesi yönünde (kendi canlı örneğim) büyük problemler yaşatıyor

    Hipotiroidide nasıl beslenilmeli?

    İyot eksikliği hipotiroidizme neden olmaktadır, bu nedenle iyotlu tuz kullanımı önemlidir.


    Yazıyor innernette.

    Bende de hiper tiroid var ve ben a vitamini ilacı acnetrent kullandım 5 ay 3 sene önce. güneşe çıkamıyorum anında derim yanıyor, güneşli havada güneş gözlükü olmadan çıkamıyorum dışarı, belim çok felaket ağrıyor sanki çubuktan yapılmış gibi hissediyorum her an kırılacakmış gibi,

    en önemlisi terleyemiyorum vücudumdan kepek gibi tozlar dökülüyor bu ilaçtan dolayı ve sıcak havalrda beyimin şiştiğini hissediyorum kafam davul gibi oluyor gözlerim çıkacak oluyor.

    Sebebi beyinde su birikmesi imiş. Başım durmadan dönüyor . Su var mı bilmiyorum ama vardır sanırım. Psikolojimde bozuldu. Zaten kağıt imzalatıp öyle veriyorlardı ilaçı intihar edersem kimse sorumlu değil diye doktor dahil.


    Ben çürük alırmıyım. Birde sağ bacağımda osgoos schlatter var koşmak zıplamak ayakta durma 5 dk uzun yürümek kesinlikle yasak.




    Askerde çürük almak sivil hayatta önüme gelir mi kpss memur olmak için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnbvb -- 8 Temmuz 2015; 0:15:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir_74

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet184


    Hipertiroid hastalığım atom yuttuktan sonra hipotiroidiye çevirdi ve günde 150mg euthyrox ilacı kullanıyorum.
    acaba durumum ne olur?
    Askerlikten muaf olmam garantimidir?

    ve askeri hastanede işlemler toplamda kaç gün sürüyor???


    yüzden 99 garanti askerlik yapmazsın şimdiden geçmiş olsun aynı şeyleri ben yaşadım...

    Alıntıları Göster
    edit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet.Murat -- 1 Kasım 2015; 10:53:27 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.